70 miljoen voor trainingscentrum personeel cruiseschepen

ALMERE
Het Amerikaanse bedrijf Carnival investeert 70 miljoen euro in een trainingscentrum voor personeel van cruiseschepen in Almere. Eerder was nog sprake van een investering van 40 miljoen, maar het is nu zeker dat het bedrijf ook een hotel bouwt met 200 kamers.

Carnival, de moedermaatschappij van 9 cruiserederijen, heeft dat donderdagochtend bekendgemaakt tijdens de presentatie van de plannen. Trainingscentrum en hotel moeten volgend jaar klaar zijn in de nieuwe wijk Almere Duin. Er kunnen dan direct 75 mensen aan het werk.

Uiteindelijk moet het project zo'n 200 banen opleveren. Volgens wethouder Mark Pol levert de komst van centrum en hotel Almere en de regio zo'n 17,5 miljoen euro per jaar op.reacties (13)

 • Hannes

   

  Het is toch hoe je het bekijkt. Nu is juist het moment om het roer om te gooien wat de Floriade betreft Almere Poort is een hele goede locatie om daar de Floriade te vestigen. Mooi bij het grote water, waar Rivier- cruiseschepen makkelijk kunnen aanleggen. NS dichtbij, Ruime Parkeerplaatsen. Wat de infrastructuur betreft, kunnen ze nog heel veel besparen. En daar past zeker het nieuwe Bedrijf Carnival bij in. En de wijken er om kunnen met de groene golf mee groeien. De nieuwe techniek bepaalt nu de toekomst!! Dan kan het mooie Vogeleiland in zijn waarden behouden blijven. En het eiland er omheen dan meer recreatie, ook voor de toerist een mooie uitbreiding verdient.

  reageer
 • michael

   

  jahoor ga maar door je noemt allemaal projecten die niet onder de leiding stonden van de gemeente, maar van particulier ondernemers. Als het allemaal zo goed weet.... kijk de Floriade dat is wel een project van de gemeente Almere.

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb, de tijd zal het leren...

  reageer
 • Early Times

   

  Dit is bijzonder goed nieuws. Dus niet zeuren.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dit is volgend jaar klaar. Ron Schreeuwmans. Het kasteel is gesneuveld door het terugtrekken van de Rabobank waar een regiodirecteur overleed na een auto-ongeluk. Witchworld moet nog blijken en de Icedome is jammer. Kostten de gemeente praktisch niets.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Mark Pol weet duidelijk het verschil niet tussen omzet en marge. Het salaris van de mensen is geen opbrengst voor de gemeente en vrijwel zeker komen de meesten van buiten Almere.

  reageer
 • Herman

   

  Ja hoor, dat doet de gemeente echt stiekem. Geen begroting, geen jaarrekening, geen accountant ziet die 17,5 miljoen. Je noemt jezelf Weet het beter, maar die indruk wekt het totaal niet.

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Er klopt iets niet aan dit verhaal!!! Of we worden in de maling genomen of de gemeente houdt ons bewust voor de domme. Normaal gaat gemeente prat op dat ze zoveel miljoenen vangen voor de grond waarop het gebouw komt, daar hoor je niets over. En hoeveel kost het de gemeente om de grond bouwrijp te maken??? Hoe zit het met de milieu beweging??? Zijn ze al ingelicht of moeten ze nog in actie komen??? Hoelang kunnen ze de bouw tegen houden houden??? Volgens mij is het weer zo○n broodje aap verhaal of de gemeente steekt stiekem miljoenen (belasting geld) in het project om zijn gezicht te redden!!!!

  reageer
 • Sven

   

  17.5 miljoen klinkt mij ook wel als veel in de oren. Echter is het hier wel zo dat het gaat om een private investeerder met een echt plan om daar mensen op te leiden, dus geen belangen van andere steden (ijsbaan) of iemand die niet weet wat hij aan het doen is (kasteel). En die 17.5 miljoen gaat niet naar de gemeente he, denk dan vooral aan toeleveranciers en andere private diensten!

  reageer
 • andere Ron

   

  Mark vd Pol; zou je eens willen voorrekenen hoe je aan die 17,5 mio per jaar komt (persoonlijk zou ik zeggen dan is de 4,5 mio per jaar tekort op onderhoud van de hele stad wel gevonden ..... ) Of zijn we weer onszelf aan het rijkrekenen met dubbeltellingen. Het lijkt me dat gezien de vele andere bedrijven in Almere we een miljardenwinst per jaar moeten hebben .... ????? (was dat niet ook het eenmalige ingeschatte tekort op de Floriade)

  reageer
 • Gerrit

   

  ga maar eens kijken dan. De eerste paal zit al in de grond.

  reageer
 • Negatievelingen zijn er altijd.

  reageer
 • Ron

   

  Eerst zien dan geloven. Net als met het kasteel, witchworld Icedome en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert