Bekeuring voor rondrijden in roze Mini

LELYSTAD
Het rondrijden in een roze Mini heeft de Lelystadse Daniëlle Rebel-Boeve een bekeuring opgeleverd. Niet omdat ze te hard reed of omdat haar achterlicht kapot was. Nee, een agent slingerde haar op de bon vanwege de kleur van de auto.

De auto is gespoten in 'nail-polish-pink', terwijl op het kentekenbewijs staat dat het voertuig wit is. Volgens de regels van de RDW moet de daadwerkelijke kleur in de papieren staan.

Van plan de boete zomaar te betalen is Daniëlle niet. Bij de RDW kunnen namelijk maar 10 kleuren doorgegeven worden. En roze staat daar niet tussen. Te lezen valt dat eigenaren van licht roze auto's de kleur wit moeten kiezen. Aangezien de auto van Daniëlle een wit dak en witte spiegels heeft hoopt ze dan ook dat de boete kwijtgescholden wordt.

reacties (94)

 • Tineke

   

  Heeft die Politie niks anders te doen???

  reageer
 • Danny

   

  Achjoh wat maakt het allemaal uit, doe je er toch ook andere kentekenplaten op! Is ook slechts een kleine aanpassing... Natuurlijk terecht dat je daar een pv voor krijgt!

  reageer
 • rens

   

  Van de RDW was altijd dat de auto 40% in originelen kleur moet zijn en als zij dat heeft gemeld dat haar auto rose is moet de RDW het ook aan geven als het veranderd is want er komen ook rose fiat van de fabriek af dan moet de RDW die kleur er bij zetten of aan passen waar rose onder valt dan kun je alle rose auto's gaan bekeuren de mini is dan minder dan 40% rose dan moeten de regels door de RDW veranderd worden of juiste regels door gegeven worden bij de politie zo als het hoort dan krijg je ook geen menig verschil en geruzie om een kleur van een auto dus wees er duidelijk in en mee is mijn advies.

  reageer
 • rens

   

  als de binnen kant van de auto wit is nog de originelen kleur is van de en hij is meer dan 40% wit dan moet de motor ruimte wit zijn en de kofferruimte wit zijn en binnen ruimte van de auto in originelen kleuren zijn dan zit je ruim boven de 40% aan dan kun je de zaak winnen want dan is je auto gewoon wit op het kenteken zo als het hoort.

  reageer
 • kimberley

   

  Dit heeft mijn moeder ook met haar auto. Die van haar is ook parelmoer roze en de rdw heeft na 4 keer aanpassen de kleur nog niet goed op het pasje staan. Nu staat er weer rosé op ipv roze.....lekker bezig rdw zijn al een jaar bezig om het aan te passen.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Iedere Nederlander behoort de wet te kennen dus ook de agent en hij toont dus de wet niet te kennen. Regels zijn regels voor de burger maar ook voor de agent. Hij mag zich schamen dat hij in dit geval een bekeuring heeft uitgeschreven. De regels staan op de site van het RDW duidelijk beschreven en de dame heeft zich volledig aan de wet gehouden. Dus niet betalen en de boete aanvechten.

  reageer
 • Henkie

   

  Gold misschien tot voor een paar jaar terug en dit soort raad is ook terug te vinden in oude posts op politiefourums, maar als je nu op de RDW-site kijkt, staat er toch echt wat anders. Zinvolle regel of niet, wie z'n auto wil kleuren kan het beste even informeren bij de RDW. Maakt op de OvJ meer indruk dan een anonieme tip van een forumgebruiker.

  reageer
 • Tim

   

  Agenten zijn ook mensen, en mensen maken fouten ;)

  reageer
 • bob

   

  En diezelfde agent gaat zometeen staken voor een beter cao en denkt dat de burgers solidair met hem/hen zijn ? hahaha

  reageer
 • Jack

   

  Oom agent had zijn huiswerk beter moeten doen ! Volgens mij kan hij of zij een veel hogere efficientie bereiken door te doen wat er gedaan moet worden, bijv. het gebruiken van de richtingaanwijzers (nu dramatisch )

  reageer
 • dusdan

   

  De kleur van de auto hoeft pas op kenteken als de binne kant en de onder kant van de moter/ moterkap ook mee is gespoten zijn de delen in de moter nog gewoon wit hoef je de auto niet als roze op kenteken te zetten je kan aan de buitenkant kant doen wat je wil als je het onder de moter kap allemaal orginelen laat hoef je helemaal niks te veranderen

  reageer
 • Frank

   

  Je wordt toch doodziek van al die azijnpissers met dat gezeur over regels zijn regels .... wat een stom geneusel dat zijn vast ook die lui die met 70 over de Gooiseweg rijden ...bah

  reageer
 • dennis

   

  Dubbelfout: bij een bezwaarschrift komt geen rechter te pas. Bij een hoger beroep gaat het pas naar een rechter. bij een bezwaarschrift bepaald de officier van justitie of de boete ongegrond is ( wat ook zo is) of niet en ook diezelfde man zal de sanctie dan "vernietigen" ik heb het zelf ook al mee gemaakt maar hopelijk heeft deze mevrouw dan wel een wat professionelere agent voor zich want de mijne ging na mijn kwijtschelding daar heeeeel kinderachtig mee om.

  reageer
 • Jos '56

   

  Als je zelf nou ook even goed leest dan zie je dat de RDW maar 10 kleuren kent en degene die een roze auto heeft moet de kleur wit kiezen !!

  reageer
 • Japio

   

  Ik vind het altijd erg fijn als de politie de wet handhaaft.Ook ik ben wel eens de pisang en ontvang een bon voor te hard rijden. Alleen is het wel erg selectief handhaven in nderland. Diegene die oom agent en een cameraman kompleet verrot scheldt krijgt geen bekeuring, en de rose mini moet wel gehandhaafd worden? Ik prijs de dag waarop ook echt alles gehandhaafd wordt. Zal wel een utopie zijn, en onze rode en groene politieke vrinden zullen dat ook niet toe laten, want ze willen geen "politiestaat".

  reageer
 • een lelystedeling

   

  Heeft Ome Agent nu werkelijks niets beters te doen?? Overigens laat de RDW met haar tijd meegaan en het aantal toegestane kleuren royaal uitbreiden.

  reageer
 • pipo

   

  Aandacht gezocht en gevonden, verder een sneu verhaal.

  reageer
 • arie

   

  Geachte anoniemand, lees mijn reactie hieronder maar na. Het RDW is daar heel soepel in.

  reageer
 • kritiesj

   

  Ik denk dat de agent nog van geluk mag spreken dat hij niet aangevallen is door haar kleine schoothondje. Want die combinatie zie je vaak bij deze kleur.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Dit staat te lezen op de site van het RDW "als het voertuig licht roze is, dan kiest u wit als nieuwe kleur" Volg de link uit her artikel maar en lees maar eens goed. De agent had dit ook moeten weten.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Haha laat me niet lachen. Handhaven bij jullie betekent direct een boete schrijven. De agenten van vroeger, dat waren pas agenten. Die deden ook aan handhaving maar zonder direct een boete te schrijven. Daar kun jij nog wat van leren. Bovendien had je moeten weten dat er maar 10 kleuren beschikbaar zijn bij het RDW en had je kunnen weten dat de kleur wit mogelijk wel eens de door het RDW vastgestelde kleur is. Als je dan zo graag wilt handhaven doe dat dan wel obv de juiste feiten en kennis. Het gebrek hieraan speelt jullie nogal eens parten waardoor je ongemakkelijk onderuit gaat. Ik nodig je graag uit voor een persoonlijk gesprek waarbij ik je tal van aantoonbare voorbeelden kan geven waar dit is gebeurd. Jezelf en je collega's hier heilig gaan verklaren is gewoon onzin.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Tja, in dat kader had de agent ook even het chassisnummer kunnen controleren en gezien dat er niets mis is met de auto (of wel). Maar het blijft onzin om hiervoor een boete uit te schrijven!

  reageer
 • Ikbenik

   

  Dat is niet waar. Je dient elke wijziging van de kleur door te geven aan het RDW. Hiervoor stuur je diverse foto's naar het RDW en zij bepalen de nieuwe kleur. Lees de site van het RDW maat eens goed door. Daar staat ALLE informatie hierover. Ook bij plasti dip is dit van toepassing.

  reageer
 • Ikbenik

   

  En dat is nu precies waar het om gaat. Als het RDW heeft bepaald dat de auto wit is obv de foto's en dat dus ook op de kentekenbewijs staat, dan heeft de agent geen enkele juridische reden om bekeuring te schrijven. Dat het een Europese maatregel is weet ik, maar het gaat zn doel wel voorbij.

  reageer
 • burger lelystad

   

  Wat een enorm infantiele reacties ten opzichte van de politie. De enorme domheid straalt er van af. Is het ons niet geleerd ons te houden aan de wetten ons door de overheid gegeven? Klaarblijkelijk niet volgens de reacties van velen. De politie staat voor wetshandhaving toch? Of hebben wij willekeur in wat ons uitkomt zodat wij de politie kunnen schofferen?

  reageer
 • arie

   

  Beste agent, ik kan me er volkomen in vinden dat er bijzonder overtrokken wordt gereageerd maar de boete an sich is wel onterecht uitgedeeld. Zelf hebben wij namelijk een aantal jaar terug een klassieke Amerikaan opgeknapt en die ook zwart laten spuiten (was rood) en daarvoor navraag gedaan bij het RDW. Daar werd - schriftelijk - gemeld dat bij het spuiten gezorgd moet worden dat op enige plek duidelijk de originele kleur zichtbaar moet zijn en dat het dan niet nodig is om een ander kenteken aan te vragen. Misschien even handig om dat te verifiëren bij het RDW en de collega's er ook op te wijzen. Een prettig weekend gewenst.

  reageer
 • Geert-Jan

   

  Dat die onderbetaalde agent tijd heeft voor die onzin

  reageer
 • Mika

   

  regels zijn regels!!! Er gebeuren genoeg fraude praktijken op deze manier.

  reageer
 • Barbara

   

  He he eindelijk maar toch ook iemand die werkelijk begrijpt waar het hier over gaat. Het is terecht dat ze werd aangesproken.

  reageer
 • Barbara

   

  Dan moet jij dat toch nog ens overlezen als je wilt.

  reageer
 • brigit

   

  Tis dat ik geen plus plus plus kan geven. Maar bij deze! Ik ben heel blij dat jullie er zijn en dat jullie werk doen waar ik heel veel respect voor heb! En vind dit soort reacties ook verschrikkelijk. Mijn excuus voor alle domme simpele mensen die niet kunnen waarderen wat "jullie agentjes" doen voor deze samenleving. Mijn respect. Veel liefs.. een burger die blij is met jullie bescherming

  reageer
 • Frank

   

  Kopcorrectie: mevrouw is niet bekeurd omdat ze in een roze auto rijdt, maar omdat haar kentekenpapieren niet in orde zijn.

  reageer
 • CArlo

   

  Agent hoeft geen bekeuring uit te schrijven omdat de kleur van je auto niet klopt met het kenteken bewijs ,bovendien is roze in essentie ook wit alleen zit er ook rood door.

  reageer
 • Frenky

   

  Gewoon lekker blijven rijden zo. Dan hoop ik dat meneer agent gewoon de volgende boete weer uit schrijft!

  reageer
 • Japie Patat

   

  Als deze agent z'n feitenboekje had geraadpleegd was ie geschrokken van het boetebedrag. Dan had ie hem waarschijnlijk niet geschreven. En dat deze prent nu gepresenteerd wordt heeft wel heel erg de schijn van we hebben een week geen boetes geschreven, we moeten ons quotum (wat officieel niet meer bestaat maar officieus nog steeds wordt gehanteerd) halen. Daarnaast als het zo is dat de auto niet anders dan met met 10 kleuren ingeschreven kan worden dan heeft deze diender het systeem opgezadeld met een geldverslindende gang naar de rechter. Maar het is bij jullie het zelfde als met snelheidscontroles, er wordt op de verkeerde plaatsen gecontroleerd. Want we zijn tegenwoordig meer belastingambtenaar dan politieagent. De staatskas moet toch gevuld worden.

  reageer
 • ron

   

  als op je kentekenbewys wit staat dan mag het niet roze zyn zo simpel is het

  reageer
 • spijtig

   

  Jammer dat er in het kop staat roe mini e had beter kunnen staan wit-roze mini ;) dan had het deze vrouw nog een beetje kunnen helpen.

  reageer
 • Fred

   

  Goh, wat bijzonder om te lezen dat er hier mensen zijn die het verhaal kennelijk voor waar aannemen. En vervolgens vol haat richting de politie reageren. Ik krijg sterk het gevoel dat dit hele verhaal niet klopt of dat een deel ervan ontbreekt.

  reageer
 • Sjors

   

  Joh wat een gestress om een 'Tompouce gebakje" gewoon foto van auto opsturen naar RDW kun je hoop problemen mee voorkomen voor je zelf.

  reageer
 • Mkb crowdfunding

   

  Staat op het kenteken van een politie auto dat er oranje en blauwe strepen op staan ???. Ongetwijfeld is er een regeltje waarop oom agent een boete zou kunnen uitschrijven. Maar het is een beetje vreemd om te moeten lezen dat Agenten die de ene week voor hun eigen belang een file veroorzaken uit protest voor salaris verhoging .En de actie houden . Vervolgens iemand een boete geven voor de kleur van de auto van Mevrouw.Het geneuzel dat uiteindelijk de Ovj beslist is natuurlijk grote onzin ,ambtenaren werken voor ons en niet anders om .In Nederland moet je als je het er niet mee eens bent eerst zekerheid stellen ( dus boete betalen ) zodat de ovj pas een beslissing kan nemen .Met betrekking tot kenteken fraude etc ( het verweer van een agent op deze pagina had hij een punt kunnen hebben .Echter een ambtenaar ( agent had ook verder kunnen kijken ) immers voertuig productie nummers moeten kloppend zijn,etc .Mevr kan daar tegen het voertuig ook aanmelden bij RDW met nieuwe Kleur .Maar al met al een beetje zielig als je als agent hiervoor direct iemand bekeurt .Misschien was het verstandiger geweest haar op te dragen verandering van kleur door te laten voeren bij RDW ,en hier voor een termijn te geven om verandering door te kunnen laten voeren .

  reageer
 • Jaja

   

  Beetje gelijk heb je wel, maar over kortzichtige reacties mag jij niks zeggen.

  reageer
 • hans

   

  ja hoor geen probleem..... het nivo vh werk vd gemiddelde agent is dusdanig laag dat fouten bijna niet te maken zijn tenzij het nivo vd agent nog lager is dan de eis die daaraan gesteld wordt...

  reageer
 • Sam

   

  je kunt trots zijn op je collega-speurneus.....wat een nivo !!

  reageer
 • Henkie

   

  Als die dat bij het RDW gemeld heeft en de juiste procedure heeft gevolgd, kan de bekeuring zo de prullenbak in lijkt me, want dan heeft het RDW bepaald dat de auto wit is. Heeft die dat niet gedaan en mevrouw ook niet, dan wordt het lastiger lijkt me - je wordt geacht de wet te kennen. Hoe hoog is de boete? Op de OM site kost een 'kentekenbewijs met foutieve gegevens" 370 euro... Bezwaar indienen zoun ik sowieso doen, ook al gaat dit roze eerder richting paars dan wit.

  reageer
 • Ab

   

  ZIELIGE agentje die dit heeft gedaan. Deze boete dient voor niets.

  reageer
 • Jeroen

   

  Waar ben je het dan mee eens..? Een bekeuring omdat de kleur van de auto niet helemaal overeenkomst met het kentekenbewijs? Wat is daar zo erg aan..? Ja ik weet er zijn regels en wetten maar geef me een reden waarom het van belang is dat de kleur op het kentekenbewijs en de lakkleur overeen moeten komen?

  reageer
 • wat een hoop reactie's over een foei lelijke kleur auto.waar gaat dit over.mensen doe normaal.

  reageer
 • HH

   

  Redactie OF: Er is geen bekeuring gegeven voor het rondrijden is een roze Mini, dat mag. De bekeuring is voor een onjuist kentekenbewijs. Blijft dat het een onzinnige actie is, Daniëlle zal echt wel in het gelijk gesteld worden.

  reageer
 • Evert de Graaff

   

  ik had eens een auto die volgens Nissan opgave 'Bluish-green' was. (Blauwachtig groen) GROEN dus. Op het kenteken stond 'blauw' Maar hij was toch echt groen. Nooit geen last mee gehad.

  reageer
 • Sjors

   

  exact...totaal ongeschikt voor zn werk en bovenal bovenmatig betaald !

  reageer
 • Bert

   

  slaap rustig verder !

  reageer
 • Marianne

   

  Agent, helemaal met je eens. En jammer dat er weer zo kort-door-de-bocht wordt gereageerd. Ik weet hoe het voelt, de belastingambtenaren zijn ook altijd de gebeten hond, wordt echt heel grof op gescholden op internet. Maar owé als er gaten in de wegen zitten of iets anders deugd niet wat van belastinggeld moet worden betaald.... Kennelijk is er geen enkel begrip meer voor hoognodige beroepen. Jullie zijn hard nodig, en dan doe je je werk ook nog voor een grijpstuiver. Chapeau voor je reactie. En enkele anderen: denk eens na voordat je fris van te lever gaat zitten schelden! Want dat staat heel erg dom!

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Geachte mevrouw Rebel, Ook voor u geldt ; De politie is er niet voor u, maar de politie is tegen u. Vervelend, maar u staat hierin niet alleen. Het geldt nl. in ieder geval voor iedereen die de overheidsruif vult.

  reageer
 • Frenky

   

  Fout: de officier eist en de rechter beslist.

  reageer
 • Early Times

   

  Dit is zo'n overactieve agent zonder relativeringsvermogen die alleen maar boetes loopt uit te delen om aan zijn TAX te komen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Mooi verhaal agent als je dat werkelijk bent, maar die slimpieper van een collega van je had even verder dan zijn neus moeten kijken. Zoals in het artikel staat kent de RDW maar 10 kleuren. En trouwens, dat de politie dit nu pas opvalt, deze mini rijdt toch al een paar jaar hier rond !!

  reageer
 • SJP

   

  Dit land is zwaar ziek....

  reageer
 • johan

   

  helemaal mee eens!

  reageer
 • Job

   

  Volgens mij bepaalt het RDW de kleur aan de hand van een, met de aanvraag meegestuurde, foto van de overgespoten auto. In het geval van de Mini zou dat best eens wit kunnen zijn of blijven. Toch even melden bij het RDW, dan is er geen probleem.

  reageer
 • Job

   

  En gelijk heeft u! De procedure tot aanpassing van de kleur van een auto bij het RDW is, kinderlijk, eenvoudig. Gewoon regelen. Dan is er geen probleem. De beperkte hoeveelheid te registreren kleuren is overigens een Europese maatregel.

  reageer
 • Geert Weber

   

  Ik sta voor je klaar , je staat alleen klaar voor je elite (M) maatjes Waarom hebben jullie dan zitten sjoemelen in het PV en zich actief opgesteld om een notaris die mij van mijn erfenis heeft beroofd haar het handje boven haar hoofd te houden en de zaak te seponeren

  reageer
 • Kevin

   

  Voor iedereen die het terecht vindt, waar staat dat zij haar auto zelf heeft laten spuiten? Ik mag namelijk hopen dat iedereen hun auto af fabriek gespoten is, anders heel je heel snel een roestbak. Volgens mij is een Mini in roze gewoon te krijgen vanaf de dealer. Daarnaast; als roze geen kleur is volgens de RDW, en je dan een andere dichtstbijzijnde kleur moet kiezen, dan kan je toch niet anders? Dit zijn nou met van die domme regels in de wet, waarbij de RDW niet bepaald mee aan het werken is.

  reageer
 • MGP

   

  Wat een onzin! Wat heeft dit met de verkeersveiligheid te maken???

  reageer
 • Ikbenik

   

  Niet goed gelezen dan? Het RDW kent maar tien kleuren en er wordt aangegeven welke kleur je moet kiezen als jouw kleur niet tot de keuzemogelijkheden behoort. In haar geval wit, dus zij heeft zich aan de regels gehouden. Check de site van de RDW maar, kun je het zelf lezen.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Ze heeft zeker een punt want wat ze zegt over aantal kleuren us waar! Check de site maar van het RDW.

  reageer
 • Rob

   

  Toevallig hier kort geleden iets over gelezen ivm carwrapping. Zolang de orginele kleur maar ergens te zien is, bv onder de motorkap, hoeft er niks veranderd te worden bij de RDW. Dus de kleur rose hoeft hier geen probleem te zijn. Dus gewoon voor laten komen.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Je zou bijna denken dat de kalender bij de politie op 1 april is blijven hangen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Barbara, kraam geen onzin uit!! In het artikel staat duidelijk beschreven hoe en wat !!

  reageer
 • Agent

   

  Hoi, ik ben agent. Mijn hemel, mag het iets minder? Ik doe ook gewoon mijn werk. Daar horen dit soort zaken ook bij. Handhaven van de wet heet dat, de wetgever mag misschien wel de wet eens veranderen. Jammer dat er zo wordt gereageerd op ons werk. Er rijden behoorlijk wat auto's rond met gestolen kentekens, bewerkte nummers, in elkaar geknutselde projectielen tot opnieuw gespoten voertuigen waarvan de kleur niet klopt. Innemen van kenteken had ook gekund... Niet mee eens? Vraag de rechter dit te toetsen, dat is je recht. Oh ja, mocht je ons nodig hebben omdat je echt hulp nodig hebt, we komen altijd en zullen ook altijd doen wat we kunnen, ongeacht of je mij een agentje noemt, mij niet normaal vindt nadenken of je het schandalig vindt dat ook ik probeer loonsverhoging te krijgen omdat ik ook een gezin heb, of dat ik empatisch vermogen mis. Ik sta voor je klaar, ook dan.

  reageer
 • Ingrid

   

  Jij mag wel eens een cursusje nadenken en niet primair reageren volgen. Stel je voor dat jij iets doet op je werk wat niet zo handig is: bij jou dan ook maar het loon halveren?

  reageer
 • J.

   

  Moet ik ook een bekeuring verwachten: Mijn auto staat op kenteken als kleur grijs. Maar de auto is volgens de fabrikant blauw. RDW is zelf dus ook kleuren blind! Maar daar komt ook nog eens bij dat op het kenteken staat dat ik een station wagen heb.... het is toch echt een hatchback.

  reageer
 • Rob

   

  Inderdaad volkomen terecht!

  reageer
 • Jan

   

  Prima stukje handhaving, op zich niets op tegen. Regel is nou eenmaal regel, klein of grote overtreding maakt niet uit. De kleur zal niet voor niets op het kenteken staan, zal vast iets te maken hebben met het sneller herkennen van gebruik van valse kentekens o.i.d., in ons aller belang dus. Ze heeft naar mijn mening wel een puntje als dat van het beperkt aantal kleuren inderdaad waar is.

  reageer
 • Richard

   

  Moet ik dit echt serieus nemen? Zijn we dan echt zo mieren.... geworden?? Wat een bureaucratisch gezanik. En de mensen die het met deze aktie eens zijn mogen wat mij betreft heel gauw een cursusje nuchterheid volgen. Dit slaat werkelijk alles....

  reageer
 • René

   

  Jaloezie is een ziekte!

  reageer
 • Albert

   

  Gelukkig is alles verder onder controle in dit land en heeft de politie alle tijd om zich bezig te houden met de kleur van een voorbijkomend autootje....

  reageer
 • cor

   

  de vorige eigenaar heeft hem zo gespoten.

  reageer
 • Ilse

   

  Suf. Dus er zijn maar 10 kleuren en roze zit er niet bij. De agent had dus kunnen weten dat dit aangevochten zou gaan worden en de boete grote kans heeft onterecht verklaard te worden. Dit noem ik nou kapitaalvernietiging. Schandalig. Dit moet bij de RDW of in de wet verander worden.

  reageer
 • serge

   

  Helemaal gelijk. Gewoon netjes aangeven als je je auto spuit

  reageer
 • Rob

   

  Wat een Rebel. Maar goed, politie heeft toch Boeve gevangen... 😑

  reageer
 • Ron

   

  Hoor en wederhoor?

  reageer
 • Fred

   

  Op kenteken moest rood staan. Goed dat de agenten er op letten. De kleur van je auto is namelijk samen met je kentekenbewijs bewijslast in verschillende juridische kwesties waar je tegenaan kunt lopen. En je wilt toch ook geen bekeuring rijden als iemand met valse kentekenplaten rijdt? Meestal kun je dan aantonen dat jouw auto echt niet diegene is waar de boete op geschreven is. Laat de rechter maar eens beslissen. En laat RDW eens met de tijd meegaan. Roze auto's rood noemen is toch wel een beetje vreemd. Net zoals wit overigens.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Haha, fun... Leuk toch?

  reageer
 • leo

   

  Van de zotte... dit is geen overtreding. Lees maar eens goed bij de rdw. Begrijp de ophef niet. Gewoon kwestie van regels kennen /lezen. Geldt ook voor de sterke arm...

  reageer
 • Bart

   

  Blijkbaar is ook dit agentje niet op de hoogte van de mogelijkheden welke het RDW biedt, nl. wit aanklikken bij een roze auto ..... dus ongeschikt, terug naar school en daarna rechtstreeks de bijstand in gezien het gebrek aan enig empatisch vermogen !

  reageer
 • Rob

   

  Ziek. Hebben ze hier in de polder niets anders te doen?

  reageer
 • sander

   

  Ik rij een daihatsu. Kleur is oranje koper achtig. Origineel. Staat in kenteken rood. Moet ik nu ook vrezen om hun salaris veilig te stellen? ;-)

  reageer
 • Hans

   

  en dit soort figuren eisen een loonsverhoging ? halveren en een basiscursus "normaal nadenken" zijn eerder aan de orde !!

  reageer
 • Pzaal

   

  Hebben die agenten tegenwoordig echt niks beters meer te doen dan 60 kilometer per uur te rijden op de snelweg en bonnetjes uitschrijven voor de kleurtje van je auto. Echt belachelijk dit soort politie acties.

  reageer
 • joost

   

  Uiteindelijk bepaald een officier in deze zaak en niet een of van andere verkeers handhaver in dienst van de politie. Een item is to much want dit word direct vernietigd door de officier. Next

  reageer
 • Jeroen

   

  Tja, dit is nu dan ook echt een hele NUTTIGE bekeuring. Gaan ze dan al die bedrijfsauto's en personenauto's met grote reclames er op ook bekeuren omdat de kleuren afwijken ??? En wat dacht je van een auto die gewrapt is ??? En dan wil die agent ook nog loonsverhoging ????????? Laat me niet lachen.

  reageer
 • het moet nou toch niet gekker worden hier !!!

  reageer
 • Barbara

   

  Terecht dat ze erop gewezen is.

  reageer
 • Dus...

   

  coulance bonnen op?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert