Raad akkoord met miljoenenverbouwing Kunstlinie

ALMERE
De verbouwing van de Kunstlinie in Almere gaat door. De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met de benodigde 3,5 miljoen euro.

Aan de beslissing is een lang en spannend proces voorafgegaan, omdat meerdere fracties de kosten te hoog vinden. Ook collegepartij D66 vindt dat. Toch stemden de democraten uiteindelijk in.

D66 pleitte wel voor een onderzoek naar de gang van zaken, maar de rest van de raad ging daar niet in mee.

reacties (11)

 • Peter

   

  Dus ook van mijn geld? Ik vind het prima dus ....... Kunst en cultuur hoort er nu eenmaal bij.

  reageer
 • WALGELIJK !!! Van ons geld, hoe kunnen ze......

  reageer
 • Jojanneke

   

  Onvoorstelbaar!! Verleden jaar was frits huis verschrikkelijk TEGEN het plan om de Kunstlinie te renoveren. En nu vindt hij dat er wel 3,5 miljoen aan besteedt kan worden. Waarom is hij zo van mening veranderd?? Daar ben ik benieuwd naar! Wie stemt er nu op zo een draaikonten partij vraag je je af. En de coalitie gaat er ook nog eens mee akkoord. Van ons belastinggeld!! Terwijl er geen onderhoud gepleegd kan worden. Het zou toch wel eens prettig zijn als wethouders mensen waren met een gedegen opleiding, met inzichten en zouden kunnen rekenen. Maar nee hoor, het blijken een stel hobbyisten te zijn die enkel en alleen zichzelf belangrijk vinden. Als "zoals-de-wind-waait-waait-mijn-rokje"-Huis en de coalitie ook maar enige kennis van zaken zouden hebben... dan weten ze nu al dat die 3,5 miljoen weggegooid geld is. Ze begrijpen niets van exploitatie van een gebouw, ze begrijpen niets van zuinig en verantwoord omgaan met geld van anderen. Dit plan is gedoemd te mislukken!! En wie draait dan weer voor die kosten op?? Juist U en ik!! Almeerders stem eens op partijen die wel verantwoord met uw geld willen omgaan en die wel verstand van zaken hebben en die niet met elke wind meewaaien!

  reageer
 • Joop

   

  En er staan verder ook geen gebouwen leeg, en dat moet ook meteen 3,5 miljoen kosten?

  reageer
 • Zucht

   

  Ook deze reactie: als je niet weet waarover het gaat, geef dan geen mening maar zoek het eerst eens uit. Dit gaat helemaal niet over die organisatie (die zich de Kunstlinie noemde maar het CKV was), maar over een gebouw waarin diverse instellingen onder 1 dak komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  @ peter , het is hier onzin ten top dat er hier weer met 3.5 miljoen gestrooid wordt overal moet maar op bezuinigd worden voor heel almere en hier vliegen de munten over de balk omdat fritsie huis z,n zin moet hebben met die kunslinie er moest bezuinigd worden op cultuur maar nee almere smijt er nog eens 3.5 miljoen tegen aan maar geld in de stad pompen voor onderhoud is er niet kots misselijk wordt hier van

  reageer
 • Peter

   

  Duidelijk geval van "niet gehinderd door enige kennis van zaken". Als je niet weet waar het over gaat laat dan zo'n reactie voortaan achterwege.

  reageer
 • William

   

  Wel bijzonder. Een paar jaar terug moest de hele organisatie op z'n kop omdat er niet voldoende financiën waren en nu maakt men 3.5 mln vrij. Ander potje maar van dezelfde belastingbetaler. Nu maar hopen dat het wel een succes gaat worden.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het geld gaat helemaal niet naar kunst of dergelijk. Het maakt mogelijk het gebouw beter uit te nutten en dus geld te besparen. Vreemd is dat mensen denken dat de lage offerte altijd de juiste is. Wanneer je met de prijs van een beunhaas naar een gewone aannemer gaat zal die het echt niet voor de beunprijs doen.

  reageer
 • Rick

   

  En daar gaat ons geld weer in een onzinnig kunstzinnig project! En zal het uiteindelijk nog boven het budget gaan komen? GROOTHEIDSWAANZIN !

  reageer
 • Koos Almere

   

  We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. BAH!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert