Media036 trekt zich terug als kandidaat lokale omroep

ALMERE
Media036 heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de lokale omroep in Almere. De organisatie vindt dat ze onvoldoende vertrouwen krijgt van de Almeerse gemeenteraad.

Media036 was samen met de Almeerse Omroep Stichting in de race om door de raad te worden voorgedragen bij het Commissariaat voor de Media voor een zendmachtiging.

De organisatie trok zich terug nadat de gemeenteraad de keuze voor een lokale omroep had uitgesteld. De raad wilde weten wat de consequenties zijn als er geen keuze zou worden gemaakt. Wethouder Frits Huis moet dat uitzoeken.

reacties (16)

 • Mirjam

   

  Alleen de Christen Unie had zich goed voorbereid op de zittingen. Jammer dat de Almeerse Politiek een dergelijk initiatief om zeep helpt. Ik zelf denk dat de Almeerse kijker graag Media036 had gewild. Maar na zes maanden hard werken snap ik dat alle vrijwilligers het zat zijn en hun tijd die altijd alternatief aanwendbaar is aan andere zaken gaan besteden. Wat je ook van Miermans vindt:het opzetten van een dergelijke omroep is dag en nacht werken zonder een cent te verdienen. Dat heeft Miermans gedaan. Maar ook zijn leven kan nu verder. Miermans komen we zeker nog wel tegen in Almere.

  reageer
 • Klaas

   

  Een goede zaak dat Media036 zich terug trekt, want die heeft enkel een commercieel doel met de omroep en daar is ene lokale omroep niet voor bedoelt. Terecht dat de raad geen vertrouwen in Media036 uitspreekt.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een huilies.

  reageer
 • Joop

   

  Mooi, dat is een. Nu de ander nog even.

  reageer
 • dennis

   

  Als je zo goed bent als je zegt, ga jebtoch door tot het einde.....of ziet die meneer in dat je er toch niet rijk van kan worden..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Dit is niet het einde van Media036 lijkt mij. Media036 was al in oprichting voordat bekend werd dat RTV Almere ten einde liep. Ik had/heb niet de indruk dat deze licentie en het (voort)bestaan van Media036 iets met elkaar te maken hebben. Internet is tenslotte veel krachtiger dan dat TV-kanaal op de kabel. Wie Apple TV of ChromeCast (en nog-zo-wat) kent, die weet het al: Streamen naar je TV is de toekomst, maar nu al eenvoudig mogelijk. En daar komt geen gemeenteraad of CvdM aan te pas, zo hoort het ook!

  reageer
 • koos

   

  was te verwachten. miermans gaat altijd alleen maar voor miermans. natuurlijk mogen zijn paar vaste bedrijfsvriendjes ook meedoen. maar als er niets te halen is is het zo weer afgelopen.

  reageer
 • johan

   

  kijk zo kennen we miermans weer. met een grote mondbgaan voor een paar ton en als het niet lijkt te lukken snel wegwezen. kijken waar hij nu weer opduikt...

  reageer
 • jan

   

  De voorzitter AOS ziet de huurpenningen a 30000 weer een stapje dichterbij komen. Zo Ie je maar PvdA weet altijd een manier te vinden.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een kinderachtig gedrag van Media036 zeg! Als je doorhebt dat je verliest, om je dan terug te trekken. Wat een stumperts zeg. Ik hoop dat die andere partij er iets heel moois van zal gaan maken. En Media036... die moet achteraf geen huilie gaan doen.

  reageer
 • Jan L

   

  Geruchten gaan dat miermans onder een hoedje speelt met AOS en commercieel aan de gang gaat bij de omroep. Dat is een verklaring voor het intrekken en de druk op voeren bij de politiek

  reageer
 • Ruud

   

  Weer afwachten waar Miermans nu weer opduikt........

  reageer
 • Serge

   

  Stop toch met die stadszender. Een geld verslindende provinciale zender is voldoende!

  reageer
 • Theo

   

  Omgekeerde wereld. De raad moet vertrouwen in Media036 hebben en niet omgekeerd. Teken van arrogantie!!!!

  reageer
 • Jaap

   

  Deze consequentie hadden ze ook meteen kunnen vertellen. In ieder geval via de al bestaande media was dat gevolg al zeer duidelijk aangekondigd. Zonde dat deze strijd op zo'n laffe manier eindigt. Ik neem dit de raad zeer kwalijk, want dat had iedereen kunnen weten. (die regeltjes is allemaal gezanik, maar dit als gevolg is erg jammer)

  reageer
 • Pzaal

   

  De raad wilde weten wat de consequenties zijn als er geen keuze zou worden gemaakt. Dit dus..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert