VVD tegen komst asielzoekerscentrum

ZEEWOLDE
De VVD in Zeewolde is tegen de komst van een asielzoekerscentrum. De liberalen maken zich grote zorgen over de openbare orde en veiligheid, omdat ze vrezen voor conflicten tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Leefbaar Zeewolde wil nog geen standpunt innemen, de grootste partij van Zeewolde overlegt volgende week donderdag. Jan Klop van PvdA/GroenLinks zegt dat er ruimte genoeg is om de vluchtelingen gastvrij op te nemen en voorziet geen problemen. Ook Cees Steijger van Zeewolde Liberaal vindt het goed dat de vluchtelingen worden opgevangen.

Burgemeester Gerrit Jan Gorter bevestigde donderdag dat er vergaande gesprekken zijn tussen het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en de gemeente om een asielzoekerscentrum te openen. Dat moet komen aan de Bosruiterweg naast het Polenhotel.

Op 12 mei maakt het college meer details bekend.



reacties (33)

 • Erik

   

  Ik ben benieuwd naar richtlijnen voor winkeliers als er groepjes van zo'n 5 of 6 asielzoekers de winkel in komen om niets te kopen... Er zijn best wat winkeltjes waar slechts een enkel personeelslid aanwezig is. Hoe gaan deze winkeliers daar straks naar handelen?

  reageer
 • Henk weet het ook

   

  Sprookje van de efteling, de realiteit is anders. Zielig verhaal.

  reageer
 • Wim

   

  En dat is nu net hetgeen waar D66 de burgers mee om de oren slaat. Zieligheid ten top! Wij als Nederlanders kunnen verrekken... Oudere die geen hulp meer lrijgen, voedselbanken kunnen het niet meer aan,onze kinderen die nog langer moeten wachten op huisvesting. Ik vind dat wij hier in Zeewolde de rust en het woongenot moeten bewaren.... Zielige verhaaltjes vertellen werkt niet meer,Wibe. Zeewolde zegt nee tegen een AZC!!!

  reageer
 • Wibe Sierksma (D66 Zeewolde)

   

  Wanneer je huis en haard moet verlaten, de grond waar je bent opgegroeid, waar je ouders en grootouders woonden, je 'thuis'; doe je dat zomaar? Nee, natuurlijk niet, dat doe je niet zonder reden. Je hoort van buurdorpen, dat mannen, óf moeten meewerken óf zonder meer afgemaakt worden. Je hoort dat vrouwen en kinderen ontvoert worden. Heel, en heel voorstelbaar dat je je biezen pakt. Je verneemt, dat wanneer je een paar duizend Euro beschikbaar hebt, dat je dan in het vrije Europa terecht kan komen. Je waagt je leven in een wankel bootje om het vege lijf en je medefamilieleden te redden. Moeten we dan hier zeggen: "Nee, je bent niet welkom?" Kom op mensen, we zijn qua oppervlakte één van de grootste gemeentes van Nederland, dus om te zeggen: "er is geen plaats"... is niet op z'n plaats. D66 in Zeewolde is in ieder geval van mening, dat we de mogelijkheden voor de vluchtelingen moeten bieden. Zorg dat de Bosruiterweg veilig blijft of verbeterd wordt voor alle verkeer en fietsers en betrek op zijn minst de locale middenstand bij de leveranties aan het AZC. Laat Zeewolde de oude slogan "Zeewolde Werelddorp" waarmaken.

  reageer
 • Peter

   

  Probleem is dat een groot gedeelte economisch vluchteling is. Daarnaast zouden de echte vluchtelingen weer terug moeten als het land van herkomst weer veilig is. Nu gebeurt dat niet en laten vaak de hele familie ook nog over komen. Daarnaast betreft het over het algemeen kansarme mensen die helaas geen bijdrage zullen leveren aan de maatschappij. Daarnaast zijn het veelal moslims en die staan nu niet echt bekend om hun steun voor de Westerse waarden. Dus wat mij betreft pas een azc als asielzoekers tijdelijk opvang in Nederland krijgen en terug gaan als hun land weer veilig is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wim

   

  Als dat echt zou helpen om dat gedram van onze burgemeester in te perlen zodat hij tot inkeer komt,moeten we dat maar gaan doen. Rust weg in het dorp,criminaliteit op grote hoogte etcetc. " pakt een laken en schrijft": Zeewolde zegt nee tegen een AZC!!

  reageer
 • Ries

   

  het is niet voor niks dat de meerderheid van zeewoldenaren ervoor kiest om in dit rustige dorp te wonen. Ik heb 5 jaar op verschillende azc's gewerkt en weet wat voor type asielzoeker er in Nederland huist. Burgemeester Gorter luister naar uw dorpsbewoners. NEE GEEN AZC!

  reageer
 • Willem

   

  Kijk, een aantal schrijvers op dit forum kan zo in Den Haag aanschuiven, lekker rechtlijnig. Het lijkt me erg prettig als je als vluchteling hier in Zeewolde komt en dan zo warm onthaald wordt door deze zelf-ingenomen groep die de poort van Zeewolde op slot houdt, de VVD voorop. Ga dan ook maar eens met spandoeken in het dorp staan vanavond of morgen!

  reageer
 • bert

   

  Kan best, als je ze maar hard genoeg aanpakt. Vraag bijv aan landen als Saoedi Arabie of Japan, die hebben nooit problemen gehad om ongewenste figuren het land uit te werken. ] Een land als Japan laat per jaar ongeveer 20 (!) asielzoekers toe.

  reageer
 • piet

   

  als ik mijn huur niet meer kan betalen en mijn huis uitgezet word mag ik dan ook daar wonen

  reageer
 • Win

   

  En jij denkt dat ze ooit nog terug gaan Bert? Van ze lang zal ze leven niet, zie wat er in Amsterdam gebeurd. Wat tot nu toe een heerlijk rustig dorp is, wordt straks een grote bende!

  reageer
 • bert

   

  Het lijkt me een goed plan om asielzoekers , die hier al vele jaren zijn en ondertussen weer terug kunnen omdat het gevaar in hun eigen land geweken is, weer terug te sturen. Dit geeft weer ruimte om nieuwe asielzoekers , mits het echte asielzoekers zijn en geen gelukszoekers, op te vangen . Dit maakt dan ook meteen duidelijk dat asiel zoeken een TIJDELIJKE aangelegenheid is , en dat ze op termijn weer terug moeten. Dit zal meteen een schifting bewerkstelligen tussen de asielzoekers die hun leven ECHT niet meer zeker zijn in eigen land en de gelukszoekers.

  reageer
 • Karel

   

  Dacht dat Zeewolde al genoeg "asielzoekers"herbergde. We hebben zelfs een Polen Hotel in Zeewolde. Laat de mensen die voorstander zijn, die asielzoekers zelf in huis nemen.

  reageer
 • ik vind dat de grenzen een keer op slot mogen, we hebben er genoeg opgevangen in de loop der jaren, ik vrees voor onze ouderen en kinderen, Nederland is al lang geen Nederland meer, we moeten eens wat meer luisteren naar de PVV en VVD en veel minder naar de PvdA en groen links die partijen blijven maar binnenhalen, maar ons kikkerlandje is nu wel behoorlijk vol hoor. En nee ik ben geen racist het is nu wel eens klaar, er moet nou eens gekeken worden naar onze ouderen en de toekomst van onze kinderen.

  reageer
 • .\/\/\/.

   

  ...mompelt iets over geratificeerde internationale verdragen....

  reageer
 • Lex

   

  En de voornaam van Klaas is Sinter

  reageer
 • Niets opvangen lekker terug naar hun eigen land VVD heeft gelijk

  reageer
 • Klaas

   

  Peter je reactie zegt alles over hoe jij in het leven staat en ja gelukkig zijn er nog mensen die daar afstand van nemen en wel humaan zijn. Het is binnenkort weer 4 mei en dan staan we weer stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Als iedereen toen dezelfde houding had aangenomen als die jij nu laat zien dan waren er nog veel meer landgenoten omgekomen. We leven hier in ons land in welvaart en als er dan terechte vluchtelingen zijn die opgevangen moeten worden, dan moeten we er ook voor zorgen dat zij onderdak krijgen, dus laat het AZC maar komen.

  reageer
 • wim

   

  Een politiek correcte minderheid in dit land heeft helaas moeite met de mening van de meerderheid. Deze minderheid is er alles aan gelegen om de meerderheid monddood te maken en voor xenofoob en racistisch uit te maken.

  reageer
 • wim

   

  En uiteraard zullen deze het dan ook uit zak betalen ipv gemeenschapsgeld.

  reageer
 • Peter w/h Beter

   

  Wij leven in een vrij land, dus als U zich ervoor schaamt bent U vrij om een horde asiel zoekers in Uw huis te nemen. De meerderheid wil dat gewoon niet en doet dat ook niet!!!!

  reageer
 • lexie

   

  Ik maak me zorgen waar onze eigen ouderen zieken heen moeten waar onze kinderen moeten gaan wonen en wat voor toekomst we krijgen maar dat zal klomp een zorg zijn als het mis gaat zijn dat de eerste die vertrekken zoals altijd.

  reageer
 • Bewoner

   

  Ook Zeewolde moet er aan geloven. Of ze nou willen of niet, niet zeuren!

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Als je de inhoud van de meerderheid van de reacties van mede-Zeewoldenaren hier en op Facebook leest dan vervult mij dat met plaatsvervangende schaamte; "ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken", wel een typisch VVD-geluid dus vandaar ook waarschijnlijk de stellingname uit electorale overwegingen.

  reageer
 • Klaas

   

  Cees je hebt gelijk dat het college van B&W er over gaat. Dus zit de VVD nu in een spagaat want met wethouder van der Es maken ze deel uit van de coalitie. Het zal er wel op neer gaan komen dat de fractie hoog van de toren blaast en hun wethouder niets anders kan dan het college steunen. Wat de VVD nu doet is politiek voor de bühne en proberen hiermee de PVV-kiezers aan zich te binden. Het college van B&W heeft hierin zijn eigen taak en afweging en dat zal iedereen, ook de protesterende burger moeten accepteren.

  reageer
 • Mariam de Jong

   

  Dat is echt weer VVD ten voeten uit, net zo intolerant als het intolerante gedachtengoed van de PVV!

  reageer
 • Wim

   

  Wedden dat er NIET wordt geluisterd naar de inwoners...Wij willen geen azc! En nee meneer Gorter en Klop,luister nu eens naar ons, de inwoners van uw nu nog rustige gemeente!!

  reageer
 • bert

   

  Beste is asielzoekers op te vangen bij Goedmenschen van PvdA SP of GroenLinks thuis in intieme privésfeer. Dat is ook het beste voor de integratie en het fatsoenlijk leren van de Nederlandse taal.

  reageer
 • Cees Steijger

   

  Hierover beslist het college van B&W van Zeewolde niet de gemeenteraad. Raadspartijen kunnen er van alles over vinden en roepen, maar zij gaan hier niet over.

  reageer
 • Van vliet

   

  Waarschijnlijk niet naast de deur van dhr Klop Midden in een beschermd natuurgebied een asiel opvangcentrum? Dit gaat voor veel overlast zorgen. Met VVD eens dat dit onbespreekbaar is

  reageer
 • dollemina

   

  Maar wie van de gemeentelijke besluitvormers heeft al aangeboden om zijn eigen woonhuis open te stellen voor een asielzoekersgezin? Zoals gewoonlijk weer not in my back garden. Ik ben ook tegen nog meer asielzoekerscentra in Nederland. Er zijn meer dan zat EU-landen met een overschot aan ruimte en laat dan Brussel vanuit hun riante vergoedingen maar de knip trekken.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik ben ook tegen de komst van dat asielzoekerscentrum.

  reageer
 • wim

   

  Hulde aan de vvd. Locaal durft men wel te zeggen wat ze in Den Haag niet durven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert