Overeenstemming nieuw collegeakkoord

FLEVOLAND
De onderhandelaars van VVD, CDA, SP en D66 hebben een inhoudelijk akkoord bereikt voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Ook de verdeling van de portefeuilles is rond. Dat meldt de provincie Flevoland.

Hoe het akkoord en de portefeuilleverdeling er uitzien wordt pas op 13 mei bekendgemaakt door formateur Wouter Kolff. Alle vier partijen leveren een gedeputeerde in het nieuwe college. Voor de VVD blijft Jaap Lodders gedeputeerde en voor het CDA Jan-Nico Appelman. Wie voor D66 en SP in het college komen maken de partijen pas later bekend.

De komende 1,5 week wordt het bereikte akkoord eerst nog ter goedkeuring voorgelegd aan de coalitiefracties. Op 20 mei zal het nieuwe college van GS worden beëdigd.

reacties (6)

 • Ger

   

  Vrijheid van meningsuiting, behalve voor PvdA. Bedankt Boris

  reageer
 • CC

   

  Een conservatief college met de SP in de rol van de PvdA. Dus zal het bij de commentaren die hier regelmatig worden gegeven straks alles wat niet naar wens verloopt wel allemaal de schuld zijn van de SP. En natuurlijk niet van die het kan vriezen, het kan dooien partijen als het CDA en D'66, want daar weet je nooit wat je er aan hebt en al helemaal niet aan die partij die Veel Vals Declareert. Het is dus een college van nieuwe wijn in heel oude zakken. En natuurlijk weer alleen met het oog op Almere en Lelystad. Gelukkig zitten er twee partijen bij die Flevoland willen opheffen, dus daar kunnen ze dus meteen mee beginnen.

  reageer
 • Van der Vlist

   

  Rechts college, Eindelijk vooruitgang

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een rechts college met de SP....alleen maar conservatieven en de politiek dus in de achteruit.

  reageer
 • Bart

   

  Dit college van GS belooft gewoon een ruk naar rechts, immers VVD en D66, en CDA doen al decennia lang hetzelfde: op de centjes passen (bezuinigen), en de hoogste belastingbetaler krijgt de meeste voordelen. Heeft weinig met democratie of eerlijk delen te maken... De Pvda krijgt nu misschien de kans om een eigen gezicht te laten zien, en de SP verkoopt zich blijkens college's elders slechts aan de hoogste bieder, het socialisme van Jan Marijnissen is blijkbaar vervlogen met zijn verdwijnen uit de kamer.... Het belooft weinig goeds!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boris

   

  .. Eindelijk geen Pv/dA meer in het college, nu de rest van het land nog!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert