Burgemeester Urk boycot Omroep Flevoland

FLEVOLAND
Burgemeester Van Maaren van Urk weigert Omroep Flevoland nog te woord te staan. Een uur voor de raadsvergadering van donderdag meldde de gemeente Urk Omroep Flevoland ongevraagd: "Ik wil op voorhand aangeven dat onze burgemeester geen interview geeft."

Na de vraag wat de reden hiervoor is kwam als antwoord: "Omdat wij niet zo happy zijn met de gedragingen van een paar verslaggevers van Omroep Flevoland de laatste periode. Wel zo netjes om dat op voorhand te laten weten."

Hoofdredacteur Allard Berends van de omroep in een reactie: "Het zegt iets over een burgemeester als hij zo reageert op kritische verslaggevers die een beeld geven van een bestuurlijke organisatie waaraan hij leiding geeft."

reacties (95)

 • Willem

   

  Vergis je ook niet in Dirk Taanman. Een vriendelijke jongen, maar achter de elleboog en vals. Niet te vertrouwen.

  reageer
 • Pieter

   

  Dit college heef gewoon zaken te verbergen en staat daarom de pers niet te woord. Omroep Flevoland doet juist zeer goed werk. Als je als college niets te verbergen hebt, kun je gewoon meewerken. Omroep Flevoland vraagt niet naar Prive mail.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Niemand is verplicht de pers te woord te staan natuurlijk, maar als je het als bestuurder weigert komt het je geloofwaardigheid niet ten goede.

  reageer
 • koert

   

  de gemeente urk heeft groot gelijk! het word tijd dat omroep flevoland haar verslaggevers een cursus laat volgen over gedrag kennis!

  reageer
 • Vlefo

   

  Ik geef deze burgemeester groot gelijk. Dit heeft niets maar dan ook niets met Urk te maken. Het is een respectloze omroep vergeleken met alle andere provinciale omroepen waar de luisteraar/kijker wel serieus wordt genomen. Het is altijd maar "je en jij, jouw wij hullie/zullie etc." Het woord U kennen ze daar niet. Het lijkt er vaak op dat de Omroep zich verheven voelt boven de kijker/luisteraar. Ik wens zo, als kijker/luisteraar, niet aangesproken te worden. Ook een hoog "popie/jopie"gehalte. De omroep behoort ten dienste te staan van de burger, maar komt arrogant over.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Urker

   

  Deze burgemeester boycot een interview en werkt bewust niet mee met. Ragen over illegale jeugdhonken. Het CDA boycot een onderzoek van een zeer duur onzinnig bureau? Zoek de verschillen. Beiden CDA. Gelukkig zijn er meerdere slimme raadsleden die geen belastinggeld geven aan onzin. Willard Woord is het beste jongste raadslid van Nederland. Die huidige SGP-ers zijn surrogaat. Natuurlijk willen ze nu weer verzoenen. Berouw komt na de zonde.

  reageer
 • Jurie

   

  Omroep Flevoland is erg goed. Deze burgemeester wil gewoon aandacht. Indien hij een interview afgeeft kijkt niemand. Nu geeft hij geen interview en er kijken ruim 11.000 mensen naar hem. Wat zou hij te verbergen hebben. Een duur onderzoeksbureau inschakelen lijkt mij het beste.

  reageer
 • Fokke

   

  Jaap je hebt wel gelijk. Moet dit nu? Natuurlijk wil Jan Koffeman liever in de oppositie. Ook Koffeman heeft veel last van het gekwaak van Gerrit Post. Hij zit er mooi mee opgescheept. Deze burgemeester moet eerst zijn excuses aanbieden en dan kan hij weer verder. Zijn acties zijn zinloos. Beter ten halve ...is het spreekwoord. Hoe kan een burgemeester in een jaar tijd, zo blunderen. Heeft hij geen adviseur. Zou Bogerd en Juk bewust slapen?

  reageer
 • havneby rømø denemarken

   

  ha ha lach me dood hier,die hele gemeenteraad daar is toch gewoon een tekenfilm.Alles zit aan elkaar met vriendjespolitiek ik doe wat voor jou dan jij voor mij. Doe eens wat echt voor Urk dat ze er beter van worden dat er geld in laatje komt en ook voor jullie visserlui en vloot inplaats van als een zielig kind hier gaan lopen zeuren over een nieuwszender. Waar is de urker werklust gebleven om te laten zien wij zijn beter als de anderen de bestten zijn wij in de vis en visserij.Jullie hebben de mooiste haven aan het ijsselmeer je kan daar bakken met geld verdienen aan vis en toerisme waar iedere urker beter van wordt ook scheepsbouw en reperatie was een van onze sterke punten nu is het niks meer breng visserij en scheepvaart terug daar dat is jullie taak.

  reageer
 • kritiesj

   

  Hoe zou dat toch komen dat Urk onder een vergrootglas word gelegd? Misschien toch iets meer aan zelfreflectie doen.

  reageer
 • Jaap

   

  Wat een overspannen gedoe. Laat hij gewoon de pers te woord staan. Dat doen zelfs de landelijke politici bij POW nieuws. Volgens ingewijden heeft deze burgemeester rust nodig. Een aantal ambtenaren hebben bijna hun doel bereikt. Geert lieg kan ook naar huis. Laat alleen Brouwer van de CU zitten. Laat Gerrit Post weer lekker zijn oude beroep uitoefenen. Hart voor Urk scoort beter in de oppositie. Met Gerrit als wethouder raken we al onze zetels kwijt. Geen hart voor Urk, maar hart voor hun eigen portemonnee. Laat Anja Keuter desnoods wethouder worden, die kan die centen ook gebruiken.

  reageer
 • Joseph

   

  Er is blijkbaar en burgemeester behoorlijk op zijn pik getrapt. Problemen met de media ?? Ach, ja je hebt nu eenmaal van die mensen die daar niet mee om kunnen gaan. Kritische vragen worden niet op prijs gesteld (liever helemaal niet). Maar ja, verslaggevers hebben niet alleen een verslaggevende taak om aan nieuws te komen, ze hebben ook een controlerende taak en als daarbij een burgemeester wordt geconfronteerd met kritische vragen dan wordt dat al gauw betiteld met minder net gedrag. Ook zij doen hun werk.

  reageer
 • fokke

   

  Omroep flevo is nog erger dan de telegraaf ,lof voor onze burgemeester ,urk word onder vergrootglas gelegd telkens weer

  reageer
 • Jay

   

  Goh wat een in-zijn-wiek-geschoten reactie van die Berends. Weet die eigenlijk wel wat zijn mensen doen in de gemeentehuizen? (daarbuiten komen ze nooit, stel je voor dat je gewone mensen tegenkomt, brrrr!) En ze voelen zich compleet advocaat van de duivel, deze journalistjes. Ik denk dat een burgemeester echt wel doorheeft dat hij met de pers te maken krijgt in zijn werk. Als hij expliciet aangeeft niet meer met juist Omroep Flevoland te willen praten, dan zal daar echt wel iets achter zitten. Dus Fort Larserpoort, steek je hand eens in eigen arrogante boezem!

  reageer
 • Ambtenaar

   

  Goede reactie van Pieter Kramer. Dus Rien Bogerd burgemeester en Teun Juk gemeentesecretaris. Daar wordt al een jaar over gesproken op het Urker lekkende gemeentehuis. Welke fout maakt straks de burgemeester? Drie keer is scheepsrecht.

  reageer
 • Maarten

   

  Een aspect dat in deze reacties nog niet aan de orde is geweest: Omroep Flevoland is de officiële rampenzender, ook voor de gemeente Urk. Een burgemeester die bij een ramp niet met de rampenzender wenst te praten, kan daarmee de veiligheid van zijn burgers ernstig in gevaar brengen. Als het inderdaad het definitieve standpunt van de burgemeester is dat hij niet met Omroep Flevoland praat, kan hij onmogelijk blijven functioneren.

  reageer
 • Urk f emmertje

   

  Nu de deur voor Omroep Flevoland is gesloten gaat er een deur voor URKFM open!

  reageer
 • Urker

   

  Veel bewondering voor de redactie van omroep Flevoland. Ze zouden nu de burgemeester moeten boycotten en nooit meer een interview moeten afnemen met deze burgemeester. Deze burgemeester laat hem opdraaien door de clown van Hart voor Urk. Goed zuun, ga zo door zegt Jan Koffeman. Wat schamen wij ons voor deze clown in een urker pak. Laat hij niet ons mooie klederdracht misbruiken. Laat hij met een zwart vis boezel komen.

  reageer
 • Ron

   

  Precies!

  reageer
 • Pieter Kramer

   

  Wat Andre meld klopt. Weet deze burgemeester wel dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is en dat je de pers altijd te woord moet staan? Dan kun je nooit verlangen om bijvoorbeeld in iemand zijn privé mail te kijken. Heel impulsief en vooral niet nadenken. De ambtelijke top laat de burgemeester bewust fouten maken. Heeft de ambtelijke top andere belangen?

  reageer
 • Hans

   

  Urk en Dronten onterecht aangevallen? Als beide colleges een goede communicatieadviseur / woordvoerder zouden hebben dan weerleg je de punten van Omroep Flevoland maar door gestuntel van de woordvoerders en het haantjes gedrag van Maaren en de Jonge krijg je dit soort situaties want de journalist krijgt geen info en gaat dan zelf op onderzoek uit. Jammer dat er geen bekwame ambtenaren zijn die de haantjes kunnen uitleggen dat dit beide gemeenten absoluut niet ten goede komen.

  reageer
 • Andre

   

  Deze burgemeester gaat iedere keer weer in de fout omdat hij erg impulsief is. Zijn ambtelijk apparaat laat hem ook die fouten maken. Dat is ook met het onderzoek naar het lekken gebeurd. Indien er dan raadsleden zijn die die in hun Prive mail laten kijken, begint hij voor het eerst na te denken. Inderdaad zijn raadsleden geen ondergeschikten zoals ambtenaren maar moeten juist controle uitoefenen op het college. Deze burgemeester heeft nog nooit gekeerd om fouten toe te geven. Dan zou het voor het CDA een topper zijn. Nu schamen we ons voor deze man. Laat deze burgemeester vooral eerst gaan nadenken en gewoon de pers te woord staan. Of weet dit college dat ze fouten maken met hun illegale jeugdhonken?

  reageer
 • Simpel

   

  Democratie bestaat omdat er een vrije pers is. Pers monddood, democratie dood. Het vaste kunstje van slechte bestuurders

  reageer
 • dirkkie

   

  Ik ken het voorval met de burgemeester en omroep Flevoland niet. Maar ik wil hier wel opmerken; omroep Flevoland is een door de provincie gesubsidieerde club. Dus je mag verwachten dat zij dienstbaar is voor de hele samenleving. Afhankelijk van je smaak kan je vraagtekens zetten bij de kwaliteit van de programma's. zie andere lokale omroepen. Het aangeboden pallet van de programma's heeft een hele dikke groene kleur, niet iedereen heeft een zelfde milieu voorkeur. Ik heb Allard Berends hier zelf persoonlijk over aangesproken. Hij vertoonde het zelfde gedrag als de burgemeester van Urk. Het is dan ook bijzonder hypocriet dat hij hier klaagt.

  reageer
 • Almere

   

  Enigszins begrijpelijk van de burgemeester. Als er op dit platform nieuws is over Urk is het 9 van de 10 keer negatief. De gal spuwende reacties die daarop in de reacties komen zijn ook niet mis,terwijl deze eerst door de redactie goed gekeurd moeten worden. Er staan soms reacties die gewoon niet geplaatst zouden mogen worden.

  reageer
 • Ron

   

  Nou zeg, juist goed dat het wanbeleid van Dronten openbaar wordt gemaakt door OF.

  reageer
 • Meer

   

  de burgemeester van Urk is niet de enigste die weigert nog interviews aan Omroep Flevoland af te geven. Er zijn bedrijven/organisaties waar ze niet meer welkom zijn na foute/gekleurde berichtgeving.

  reageer
 • Menno

   

  Nogal vaag om te zeggen dat het vanwege bepaalde gedragingen was. Volgens mij zit de burgemeester ermee dat Urk herhaaldelijk negatief in het nieuws is geweest vanwege allerlei toestanden, daar kan OF niks aan doen.

  reageer
 • Johan

   

  een beetje kortzichtig van de beste man. Als burgemeester zijn contacten met de pers onderdeel van de functie. Wanneer de pers kritisch is reagerenmet een boycot is niet zo professioneel...

  reageer
 • Ivo

   

  Een zeer vreemd gebruik van de komma. Voor de andere regeerders. De burgemeester heeft een punt. En over het geklaag rondom het nieuws van Omroep Flevoland: je bent niet verplicht om het te kijken/lezen!

  reageer
 • Fer

   

  man man! Pfff waar maken jullie je druk om.

  reageer
 • Ingrid

   

  Open vizier? Door ze niet te woord te staan?

  reageer
 • Anne

   

  Dat geldt niet voor bestuurders, die geacht worden verantwoording af te leggen. Dat is ook democratie.

  reageer
 • Ingrid

   

  Dat is toch wat anders dan domweg weigeren de lokale omroep te woord te staan.

  reageer
 • ricardo

   

  Ik vind als urker dat we een top burgemeester hebben. Hij is er voor iedereen . Hij is in de vrij korte tijd dat ie op urk staat een urker geworden. TOPPER.

  reageer
 • Johan

   

  als jullie het allemaal zo goed weten kom dan een keertje met een verslag?

  reageer
 • jp

   

  Heel goed van burgemeester van urk er zouden er meer van moeten zijn met een duidelijke mening met open vizier

  reageer
 • Jack

   

  Lof voor een burgemeester met zo'n duidelijk standpunt. Ik erger me ook al jaren aan de tendentieuze vraagstelling van verslaggevers bij bij Omroep Flevoland. Beneden peil om het met een eigen term aan te geven.

  reageer
 • Eens

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Jordi

   

  Het heeft mi niets te maken met alles wat uw duidelijk probeert te maken, alles dat u schrijft kan/zal voor u waar zijn. Ik zou zeggen ga naar Hans Anders voor een bril,naar Specsavers voor een gehoorapparaat en naar omroep Flevoland voor voelsprieten.

  reageer
 • Joke de Wit

   

  Burgemeester heeft een punt. Ook het college van Dronten wordt telkens onterecht aangevallen en belachelijk gemaakt.

  reageer
 • Peter

   

  Heel goed van deze burgemeester, nu krijgt Omroep Flevoland eindelijk de tijd om meer aandacht aan Almere te schenken. De helft van de inwoners van Flevoland zit tenslotte in Almere, maar de berichtgeving over Almere is nog geen 15 procent.

  reageer
 • Hennie

   

  Wederom een blunder van deze burgemeester en dus van dit college. Of bespreken ze niets samen? Gelukkig zijn nog een paar goede raadsleden. Dit zijn de raadsleden van het CDA en die drie jongen die ook niet meewerken aan dit blunderende college. Dit college had om die kwestie moeten opstappen. Nu weer een geintje.. Het is collegiaal bestuur en dus allemaal opstappen.

  reageer
 • Jannie

   

  Omroep Flevoland lijkt steeds meer op de telegraaf. Rellerig en vluchtig nieuws brengen. Dat is jammer.

  reageer
 • joost

   

  slechte verslaggeving en een hele hoop censuur in de reacties.

  reageer
 • Rita

   

  Deze burgemeester stelt zijn grens, er zijn heeeeeeeel veel slechte reporters die zeeeeeeer gekleurd nieuws berichten. Chapeau voor deze burgemeester die wel klaar is met dat soort journalisitiek. Journalisten mogen namelijk alles publiceren en zeggen. maar omdat een journalist of reporter het zegt, is het beslist nog niet wáár.

  reageer
 • Ronald

   

  dat is onzin. Iedereen heeft vrijheid om te weigeren

  reageer
 • Herman

   

  Dit heeft niks te maken met geloof. Dit gaat over een burgemeester die een bedenkelijke rol heeft gespeeld bij het Berechja-dossier met de soap die daarop volgde, met als toppunt de burgemeester die een vergadering over zijn functioneren zelf voorzit.

  reageer
 • ap..

   

  Tis natuurlijk ook een echte sensatie omroep geworden. Objectief in ieder geval al lang niet meer...

  reageer
 • kritiesj

   

  Hij kan beter weer op de tandem stappen en snel van Urk wegfietsen! Al hoewel gezien zijn reactie zal het wel een driewielertje zijn waar hij op fietst.

  reageer
 • Geert

   

  Het is en blijft een rare burgemeester!

  reageer
 • urker

   

  ja wie is die burgemeester eigenlijk ha ha noooit van gehoort. Zet er gewoon iemand neer die echt voor Urk opkom en trap die gemeenteraad naar huis,ze betekenen weinig tot niets voor Urk.

  reageer
 • Roel

   

  Meneer Van Maaren moet zich eens realiseren dat we in 2015 leven en Urk geen eiland meer is. Als hij als bestuurder niet normaal kan communiceren moet hij vertrekken of een gracht om Urk laten graven zodat ze lekker eigenzinnig doir kunnen.

  reageer
 • marnix (Almere)

   

  Als deze burgemeester een signaal heeft willen afgeven over gebrek aan kwaliteit bij de lokale en regionale journalistiek dan heeft hij wel een punt. Ook de journalisten en hoofdredactie van deze omroep blinken niet uit door diepgravende journalistieke kwaliteit en presenteren met regelmaat artikelen die afbreuk doen aan het profiel van een onafhankelijke, objectieve omroep. Dat is bijvoorbeeld niet alleen tegen Urk, maar ook vóór de PVV in Almere. Elke scheet die door de PVV gelaten wordt, wordt tot nieuws verheven. Jammer, het had zoveel beter gekund....

  reageer
 • Barbara

   

  Okee, soort zoekt soort is dan van toepassing. Veel verder kom je niet. Het gemis in de doorsnee journalistiek is dat de juiste vraag bijna nooit gesteld wordt, dan worden ondervraagden kriebelig en draaien hun overal toepasbare riedeltje af. Dat blijft een arrogante afstandelijke houding die eigenlijk wil zeggen, rot op ik heb geen zin in jou. Kinderspel dus over en weer.Maar wat je denkt en zegt ben je ook zelf...Dus?

  reageer
 • Joop

   

  Gelukkig degradeert SV Urk. Hoeven ze daar ook niet, meer naar toe..

  reageer
 • Pieter

   

  Je moet als politicus altijd de pers te woord staan. Wederom dus een grote blunder. Dit college van Urk moet zo snel mogelijk aftreden. Vooral Geert lieg. Hij kan liegen dat hij het zelf geloofd. Ze zijn onbekwaam. Deze burgemeester wordt DE BURGEMEESTER met de meeste blunders op zijn naam. Alvast gefeliciteerd.

  reageer
 • de bruijn

   

  geloof is heel belangrijk eerlijk zijn ook er kan voorbeeld genomen worden van Urk maar omdat urk gelovig is deugt er niets heel jammer is dat ik wilde wel dat alle plaatsen zo'n ijver hadden als Urk.ik neem mijn petje er voor af

  reageer
 • de Bruijn

   

  Helemaal mee eens Huub

  reageer
 • de Bruijn

   

  de waarheid hoef niet hard te zijn maar eerlijkheid moet bij ons als mensen het hoogst in de vaandel staan

  reageer
 • de Bruijn

   

  Ik wilde wel dat heel nederland URK was

  reageer
 • urker

   

  Inderdaad, een slappe burgemeester! De enige goede was Buys.

  reageer
 • Adh

   

  Zojuist heb ik even in de omroep flevoland-app de berichten over Urk doorgenomen, maar ik kan niet echt negatieve berichten terughalen. Het is mij dus een raadsel waar dit punt vandaan komt... Daarnaast komen bijvoorbeeld Almere en Lelystad ook wel eens negatief in het nieuws, dus waarom Urk niet?

  reageer
 • kramer

   

  Dank zijn die gasten van Omroep Flevoland is er nog een beetje controle op de gemeente raad en het bestuur van Urk. Anders was het misschien een nog grotere bende. Die van Maaren is gewoon niet geschikt voor z'n werk. Dat heeft hij de laatste tijd meerdere keren aangetoond. Journalisten die aan waarheidsvinding doen zijn onmisbaar voor onze democratie. Het feit dat van Maaren blijkbaar niet tegen kritiek kan geeft ook aan dat hij blijkbaar niet begrijpt dat hij, mede via de journalistiek, verantwoording af moet leggen aan de burger. Snel aftreden...

  reageer
 • AB

   

  Is het boos worden van de burgemeester al tot 'Traditie' verheven?

  reageer
 • Natte Keek

   

  Alles klopt, Pieter doet zijn naam aan , rots. Omroep Flevoland is net als Flevoland een zachte natte keek, daar kan je niet op bouwen. En ipv kaarsjes een stel lelijke windmolens.

  reageer
 • Neve

   

  menig reactie hier komt waarschijnlijk van napraters die dan ook weer betaald worden door de burgers in vorm van subsidie/ uitkering oid . Veelal wordt de onzinnige reactie hier geplaatst ,, na,, het nieuws/ feit. Dus hoe het gemoeten had weten ze dan erg goed te vertellen,,. Vaak lekker vanuit de bank anoniem onzinnig commentaren geven terwijl eigen prestaties nul zijn! Wordt zelf burgemeester en kom uit jullie grot. Kijk ook eens wat van maaren / Urk goed doet en betekent voor Urk / economie / werkgelegenheid op / om Urk en hou die achterlijke reacties over het geloof voor jullie !

  reageer
 • Jond

   

  De verslaggeving van OF is beroerd!!

  reageer
 • Huub

   

  Waar woon jij Wim?

  reageer
 • Jordi

   

  Als de burgervader van Urk er eens voor zou zorgen dat er geen nieuwsfeiten zouden zijn dan zou er ook geen nieuws zijn. Het is toch vrij normaal dat misstanden publiekelijk aan de orde worden gesteld of geldt dat niet voor Urk.

  reageer
 • cc

   

  Goede burgemeesters en politici nog minder!

  reageer
 • Joop

   

  grote onzin! Nergens op gebaseerd.

  reageer
 • bb

   

  Dan is omroep flevoland toch ook niet thuis als urk ze nodig heeft

  reageer
 • Wim

   

  Urk denkt altijd dat het een status aparte heeft. Een eigen enclave in ons land. Eigen regels en wars van andersdenkenden

  reageer
 • Mee eens

   

  Geef de burgemeester helemaal gelijk. Omroep Flevoland heeft vaak al een mening voordat alle partijen gesproken hebben. Redacteuren en journalisten moeten eens leren luisteren en ongekleurd nieuws brengen

  reageer
 • KC

   

  Wat dacht na het gedonder in de raad, het college en burgemeester het visserij College. Hoe negatief wil je het hebben! .

  reageer
 • koos koets

   

  Gemeente Urk, welkom in de 21e eeuw. als er dingen gebeuren die afwijken van de normen en waarden waar een gemeente voor staat is dat nieuws. nieuws wat niet gewenst is wordt gelijk als opgeklopt ervaren, maar is gewoon nieuws. misschien wat minder: wij zijn christelijk dus wij zijn goed, uitstralen.

  reageer
 • Barbara

   

  Er zijn maar weinig echt goed journalisten. Dat is algemeen bekend.

  reageer
 • berta

   

  Jeetje moet je ze eens huilie huilie zien doen in dat gehucht

  reageer
 • Gert

   

  De man heeft groot gelijk. Ik zou ook geen vragen willen beantwoorden van die azijnzeikers van omroep Flevoland.

  reageer
 • Huub

   

  Als regelmatig gebruiker van de app omroep flevoland viel mij de laatste tijd op dat er veel items over Urk gingen. Alles maar dan ook alles wordt uitvergroot en belicht door omroep flevoland, ik zie in de Flevopost nieuws items die dezelfde strekking of nieuwswaarde hebben van andere kleinere dorpen uit flevoland maar die zie je niet voorbijkomen bij omroep flevoland. Van Maaren heeft gelijk, jullie lijken af en toe wel shownieuws of pow nieuws altijd dezelfde zieken want dat geeft reacties en is grappig. De burgemeester en zijn woordvoerder hebben gelijk .

  reageer
 • Jaap

   

  Omroep Flevoland legt vaak de vinger op de zere plek. En waarheid is hard en soms meedogenloos, ook naar bestuurders! En dan is kritiek nooit fijn, dan verzin je maar wat.

  reageer
 • Henk Akster

   

  Een typische gereformeerde reactie van de Urkers. Vind ook dat de pers steeds brutaler en minder vakbekwaam word, maar dat is niet iets van gisteren. Groetjes en een prettig weekend

  reageer
 • tja

   

  Omroep flevoland en urk gaan al jaren niet samen, kunnen jullie niet gewoon wegblijven op Urk? Nee we hebben hier niet het gevoel ons te moeten verantwoorden aan Flevoland. Het snel opdoeken van deze provincie zou ook een uitkomst zijn.

  reageer
 • Serge

   

  Direct afzetten

  reageer
 • Frank

   

  Wat vindt Koos Rabbers hier van?

  reageer
 • dad

   

  Een beetje jammer dat de eindredacteur alleen de schuld bij de burgemeester legt. Kijk ook eens naar het eigen personeel. Ik heb wel eens staaltjes gezien van journalisten van omroep Flevoland die weinig respect laten zien voor andere mensen. Ik begrijp de burgemeester wel een beetje. Alles moet tegenwoordig wijken voor een beetje nieuws.

  reageer
 • Marcel

   

  oh jee iemand op zondag geïnterviewd? Of iets te eerlijk geweest over Urk? Ok sarcasme status weer op off. Een beetje burgemeester zal dit normaal zelf melden en een reden opgeven.

  reageer
 • jaauwk

   

  Het verbaast me niet deze reactie van de burgemeester. Hij kan slecht tegen kritiek en dat is juist wat de vrije pers moet zijn naar het openbaar bestuur namelijk kritisch . deze burgemeester is het beste op z'n plek in Pyong Yang Noord Korea.

  reageer
 • Snelle Jelle

   

  He, burgermeester, wij, de nederlandse burgers, betalen jou..en als er journalisten voor je deur staan heb je gewoon de vragen te beantwoorden. Zal me ff wat worden als het altijd zo gaat. Kop op OF - poot stijfhouden !!!

  reageer
 • derde oog

   

  Wij van omroep Flevoland adviseren omroep Flevoland.

  reageer
 • Geert

   

  Het gaat inderdaad juist om "het beeld" dat gegeven wordt door Omroep Flevoland. De antipathie tegen Urk druipt er vaak vanaf. Ik begrijp de stap van de Burgemeester volledig, had hij veel eerder moeten doen.

  reageer
 • Gre

   

  Denk dat de burgemeester gelijk heeft, als er al nieuws over Urk verschijnt bij omroep Flevoland is het negatief. Als vreemde Urker ben ik trots op dit dorp, dat soms door enkele jongeren in een verkeerd daglicht staat, maar laten we eerlijk zijn dat gebeurd overal in Nederland maar word heel erg opgeblazen door omroep Flevoland. Zo ook de verslagen van jullie over raadsvergaderingen in Urk worden door jullie net even anders gebracht dan ik ze beluister.

  reageer
 • urker

   

  zwak hoor van de burgemeester, dit is onmacht. ik herinner me het interview nog bij het lek, en de brief achter de rug om naar het ministerie. De burgemeester was zo aangeschoten wild voor de camera.

  reageer
 • Wim

   

  Jahaaa, we mogen geen kritiek geven en zeker geen kritische vragen stellen... Stel je eens voor dat u de burgemeester durft tegen te spreken. Nederland en democratie, die tijd is geweest... Prettig weekend en slaap gerust verder

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert