Vragen SGP over openingstijden cafés op zondag

URK • Vr 1 mei 2015 | 15:55 • Vrijdag 1 mei 2015 | 15:55
Het is voor cafés op Urk niet verboden om op zondag open te zijn. Dat heeft burgemeester Pieter van Maaren geantwoord op vragen van de SGP. Die partij beklaagde zich tijdens de raadsvergadering over het feit dat café Het Zoldertjen op de zondag voor Koningsdag van 9 uur 's avonds tot 4 uur 's ochtends open was.

Volgens de SGP was dat in strijd met een horeca-convenant over het respecteren van de zondagsrust. Maar volgens de burgemeester staan in dat convenant alleen afspraken voor de nacht van zaterdag op zondag, maar niet voor de zondag zelf. Het Zoldertjen en ook de zogenoemde SjuSjubar konden daarom ongestraft hun deuren openen.

De burgemeester gaat nog wel met de beide kroegen in gesprek. Dit om te benadrukken hoe gevoelig de zondagsopenstelling in het dorp ligt en de uitbaters erop te wijzen dat ze uiterlijk om twee uur 's nachts hadden moeten sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel