Gemeente wil nieuwbouw of renovatie Overboord

DRONTEN
De gemeente Dronten overweegt zwembad Overboord in Dronten te renoveren of opnieuw te bouwen. Dat staat in een toekomstvisie over de drie zwembaden in de gemeente.

Binnenbad Overboord voldoet niet meer aan de geldende wet- en regelgeving, omdat er tegels loskomen in de douches. Daarnaast is het zwembad gedateerd en verouderd. De staat van de twee buitenbaden in Biddinghuizen en Swifterbant is wel goed.

Het huidige contract met de exploitant van de zwembaden, Optisport, loopt tot en met 2016. De gemeente overweegt deze overeenkomst met twee jaar te verlengen. In de tussentijd kan dan nagedacht worden over de aanpak van zwembad Overboord. Het voorstel wordt op 13 mei besproken in de raadscommissie.

reacties (11)

 • pieter

   

  inderdaad onbegrijpelijk dat dit zwembad in de vakantie gesloten is. en inderdaad: het is nodig aan vernieuwing toe.

  reageer
 • Hans

   

  Mooi regel in het stuk:"De staat van de twee buitenbaden in Biddinghuizen en Swifterbant is wel goed." Ik weet niet hoe het in Swifterbant is maar in Biddinghuizen vind ik het niet best. Zal straks wel sluiten zodat wij dan naar Dronten moeten zoals zo vaak, maar ze bekijken het maar, als ik toch de auto inmoet voor een zwemles van mijn kinderen ga ik wel naar Kampen Of Nunspeet. (Doe ik touwens ook steeds meer met winkelen, gewoon naar Harderwijk i.p.v. die troosteloize zooi in Dronten.) Wat mij betreft gooien ze dat zwembad in Dronten gewoon plat. Zwembaden genoeg in de regio.

  reageer
 • Erwin

   

  Helaas Viking, ook Kampen heeft binnen korte tijd geen buitenzwembad meer. Met de komst van het nieuwe zwembad daar verdwijnen ook de buitenzwembaden...

  reageer
 • Ron

   

  Gaan ze dan ook wat vaker open?

  reageer
 • Marijke

   

  En dan graag ook open in de schoolvakantie. Misschien brengt dat ook meer bezoekers binnen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ViKing79

   

  Platschuiven en opnieuw beginnen. Incl buitenbad. Praat even met Kampen, die exploiteren met succes een binnen én buitenbad. Leer van een ander ipv wiel proberen uit te vinden.

  reageer
 • anoniem

   

  Nou inderdaad! Een buitenbad zoals vroeger is wel een gemis voor zo'n grote plaats als Dronten. Nu wijken we inderdaad wel uit naar Biddinghuizen of Swifterbant, maar in je eigen dorp is toch ook wel prettig. En in de zomer ook zeker open blijven. Voor de kids alleen maar leuk, maar wat denk je van de nabijgelegen camping 't Wisentbos? Lijkt me toch alleen maar beter als ze ook in de zomermaanden hun gasten de faciliteit van een (openlucht) zwembad op loopafstand kunnen aanbieden? Als ik een vakantie boek, kijk ik ook altijd wat er in de buurt te doen is en ik denk velen met mij. Dus kom maar op met die ver- of verbouwing en maak er iets moois van. Dronten is inmiddels flink gegroeid in inwonersaantal dus daar mag een mooi zwembad niet ontbreken!

  reageer
 • jan

   

  s'Bant en biddinghuizen dicht en 1 mooi zwembad bouwen met binnen en buitenbad, en de glijbaan terug!

  reageer
 • Swifterbanter

   

  Kom heerlijk zwemmen in openluchtbad Swifterbant. We zijn 1 gemeente en wij komen naar Dronten voor het overdekte bad en jullie zijn van harte welkom in Swifterbant. Gezellig en ruimte genoeg. Zwemmen, voetballen op het gras, ijsje erbij, bommetje of baantje maakt ons niet uit. Gewoon gezellig.

  reageer
 • Drontense

   

  En laat er dan ook een buitenzwembad komen net als vroeger.Zou zo leuk zijn en ik denk dat het dan ook beter bezocht wordt .En wel in de zomer open blijven.

  reageer
 • Dronten

   

  Ik zeg; platschuiven en opnieuw beginnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert