Probleempier aan het Schipperplein officieel geopend

ALMERE
De probleempier aan het Schipperplein in Almere is zaterdag officieel geopend door burgemeester Jorritsma. De steiger is een jaar later open dan gepland, door bouwkundige problemen. Onlangs bleek ook dat de steiger onveilig was. Monumentale boten konden niet aanleggen omdat meerpalen ontbraken.

De pier hoort bij veiligheidsmuseum P!t en is bedoeld voor deze oude boten, die vroeger werden gebruikt door de politie en brandweer.

De gemeente Almere heeft 150.000 euro extra uitgegeven om het bouwwerk af te krijgen. Daarmee kost de steiger uiteindelijk bijna 1 miljoen euro.reacties (4)

 • ron

   

  of hij blij is met een werk wat zo lang duurde en overnieuw moest en slechts 150.000 op werd bijbetaald .... waag ik te betwijfelen.

  reageer
 • ron

   

  ik vind hem overigens erg leuk ; werd al gebruikt zoals bedoeld; relaxed jong stelletje bovenop aan het eind; spaanstalig; net Barcelona. leuke zitplek aan einde; heel verrassend ontwerp dat erg fotogeniek is met zijn steeds iets gedraaide wandpanelen; mooi gladde leuiningen; enkele stroeve loopstroken; in de winter vast ook hele creatieve dingen mee te doen echt een heel mooi ontwerp; super; pluim voor van Zuuk.

  reageer
 • ron

   

  ik heb geen meerpaal kunnen ontdekken

  reageer
 • sebastiaan

   

  een steiger van een mijoen, tja en dan hebben ze het over bezuinigen. de aannemer zal wel erg blij geweest zijn met deze opdracht!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert