Jongen van 10 gewond bij ongeluk met hoogwerker

DRONTEN
Een 10-jarige jongen uit Dronten is zaterdag ernstig gewond geraakt bij het ongeluk in Oosterwolde, waarbij een hoogwerker tijdens een oldtimershow omviel. Een man van 48 kwam om het leven en volgens de gemeente Oldebroek raakten 11 mensen gewond. Twee van hen zijn zwaargewond, onder wie de jongen uit Dronten.

De bezoekers van het evenement konden in een bakje aan de hoogwerker omhoog voor een uitzicht over het terrein en om foto's te maken. Door onbekende oorzaak kantelde de hoogwerker en viel hij voorover. Volgens de politie stond het dodelijke slachtoffer in het publiek. Het is niet bekend hoeveel mensen er in het bakje zaten.

De politie en arbeidsinspectie zijn een onderzoek gestart.

reacties (9)

 • De oude ingenieur

   

  Ik had vanmorgen al gelijk maar dat mag schijnbaar niet. Het staat gewoon in de dagbladen. Het ongeluk is gebeurd door oneigenlijk gebruik en ondeskundige bediening.

  reageer
 • -Z-

   

  De titel van het artikel past echt totaal helemaal niet.

  reageer
 • snorretje

   

  Als ik de foto's op andere sites bekijk is er geen sprake van een hoogwerker maar van een verreiker. Weliswaar met een personen bak maar de burgemeester heeft al gezegd dat de wagen niet gestempeld stond.

  reageer
 • Monica

   

  Er is ook niet mee gespeeld... dit wordt alle jaren gedaan en nooit een probleem. Bovendien is een hoogwerker ervoor bedoeld mensen in het bakje omhoog te brengen zodat ze veilig op hoogte kunnen werken. Dus het maakt niet uit of ze daar voor plezier stonden of niet, het moet gewoon kunnen. Ik hoop alleen niet dat gaat blijken dat er teveel mensen/kinderen in het bakje waren.....

  reageer
 • Drontense

   

  Sterkte voor de familie vreselijk als je kind dit overkomt en gewond raakt.Hopelijk wordt het goed uitgezocht wat er fout is gegaan.En het is inderdaad geen speelgoed dat wordt vaak onderschat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jk

   

  Ze zijn idd niet bedoeld voor plezier maar ze heten verreikers... Veel beterschap en sterkte voor de betrokkenen

  reageer
 • Jos '56

   

  Waar staat dat er mee is gespeeld ??

  reageer
 • kees d.

   

  Ten eerste mijn medeleven naar de slachtoffers en hun families. In een verklaring zei de burgemeester van de Gemeente Oldebroek waar Oosterwolde onder valt dat de hoogwerker niet correct zou zijn afgestempeld. Ook zit er een overbelasting alarm op een hoogwerker. De vraag is op die heeft aangestaan. Dit kan je ook uitzetten en dat irritante gepiep niet meer hoeft te horen. Naar mijn mening is een hoogwerker ook geen plezier attractie. Er zal derhalve niet voldoende op de veiligheid zijn gelet.

  reageer
 • willem

   

  Heel erg voor de mensen maar het woord zeg het al het is een hoog werker dus om mee te werken niet om mee te spelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert