Overvolle crisisopvang wijst mensen af

FLEVOLAND
De Flevolandse crisisopvang zit overvol. Dat blijkt uit het jaarverslag van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland. Die organisatie voert het maatschappelijk werk uit voor inwoners uit Lelystad, Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en Zeewolde.

Vorig jaar was er vaak geen plaats. Zelfs in situaties waarbij sprake was van huiselijk geweld. Sommige mensen die doorverwezen werden naar de opvang, hebben tijdelijk onderdak gekregen bij vrienden of familie. Een enkeling moest zelfs in zijn auto slapen.

Verder blijkt ook uit het verslag dat er bij de buurtbemiddeling in Dronten steeds meer 'zware gevallen' binnenkomen. Waren het er in 2013 nog 15, in 2014 waren het er 33. Het gaat dan om vaak eenzame mensen met meerdere klachten.

reacties (12)

 • @Hans

   

  @Hans, Bent u wel eens bij MDF geweest? Zo ver ik zie zitten zij zeker niet in dure design kantoren op A-locaties. Zij zitten waar het makkelijk bereikbaar is voor de mensen zoals in gezondheidscentrums en het hoofdkantoor op de Meenthoek. En in welke dure leaseauto rijd de directeur dan ??

  reageer
 • Anne

   

  Het is het rijk dat bezuinigt, niet het rijk. Dat van die dure auto weet ik niet, maar het is gewoon het kabinet dat dit doorvoert en de gemeente zoekt het maar uit. Allemaal gestemd de laatste keren? Zou ik toch vooral gaan doen de volgende keer, in de hoop dat er een kabinet komt dat het fatsoen heeft niet te korten op de zwaksten.

  reageer
 • Herman

   

  Weet je wat schandalig is? Dat jij om 8 uur schijnheilig 2 minuten stilte houdt, maar oorlogsslachtoffers van nu buiten de deur houdt. Hetzelfde gebeurde in de oorlog. Merendeel van de Nederlandse bevolking keek de andere kant op.

  reageer
 • Karin

   

  Het zijn mensen die uit een oorlogssituatie komen. Is daar dan geen enkel mededogen meer voor?

  reageer
 • Hans

   

  weer het zelfde liedje van MDF. De gemeenten leggen net als bij elke organisatie een bezuiniging op maar met een directeur in een dure leaseauto en dure kantoren bezuinigd MDF dus op het werk waar ze subsidie voor krijgt. De brief van MDF voor extra geld dat nodig is ligt zeker al wel bij de gemeenten op de stoep. Welke gemeenteraadslid stelt hier nu eens vragen over. Dit is tenslotte belastinggeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • m.

   

  ik hoop niet voor deze mensen dat ze wanhopig genoeg zijn om zoiets te overwegen om gegarandeerd hulp te krijgen, het zijn netzo goed mensen die de hulp waard zijn er moet altijd een weg moeten zijn. Je kan mensen toch niet op straat laten staan kom nou..

  reageer
 • Ton

   

  Gaat u toch naar Afrika, stapt u daar in een boot samen met 1000 anderen en dan komt u misschien wel in aanmerking als u dat zo graag wilt. Ik hoop wel voor u dat u Nederland haalt.

  reageer
 • m.

   

  waar is de bed bad brood regeling voor ons? het is een schandaal..

  reageer
 • tja

   

  Helemaal mee eens Wim. Niks meer aan toe te voegen.

  reageer
 • Dollemina

   

  Wim je slaat de spijker op de kop.

  reageer
 • Jay

   

  krijg er van als je mensen maar uit huis blijft zetten in plaats van ze te helpen met de problemen.

  reageer
 • wim

   

  En ondertussen laten we nog steeds meer mensen uit zgn crisislanden toe. Voor de uitbreiding van AZC is nog steeds geld, maar Nederlanders in crisis zoeken het maar uit......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert