Bewoners knappen eigen weg op

LUTTELGEEST
Bewoners van de Uiterdijkenweg in Luttelgeest zijn hun eigen weg op aan het knappen.

Na een verzoek van de bewoners heeft de gemeente Noordoostpolder de middelen gegeven om deze klus te klaren.

In de Uiterdijkenweg zaten volgens de bewoners grote gaten. Om de kosten een beetje te drukken, besteedde de gemeente het werk uit aan de bewoners zelf.

reacties (12)

 • KC

   

  Er wordt bedoeld: de aanwonenden van deze weg. Eigen weg is een weg die eigendom is van 1 of meerdere eigenaren. Deze weg is gewoon van de gemeente NOP.

  reageer
 • Jan

   

  De laatste keer dat ik er overheen reed (een maandje terug) heb ik nergens een bord gezien met 'eigen weg', maar ik ben geen expert op verkeerstechnisch / juridisch gebied. Het lijk echter moeilijk om een weg die altijd al openbaar is geweest ineens in handen (lees eigendom) te geven van particulieren, zeker met zoveel aanwonenden. Ik maak voor mijzelf dan wel onderscheid tussen zelfbeheer en eigendom maar uiteraard kan ik het mis hebben. Ik begrijp overigens zelf uit het bericht dat het gaat om het opknappen van vooral een paar slechte stukken berm, een probleem dat zich in de gehele Noordoostpolder bij soortgelijke wegen voordoet in mijn ogen.

  reageer
 • Tom

   

  ik ken de situatie ter plaatse niet, maar maak voor mijzelf wel onderscheid tussen ' eigen weg' en 'openbare weg'. Er zijn hede ten dagen veel experimenten aan de gang met zelfbeheer door bewoners. Als dus een bericht spreekt over ' eigen weg' ga ik ervan uit de de verslaggever voldoende kennis van zaken heeft om dit onderscheid te maken.

  reageer
 • Jan

   

  Denkt u dus niet dat er met 'hun eigen weg' de Uiterdijkenweg zelf wordt bedoeld? Of zegt u soms 'in de straat/weg van de gemeente' in plaats van 'in mijn straat/weg'??

  reageer
 • piet

   

  Dit is de afbraak maatschappij...geworden..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  ze knappen hun EIGEN weg op, staat in het bericht. Goed werk daarnietvan, maar waarom stelt de gemeente middelen beschikbaar? Doen ze dat ook als ik mijn eigen weg op ga knappen?

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Met zeer gemengde gevoelens lees ik bovenstaand bericht. Uiteraard waardeer ik het initiatief en de werklust van de bewoners van de Uiterdijkenweg zeer. Anderzijds lees ik juist vandaag, dat de Gemeente Noordoostpolder EURO 60.000,- bijdraagt aan een landschapskunstwerk in het Zwarte Meer ( van Natuurmonumenten ). Dat dit Gemeentebestuur inclusief het ambtelijk apparaat het spoor finaal bijster is, was mij al enkele jaren duidelijk. Kennelijk echter kan het iedere keer nog weer gekker ....

  reageer
 • Jk

   

  Is dit de zogenaamde participatie maatschappij?

  reageer
 • Dirk

   

  mooi...en nu 3-kwart v.d. ambtenaren direct naar huis sturen !

  reageer
 • Sjon

   

  Het komt nog wel zo ver dat de inwoners alles zelf moeten gaan doen. Paspoort aanvragen/kind aangeven/bouwvergunning aanvragen etc alles gaat dan via het internet. Wat het ambtelijk apparaat dan nog moet doen blijft een raadsel. Zie bij wat bij de banken gebeurt, daar worden wel diverse mensen ontslagen, maar bij gemeente neemt men steeds weer extra ambtenaren aan. Een rare wereld...

  reageer
 • kees d.

   

  Waar betaal je je gemeentelijke belastingen voor?

  reageer
 • jan

   

  Op zich een leuk initiatief, maar stel je bent ww-er en je hebt jaren in de wegenbouw gewerkt, hoe lees je dan zo'n initiatief. Het grote geld van de gemeente NOP wordt het liefst besteed aan onzinnige plannen in en voor Emmeloord

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert