Dode hond met steekwonden gevonden

LELYSTAD
De Stichting Dierennoodhulp Flevoland is op zoek naar informatie over een dode hond die maandagmorgen in Lelystad is gevonden. Volgens de stichting had het dier vermoedelijk steekwonden in onder meer de halsstreek.

De zwart-witte Stafford werd gevonden bij de Kustrifbrug in Lelystad. Het dier lag in een kartonnen doos. In die doos lagen ook kledingstukken en een kussen met bloed erop.

De stichting heeft de politie op de hoogte gesteld van de vondst. Via onder meer Facebook worden mensen die meer over de hond of de kleding weten, opgeroepen zich te melden.

reacties (16)

 • Henny

   

  Veel "mensen"zijn walgelijke wezens. Het vermoorden van elk dier of het nu om "comsumptiedieren"gaat of een ander levend wezen met gevoel. Het respect voor dieren is ver te zoeken, zeker als er geld mee gemoeid is over de ruggen van de dieren. Slachters zijn over het algemeen "mensen" zonder enig gevoel voor een levend wezen, die net zoals de mens angst, pijn e.d. kennen. Daarbij wil ik nog wel even opmerken dat ik vegetariër ben en dus niet hypocriet. De straffen voor het vermoorden van dieren zouden, wat mij betreft, flink hoog mogen zijn.

  reageer
 • Richard

   

  Daar gaat het niet om, leren lezen is ook moeilijk hedendaags. Het gaat erom dat we het hier over een potentiele mensen moordernaar hebben, gezien 9 van 10 dierenmoordernaars ook mensen pakken op ten duur.

  reageer
 • Stefan

   

  Dierenleed bij het slachten heeft tenminste nog een doel (consumeren). Een hond afslachten en vervolgens dumpen niet. Wie vergelijkt hier nu appels met peren?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je hebt groot gelijk Richard. Je kunt geen vergelijking maken tussen één huisdier dat zijn hele leven lang goed verzorgd is en akelig aan zijn eind is gebracht en miljoenen dieren die in de intensieve veehouderij een akelig leven lijden voordat ze industrieel geslacht worden. En ja, ik ben ook hypocriet qua vleesconsumptie. Maar ontvlucht de werkelijkheid niet.

  reageer
 • hano

   

  Ja ik ben het helaas met je eens. De mens is hypocriet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Richard

   

  Zeg daar zijn andere veganistische forums voor, je kunt het slachten voor voedsel niet vergelijken met het neersteken van een gedomesticeerde dier. Dat het slachten niet altijd netjes gaat prima tot daar aan toe, maar een hond vermoorden is wel ff iets anders. Oja en ja ik durf mezelf hypocriet te noemen, khoef het slachten niet te zien maar ik geniet elke dag heerlijk van mn vlees dus dat!

  reageer
 • Wakker worden.

   

  Nee hoor. Goed lezen! Veel mensen vinden dit 'zielige' hondje heel meelijwekkend, maar beseffen niet hoe kil, efficient en meedogenloos 1 miljoen levende wezens iedere (!) dag vermoord worden t.b.v de kiloknaller of het snackje bij de vetvreetschuur... Wie is er nou niet wakker? :-)

  reageer
 • Barbara

   

  Dit schrijf jij op..."Kijk eens wat verder dan alleem het zogenaamde 'aaibare' leed" Vreemd dat je met je respect voor het dier voor aaibaar leed een uitzondering maakt. Heeft dat iets te maken met dat jij nog niet helemaal wakker bent?

  reageer
 • johanna

   

  Stuur maar naar mij..ik weet een gepaste straf.

  reageer
 • Wakker worden.

   

  Tjonge, jonge, wat een hypocriete en selectieve verontwaardiging. Er worden in Nederland, iedere dag een miljoen (!) dieren vermoord! En dat allemaal voor de kiloknaller/vette bitterbal/verbrande lap op de bbq. Kijk eens wat verder dan alleem het zogenaamde 'aaibare' leed...

  reageer
 • :(

   

  :(

  reageer
 • Lexie

   

  In nederland? Kennen ze alleen laffe slappe taakstrafjes

  reageer
 • Bianca

   

  Ik weet niet wat er is gebeurd. Maar als dit opzet is geweest hoop ik dat deze persoon lang achter de tralies verdwijnt.

  reageer
 • Eugenie

   

  Wat ben je laf als je zoiets doet!!!!!!! Lief hondje je hoort het misschien niet meer , of is er een hondenhemel? We gaan op zoek , en we zullen straffen!!!!!

  reageer
 • robin

   

  ik hoop dat er met degene die dit gedaan hebben hetzelfde overkomt..... laffe mensen , als je een hond niet wil bestaat er altijd nog zoiets als een dierenasiel of een gastgezin.

  reageer
 • Sas

   

  Ik hoop dat de daders worden gevonden en dat er gerechtigheid komt voor de overleden hond!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert