Raad Urk akkoord met geheim besluit

URK
De Urker gemeenteraad heeft maandagavond unaniem ingestemd met een voorbereidingsbesluit voor een bestemmingsplan. Om welk bestemmingsplan het gaat, bleef tijdens de vergadering vertrouwelijk. De fracties zijn daarover afgelopen donderdag tijdens een besloten overleg geïnformeerd.

Een lid van de winkeliersvereniging Urkerhard sprak in tijdens de korte vergadering. Uit zijn verhaal bleek dat de raad een besluit zou nemen over het winkelcentrum Urkerhard. Volgens het weblog ons.urker.land zou het te maken hebben met de komst van een Jumbo supermarkt in winkelcentrum Urkerhard.

Een voorbereidingsbesluit is een verklaring van de gemeenteraad dat een bestemmingsplan voor het betreffende gebied wordt voorbereid. Tot het zover is, mag er in het bewuste gebied niets meer veranderen.

Tijdens de vergadering was een korte schorsing nodig om de fractie Hakvoort/Woord bij te praten. Dit omdat de fractie vorige week niet bij het besloten overleg aanwezig kon zijn. Nadat raadslid Willard Woord achter gesloten deuren was bijgepraat door wethouder Gerrit Post Jr., werd de vergadering hervat en werd het voorstel aangenomen.reacties (31)

 • tja

   

  Ach een reactie zoals te verwachten, je bent gewoon tegen de zittende coalitie, iets wat ik me best voor kan stellen. Uiteraard pakt men dan alles aan om ze in een negatief daglicht te stellen, erg voorspelbaar. Maar denk je nu echt dat deze vergadering uitgesteld had kunnen worden? Dit heeft Urkers veel geld bespaard. En ja moraalridders, ik ben benieuwd of jullie dat achteraf goedkeuren en zo nee, trek dan je portemonnee als je vindt dat principes zo belangrijk zijn! Trouwens de dodenherdenking was lang en breed afgelopen, iedereen werkte ook tot vlak voor de tijd,of mag dat wel? En vlak na de tijd niet? Over hypocriet gesproken.

  reageer
 • Urker

   

  Moraalridder???? Het is triest om als gemeenteraad juist op deze avond te vergaderen. Nee het komt niet op een uur aan. Nu lijkt het meer op een verplicht nummertje van het B en W. Even gauw herdenken, twee minuten je smoel dicht houden om met je gedachten al bezig te zijn met "het zoveelste geheim" van deze blunderende gemeenteraad. Ik schaam mij diep voor deze vertoning. Met een beetje ballen hadden ze het op 5 mei gedaan. Ohw wat dom dat kan natuurlijk niet op een verplichte vrije dag bij firma ambtenaar. Ik had mij voorgenomen om niet meer plaatselijk te stemmen, maar voor het vertrek van deze gemeenteraad, ga ik graag nog eens naar de stembus. En nee, dan niet meer dezelfde personen verkiesbaar stellen.

  reageer
 • Jurie

   

  Begrijp ik nu goed dat Willem de Boer meer informatie had als raadsleden. Wie heeft er nu weer gelekt. Weer ambtenaren of collega wethouders? Weer een duur onderzoek.

  reageer
 • Ikke

   

  tot nog toe hebben ze ons alleen maar geld gekost. Invulling haventerrein, aankoop scheepswerf mets, plankier, berechjagate. Het is wachten op de zoveelste OZB verhoging.

  reageer
 • tja

   

  Ik ben overigens ook benieuwd of alle moraalridders hier zelf wel bij de dodenherdenking aanwezig waren? De hele gemeenteraad wel en een uur NA afloop is er een korte vergadering gehouden. Sinds wanneer mag dat niet, mocht het bijvoorbeeld wel drie uur later? Ze hebben gezorgd dat we straks niet met failliete ondernemers komen te zitten en.werkloze werknemers. Door dit snel te behandelen is grote financiële schade voorkomen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mop

   

  wat een vertoning

  reageer
 • Jaap

   

  Waarom moest die vergadering op 4 mei. Kon 6 mei niet. Heeft dit college wel respect.

  reageer
 • Tsja

   

  Eerst zien, dan geloven. Mooie praatjes genoeg gehoord van die gasten.

  reageer
 • tja

   

  Nou heeft iedereen lekker lopen zeuren? Over een paar maanden merk je dat deze vergadering de gemeenschap veel geld heeft bespaart, of gaan de volgende keer de moraalridders hier dat vergoeden? Waarschijnlijk hoor je ze dan niet meer.

  reageer
 • Jaap

   

  Nooit meer op deze partijen van dit college stemmen. Alleen het CDA kun je nog stemmen.

  reageer
 • Ja ja

   

  Daar ben ik 't als Urker helemaal mee eens! Ze moeten zich kapot gaan schamen!! Wat een raar stel mensen is dat bij elkaar zeg... het ene vage gebeuren is nog niet geweest of hoppakee, daar is 't volgende alweer. Schande, grote schande! En dat moet ons dorp leiden... ja ja

  reageer
 • willem

   

  En dat zijn nou mensen die door ons het volk gekozen zijn maar alles achter de rug om van het volk

  reageer
 • Sjaak

   

  Dat denk ik niet. De tribune zat vol met ondernemers van het Urkerhard. En bovendien komt er geen supermarkt in het oude pand van Van Slooten

  reageer
 • KC

   

  Dit is nu de democratie op Urk. Het lijkt wel Noord-Korea!

  reageer
 • Urker

   

  Het ging volgens mij over de Boni die gaat naar het oude pand van garage bedrijf Van Slooten

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is geheim om grond- en eigendomspeculatie tegen te gaan. Om uw portemonnee te sparen.

  reageer
 • Henk24

   

  De meer van Urkerhard is toch geen raadslid? Waarom zou hij dan zijn mond moeten houden? Nee, het is heel democratisch dat de Urkers niets mogen weten over wat de door hen gekozen raad beslist. Volgende keer weer? Dan kun je de raad net zo goed opheffen.

  reageer
 • Klaas

   

  Ik heb gehoord dat de C1000 (jumbo nu) op de hofstee op urk dicht gaat en dat deze op de plek word gebouwd van de oude Wilhelmina school, die binnenkort "snel" gesloopt gaat worden, zodat de nieuwe jumbo daar gebouwd kan worden

  reageer
 • Peter

   

  Hilarisch. In Almere ondenkbaar. Sommige gemeenteraadsleden in Almere zouden naar de bestuursrechter stappen! Dit is ronduit dictatuur in Urk. Wat een verschil in een provincie.

  reageer
 • Drontense

   

  Als het in Dronten koopzondag is dan lopen er heel veel mensen uit Urk in het centrum.

  reageer
 • lezer

   

  Nee, de Urker gaat op zondag dan wel naar de Jumbo in Emmeloord.

  reageer
 • Sandra

   

  Op Urk doen ze het net als de grote jongens op het Binnenhof Den Haag,kamertjesoverleg! Niets mis mee toch? De Urker politiek doet mee aan deze trend,dus tegen alle verwachtingen in is Urk dus eigenlijk heel modern!

  reageer
 • Jaap

   

  Het is en blijft altijd lachen de nieuwsberichtgeving van de gemeenteraad (op) "in" Urk!

  reageer
 • Geheim besluit

   

  Gaat lekker op Urk. Dit kan toch niet, het is geen toch geen Noord Korea?

  reageer
 • Betrokkene

   

  heeft helemaal niets met de openstelling op zondag te maken. Maar ach het is Urk en dankzij mensen als Jan Koffeman (Hart voor Urk) denken niet Urkers automatisch dat het over de zondagsrust. Het gaat eigenlijk over een bestemmingsplan die er nog snel even doorgedrukt word om te voorkomen dan de nieuwe Jumbo kan uitbreiden. Maar of dat iets uitmaakt? De bouwaanvraag is namelijk al ingediend.

  reageer
 • Antje H

   

  Erg handig van de woordvoerder Urkerhard om uit de school te klappen. Is die man nu zo dom te denken dat de geheimhouding ook voor hem geldt? We mogen hopen dat schades op hem verhaald worden.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Er komen dus twee Jumbo's die eventueel af en toe op zondag open willen. Veel volk zal dat niet trekken, want de Urker wil daar niet gezien worden op zondag. Zoals altijd dus weer storm in een glas water.

  reageer
 • Kareltje

   

  Vanavond herdacht Nederland de landgenoten die in WOII om het leven gekomen zijn. Mensen die vochten voor onze vrijheid en democratie. Of juist stierven door het ontbreken van democratie. En op zo'n avond dient de Urker gemeenteraad deze zwaar bevochten democratie met een "geheim" besluit. Die mensen zouden zich kapot moeten schamen!

  reageer
 • kramer

   

  krijg de indruk dat de boycot van omroep flevoland door burgemeester hier ook mee te maken heeft..

  reageer
 • Kees

   

  Dit moet haast geen over de nieuwe Jumbo supermarkt.

  reageer
 • miep

   

  wat zijn we eens gezind er broeid wat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert