SP stelt vragen over aanbestedingsbeleid

ALMERE
De SP in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over het aanbestedingsbeleid van de gemeente. Aanleiding is het verhaal van een ondernemer. Die zegt al driemaal gepasseerd te zijn als kandidaat om de catering in het stadhuis te mogen doen.

Ook andere Almeerse bedrijven zouden amper opdrachten van de gemeente krijgen. Volgens de SP is dit mogelijk in strijd met het voornemen van de gemeente om opdrachten waar mogelijk aan lokale ondernemingen te gunnen.

De partij wil nu precies van het college weten hoe de keuze voor een cateraar in het stadhuis gemaakt is. Ook wil de SP weten of alle geïnteresseerde bedrijven evenveel kans op het werk hebben gehad.

reacties (13)

 • Ru

   

  Heb je het dan over de cateraar, of degene die beneden soep Ed. verkoopt? Dat is ook raar en niet fair tegenover de ondernemers die een hoge huur hebben.

  reageer
 • Kees

   

  Nou cor rupt jij komt ook niet erg slim over wij zijn met 3 personen en hebben 4 bakken staan!

  reageer
 • Paul

   

  Wat je nu zegt klopt ook niet er is sinds 1 mei weer een andere cateraar aan het werk in het stadhuis. Elke 2 jaar is er een aanbesteding en het zijn steeds andere bedrijven en gelukkig mag het personeel steeds blijven.

  reageer
 • Cor

   

  Wie doet dan de catering op het stadhuis? Natuurlijk hoeft niet alles aanbesteed te worden, maar om het jaren lang aan 1 partij te geven doet denken aan vriendjespolitiek, en/of belangenverstrengeling. Er zijn genoeg almeerse bedrijven die graag een voet tussen de deur krijgen, maar die komen er niet tussen. Het gaat om gemeenschapsgeld. Dit klopt gewoon niet.

  reageer
 • Cor rupt

   

  Het is niet gebaseerd op aannames, het is een constatering. Noem jij dan een bedrijf die in de afgelopen jaren een evenement heeft begeleid.. Jorritsma boort nog steeds hoor, waar Reimers een ton heeft moeten betalen om de installatie te verwijderen, ligt de installatie van Jorritsma er nog steeds. Er probeer maar eens een extra klikko aan te vragen, per 4 personen krijg je maar 1 bak. Verdiep je eerst eens voor dat je wat zegt, dit komt niet erg slim over.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Baljet doet de catering niet op het stadhuis. Verder zijn er ook heleboel zaken die niet verplicht aanbesteed hoeven te worden. Dan is het toch niet gek dat je dat doet met bedrijven waar je goede ervaringen mee hebt?

  reageer
 • Paul

   

  Wat hebben die kliko's hier nu weer mee te maken, wat een flauwekul zeg, ik heb er ook 4 en woon niet in Overgooi! Gewoon aanvragen in plaats van klagen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geblaas gebaseerd op niet onderbouwde aannames. Het feit dat een bedrijf meerdere aanbestedingen wint is op zich geen teken van corruptie. Een systeem waarbij de zaken 'eerlijk verdeeld' worden lijkt me eerder een teken van corruptie, want dan gaat het om ontraceerbare criteria. Verder boort Jorritsma niet 'nog steeds' in de tuin, en is er op zich niks tegen dat er een bouwbedrijf bestaat dat Jorritsma heet. En als jij extra kliko's wil, dan kan dat gewoon.

  reageer
 • Cor rupt

   

  Kijk even aan wie evenementen worden gegund: Baljet, beveiliging: Baljet, catering: Baljet. Andere bedrijven zoals Eventsupply gaan over de kop. Ook als het bedrag niet voldoende is zouden klussen eerlijk verdeelt moeten worden. Echter kun je van de burgermoeder weinig verwachten, die boort nog steeds in de tuin, waar andere bouwbedrijven als dominostenen omvallen zie je Jorritsmabouw overal aan het werk. Waar wij stoeien met een halve kliko, hebben de buren van Jorrisma 4 klikko,s. Lekker bezig met ons geld..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als Almeerse bedrijven te duur zijn ten opzichte van niet-Almeerse bedrijven lopen ze de kans bij de aanbesteding niet in de prijzen te vallen. Als het beleid van de gemeente zou zijn dat er meer lokale bedrijven aan de bak moeten zou je dat in de wegingsfactoren van de aanbesteding terug moeten kunnen vinden.

  reageer
 • Dirk

   

  Ach, verbaas u niet. In Lelystad precies hetzelfde! Allemaal vriendjes politiek of valse concurrentie zoals een werkbedrijf of sportbedrijf. Heel triest allemaal. Schijndemocratie noemt men dat.

  reageer
 • kees

   

  Tja, dat antwoord laat zich al raden. Het gaat hier om een dienst van meer dan 207.000 Euro. Dat moet Europees aanbesteed worden. Het uitgangspunt is juist dat elke aanbieder in de hele EU een eerlijke kans heeft om een opdracht te verwerven. Juist om te voorkomen dat een stadsbestuur onderhands werk geeft aan een plaatselijke aannemervriendjes. Zegmaaar en Jos van rey-tje. Even iets meer Googlen en geen vragen stellen waar je zelf het antwoord op kan vinden SP.

  reageer
 • Raar

   

  Dat klopt als een bus, maar niet alleen het aanbestedingsbeleid met betrekking tot de catering. Ook de evenementen opbouw en de beveiliging worden niet aanbesteed maar aan bekenden gegund. Frauduleus zooitje daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert