Verdachten dood Les Strijder wilden iemand in elkaar slaan

LELYSTAD • Wo 6 mei 2015 | 11:16 • Woensdag 6 mei 2015 | 11:16
De vijf mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Les Strijder, hadden het plan die avond iemand in elkaar te slaan. Dat bleek woensdag tijdens de rechtszaak. Onder meer een Lelystedeling en twee broers die daar hebben gewoond zijn verdacht. Eén van de broers zit nog vast omdat DNA-materiaal van hem werd gevonden op het lichaam en spullen van Strijder.

De destijds 53-jarige man werd in 2002 dood gevonden op parkeerplaats De Bosberg, een bekende homo-ontmoetingsplaats langs de A27 bij Hilversum. Strijder is waarschijnlijk overleden aan een hartstilstand. Wegens gebrek aan bewijs en omdat hij een natuurlijke dood stierf, werd het onderzoek stilgelegd. Recent kreeg de politie tips waarna de zaak weer werd opgepakt.

De zaak wordt op 1 juli inhoudelijk behandeld. Tot die tijd worden getuigen gehoord in deze zaak. Ook wil de rechtbank aanvullend onderzoek naar de dood van het slachtoffer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel