Ouderen de dupe van nieuwe busregeling

ALMERE
Ouderen in Almere ondervinden veel last van de nieuwe dienstregeling voor bussen. Dat schrijft de Katholieke Bond van Ouderen in Almere in een brief aan de gemeenteraad.

Sinds de opheffing van buslijn 3 en de nieuwe routes van lijnen 1 en 11 moeten reizigers vaker overstappen en daardoor langer wachten. Voor bejaarden is dat een hindernis, zegt de bond. Die raken daardoor minder mobiel. De bond verwacht dat ouderen vaker thuis zullen blijven of van een taxi gebruik moeten maken.

Op het busvervoer in Almere werd de afgelopen jaren flink bezuinigd. Wethouder Frits Huis zei vorige maand tijdens de Politieke Markt dat er vanaf 2018 nog eens 25 tot 30 procent minder bussen zullen rijden.reacties (8)

 • Lelystad

   

  Ik vind dat jij onzin uitslaat.

  reageer
 • almere

   

  praat geen onzin wil je ouderen mogen zich klem betalen aan alles , en asielzoekers krijgen alles gratis her . maar frits huis bezuinigd nog wel even op het ov want dan heeft hij meer poen over voor zijn onzin projectjes in almere want daar gaat het bij fritsie om het wordt eens tijd dat hij het pluche gaat verlaten met zijn onzin in almere

  reageer
 • Herman

   

  M en Johan54: de Nederlandse ouderen hebben het een stuk beter dan asielzoekers. De vergelijking hier slaat helemaal nergens op. Dat jullie geen greintje gevoel hebben voor mensen buiten Nederland: ach, trek je eigen conclusie.

  reageer
 • Edmay

   

  Haha met de taxi wie kan dat betalen?

  reageer
 • M

   

  Ja klopt asielzoekers zijn hier heilig en krijgen alles en de ouderen die hier het land hebben opgebouwd zijn ze liever kwijt dan rijk want die kosten nu te veel, politiek/overheid SCHAAM JE !!!!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ger

   

  Oplossing is simpel om en om rond laten rijden.

  reageer
 • johan54

   

  Nee Andreee want het gaat niet om de tijd, die hebben ouderen vaak voldoende. Het gaat erom dat vele ouderen niet te lang kunnen staan en vaak moeilijk ter been zijn. Extra overstap is dan een extra handicap. Maarja voor de (R)overheid hangen de oudjes er in dit land bij he die zijn allen maar lastig en kosten alleen maar.

  reageer
 • Andreee

   

  Voor andere reizigers is dat wachten helemaal geen probleem?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert