Raad van State staat bungalows toe in Emmelhage

EMMELOORD
Er mogen bungalows gebouwd worden aan de Franklinhage in de Emmeloordse wijk Emmelhage. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt omdat de platte daken van de woningen niet bij de rest van de huizen in de wijk passen.

De raad veegt dit argument van tafel omdat de bungalows passen binnen de regels van het 'boswonen' in Emmelhage. Omwonenden waren ook bezorgd over hun privacy. Omdat er overal in de wijk groenwallen zijn aangelegd is ook dit argument niet van toepassing, aldus de Raad van State.

De ontwikkelaar van de bungalows is de bezwaarmakers al tegemoet gekomen. Hij belooft nu drie in plaats van vier woningen te bouwen en ook de kleur van de woning past hij aan de omgeving aan.

reacties (10)

 • Franlin

   

  Johan Goos, raadslid van het CDA, heeft elders in Emmelhage een gedeelte van een onverkoopbare kavel voor een prikkie kunnen kopen. Achter de Franklinhage liggen ook onverkoopbare kavels, de gewone regelgeving en prijzen in acht genomen. Achter de Franklinhage wordt het bestemmingsplan zodanig aangepast dat er een muur van 12 meter lang en 4 meter hoog vlak achter onze aarden wal wordt gebouwd, terwijl wij 9 meter van diezelfde erfgrens moesten blijven. Dát is en blijft ons grootste struikelblok en dat wordt alwéér NIET genoemd in dit artikel. ZO JAMMER!!!

  reageer
 • Pauperwijk

   

  Knap als je daar je huis zonder restschuld kunt verkopen staat genoeg te koop.

  reageer
 • Harrie

   

  Wat is de rol van het cda hierin? Dit begrijp ik niet.

  reageer
 • Herman

   

  DAT zijn nu die onderbuik gevoelens, die ik bedoelde, je had het niet beter kunnen verwoorden. De RvS kijkt of de bezwaren ook op de regels van dat project slaan, zo niet, jammer dan. Zowel, dan win je.

  reageer
 • kritiesj

   

  Hoezo de wijk gaat er op vooruit. Woon je nu nog in Emmelhage en ga je verhuizen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jep

   

  Precies, de Raad van State toetst niet of de bewoners genaaid worden en ook niet of de CDA clan prive bevoordeeld wordt.

  reageer
 • Herman

   

  Laat die onderbuikgevoelens nou eens met rust. De RvS kijkt ALLEEN of de procedures GOED zijn toegepast.

  reageer
 • Bouwen

   

  Daarom nooit als eerste ergens bouwen. Te veel moeten en te weinig mogen

  reageer
 • Ger

   

  Wees blij de wijk gaat er alleen maar op vooruit. Niet overal recht etc van NL bijhalen, kijk maar Eens echt in het buitenland daar is het veel erger.

  reageer
 • kritiesj

   

  En wij als de allereerste bewoners van Emmelhage moesten ons aan elke regel houden, want zo had de gemeente voorbestemd in het bestemmingsplan. Zo zie je maar weer, het recht is soms ver te zoeken in Nederland.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert