Adviseur stadshart: "Geen gemakkelijke klus"

LELYSTAD
"Geen gemakkelijke klus, maar absoluut niet kansloos." Zo omschrijft Paul Tankink zijn opdracht om binnen 4 maanden een plan voor het Lelystadse stadshart te presenteren. Tankink is door de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren gevraagd te kijken hoe het centrum weer levendig en aantrekkelijk kan worden.

Zijn belangrijkste aandachtspunt is het terugdringen van de leegstand. Tankink noemt het compacter maken van het centrum als een serieuze optie. Dat vraagt wel om offers en investeringen van vastgoedeigenaren. Hij zegt het gevoel te hebben dat die eigenaren nu overtuigd zijn van het feit dat er iets moet gebeuren om het tij te keren. Het is een proces van de lange adem, maar er liggen wel kansen zegt Tankink.

Paul Tankink is jarenlang zelf actief geweest in de vastgoedwereld. Zo was hij onder andere directeur van vastgoedbedrijf Corio. Op dit moment heeft hij een eigen adviesbureau. In september hoopt hij zijn plan van aanpak te presenteren.

reacties (11)

 • palinglcw

   

  mensen houden van sfeer en moderne gebouwen hebben 99% van de tijd geen knusse sfeer wat mensen naar een centrum trekt, mensen gaan niet voor niks naar de grote steden toe. het meerendeel is daar oud en klein en krakkemikkig opgezet daar houden mensen van want dat is gezellig! onze stad is één groot kaal gebeuren waar de wind doorheen waait het mist charme en sfeer.

  reageer
 • MKM

   

  Nee hoor, niet alle consumenten wijken uit naar gratis parkeren. Ik vind de parkeergarage prima en betaal er graag wat voor.

  reageer
 • Roel

   

  Voortschrijdend inzicht. Enige tijd geleden dacht ik ook dat die paar eurootjes parkeergeld het verschil niet maakten. Na een paar keer zelf met de neus op de feiten te zijn gedrukt denk ik er nu anders over. Gemeente schaf parkeerheffing af en accepteer het exploitatietekort. Zie het als subsidie. Het bezoek aan de winkelcentra zal zonder meer weer aantrekken.

  reageer
 • ondernemer

   

  JZ heeft volkomen gelijk in de buurtcentra's is geen leegstand zoals de gordiaan allemaal het gevolg van het parkeerbeleid van deze gemeente en de pandeneigenaren die nog steeds vasthouden aan een A1 locatie voor de gordiaan wat het niet is en nog nooit is geweest maar wel de huurprijzen er voor rekenen en terecht wijzen op een wedhouder die zelf 5 masterplannen heeft gemaakt waar nooit iets van terecht is gekomen en nu zou hij het dus wel weten wat hij moet doen

  reageer
 • Hannes

   

  Zo gezellig als Maastrcht zal het nooit worden. Neem het wel als voorbeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  "Goede hoop"? En dit terwijl iedereen weet dat internetverkoop nooit meer teruggedraaid zal worden? Winkeliers doen daar goede zaken mee. Waarom zouden zij zich nog langer iets van en leegstaand centrum aantrekken? Zij hebben een doel en dat is zorgen voor inkomsten, dat is hun vak. Ondernemen heet dat....

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Dit is de zoveelste adviseur of projectleider. Een ex projectleider van de gemeente is nu zelfs wethouder geworden.

  reageer
 • jz

   

  Wat een slimme uitspraak, geen gemakkelijke klus. Maar ja voor 40000 euro moet je toch zeggen dat het geen gemakkelijke klus wordt. Weg met betaald parkeren en opgelost is het probleem. Ja gemeente Lelystad alle buurt centra zijn de afgelopen 10 jaar gegroeid. Dit is het gevolg van betaald parkeren. Alle consumenten wijken gewoon uit naar gratis parkeren. Voor 10000 euro had ik deze klus ook wel willen klaren.

  reageer
 • Bezoeker

   

  Compacter is nu niet een echt nieuw plan. Deze logica is al heel oud.

  reageer
 • Rutger

   

  Plat gooien en centrum verplaatsen naar Bataviagebied. Winkels en recreatie in één. Zo ingewikkeld is het niet. Ps Dit advies is gratis. Tankink kost anderhalve ton.

  reageer
 • Elbert

   

  En als hij nu met een slecht plan komt ? Waarom wordt zoiets niet door meerdere partijen bekeken ? Hij zal in ieder geval 1 keer langskomen om zijn zak met geld op te halen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert