OM wil Plukze-geld van henneptelers

ALMERE
Een duo dat een hennepkwekerij had op de Amerhof in Almere moet als het aan justitie ligt 40.000 euro aan de staat betalen. Dat bleek woensdag tijdens hun strafzaak.

De man en vrouw hadden van februari 2011 tot begin vorig jaar een hennepkwekerij in hun huis. Door een anonieme tip liepen ze tegen de lamp. Ze hadden de kwekerij om hun penibele financiële situatie te verlichten. Het OM berekende dat ze in totaal ruim 40.000 euro verdienden. Ook hebben ze jarenlang illegaal stroom afgetapt.

De officier van justitie vroeg de rechtbank het stel ook een werkstraf op te leggen van 100 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De twee bekenden na hun aanhouding direct dat ze de kwekerij al jaren hadden. Ze hebben het geld naar eigen zeggen alleen gebruikt om rekeningen mee te betalen. De rechter doet op 20 mei uitspraak.

reacties (2)

 • willeMstad

   

  "..Ze hebben het geld naar eigen zeggen alleen gebruikt om rekeningen mee te betalen.." Braaf van hen, maar lees toch echt dat ze illegaal stroom afgetapt hebben.

  reageer
 • Flevoburger

   

  beetje hypocriete toestanden in NL. Niet dat ik een voorstander ben van softdrugs maar het beleid ( in hoeverre je van beleid kunt spreken) gaat echt helemaal nergens over. Legaliseer die kwekerijen, brengt miljoenen belastinggeld op. Meer politiemensen over voor echt nuttig politiewerk en je brengt de criminaliteit ook een flinke slag toe. Slecht , ongezond enz enz? Weet je hoeveel mensen er in NL door alcoholgebruik helemaal aan gort gaan?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert