Schoolbesturen bezorgd over bezuiniging cultuuronderwijs

ALMERE
Schoolbesturen in Almere roepen de gemeenteraad op de bezuinigingen op het Centrum voor Cultuuronderwijs Collage Almere ongedaan te maken. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad.

Collage Almere krijgt een miljoen euro per jaar subsidie om kunst- en cultuuronderwijs te verzorgen op basisscholen en middelbare scholen. Het college van b en w wil hierop vanaf volgend jaar 75.000 euro bezuinigen. Het stadsbestuur denkt dat dit mogelijk is omdat Collage Almere in 2014 geld heeft overgehouden. Bovendien is geld nodig voor de plannen voor Kunstlinie Almere Flevoland.

De schoolbesturen zijn vooral bezorgd omdat zij deze bezuiniging als eerste stap zien naar meer bezuinigingen in de toekomst.

reacties (5)

 • Kees

   

  Goed laten we get even samenvatten. Men protesteerden tegen een bezuiniging van 75.000 euro op 1.000.000 euro, wat feitelijk geen bezuiniging is omdat die miljoen nu ook al niet opgaat. Met als argument dat er anders later nog wel eens meer bezuinigd kan gaan worden. Met zo'n redenatie wil ik de boekhouding wel eens zien. Volgens mij kan er meer bezuinigd worden.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  wie wil knutselen en schilderen moet maar het materiaal zelf aanschaffen/meenemen.

  reageer
 • KC

   

  Dit geld is voor het onderwijs en voor de Kunst Linie. .

  reageer
 • bb

   

  Moet niet iedereen inleverenen coltuur is een linkse hobby die veel geld kost

  reageer
 • Kwam op dat tijdstip een grote groep van ongeveer tien jongens die midden op het fietspad renden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert