Veehouderij jaar dicht na dierenmishandeling

ESPEL
Een veehouder uit Espel moet zijn bedrijf één jaar stilleggen vanwege dierenmishandeling. Dat heeft de rechter bepaald. Op zijn boerderij aan de Pilotenweg werden vorig jaar april 300 dieren weggehaald door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Dit nadat er bij de dierenpolitie een tip was binnengekomen dat er een kadaver op het erf lag. Op de boerderij werd geconstateerd dat de dieren ondervoed en verwaarloosd waren en dat ze slecht werden gehuisvest. Het ging voornamelijk om schapen maar ook om pony's en geiten.

Vorig jaar juli kreeg de verdachte zijn dieren alweer terug, maar volgens de officier van justitie is de situatie nog steeds niet goed. Daarom eiste de officier ook dat het bedrijf een jaar stil komt te liggen.

reacties (4)

 • Desiree

   

  Een jaar stilleggen??? Nooit meer een bedrijf houden waar met dieren wordt gewerkt. Denken we nou dat ie ineens ' t licht gaat zien' denk eerder andersom....een jaar inkomstenderving terug verdienen ten koste van....

  reageer
 • sjon

   

  Maak dat maar eens waar. Door dergelijke insinuaties gaan mensen er nog in geloven ook. Noem namen en bedragen, als je een kerel bent..

  reageer
 • Carry

   

  en welke idioot geeft zo'n dierenbeul weer zijn dieren terug. Partij van de dieren doe hier iets aan. Zo iemand moet verboden worden ooit nog dieren te hebben. Dat werkt in Engeland ook.

  reageer
 • moo

   

  Wel een beetje vreemd, dat de man in kwestie een bedrag geboden is om vooral niet door te procederen. Wat stinkt er hier nu harder ????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert