Bus tussen Almere en Eemhof rijdt door

ALMERE
De bus tussen Almere, recreatiepark de Eemhof en Amersfoort blijft de komende jaren rijden. De provincie Flevoland heeft met de Eemhof afgesproken dat lijn 160 nog zeker tot en met 2017 rijdt, ook al maken er nog onvoldoende reizigers gebruik van.

De buslijn kwam er in 2010 op verzoek van het recreatiepark, zodat toeristen en personeel er met het openbaar vervoer naartoe kunnen komen. Omdat het aantal reizigers een stijgende lijn vertoont, blijft de bus bestaan.

De buslijn kost ruim 275.000 euro per jaar en wordt betaald door de Eemhof, de provincie en de gemeenten Almere en Zeewolde.

reacties (6)

 • zonbus

   

  Kennelijk heeft men daar genoeg geld om ook bussen parallel aan het spoor te laten rijden. Deze bussen kosten, ondanks dat ze in de spits redelijk vol zitten, per saldo meer dan ze opleveren. Dit betreft de bussen vanuit Almere naar oa Amsterdam, Hilversum en Bussum. Het is natuurlijk altijd makkelijk om geld van anderen uit te geven en als je te kort komt verhoog je gewoon de (gemeentelijke)Belastingen.

  reageer
 • Ik

   

  Gelukkige kunnen kinderen ook auto rijden.... Belachelijk dat de 160 frequenter rijdt dan de 159 naar Zeewolde. De 159 bereikt volgens mij ee grotere groep mensen.. Zeker als deze s avonds en in het weekend zou rijden... Wat dacht je van de bewoners en toeristen in Harderwijk en Zeewolde..

  reageer
 • Gs

   

  mooi verhaal, er zit echt bijna niemand in die bus. Als het jaar erop 2 mensen inzitten worden er volgens de politiek 2x zoveel mensen vervoerd. Ook wel aardig om te weten dat er tussen Almere en Zeewolde in het weekend totaal geen openbaar vervoer is. Wel tussen de Eemhof ....

  reageer
 • Ach als je in Almere-Hout kan wonen kan er ook wel een auto af lijkt me......En een goede zaak voor de mensen die er werken en heen willen voor een weekendje die geen vervoer hebben en er dan toch heen kunnen.

  reageer
 • hans49

   

  Al zolang Almere-Hout bestaat rijden daar 's avonds en in het weekend helemaal geen bussen. De bewoners en hun kinderen moeten maar zien hoe ze thuiskomen.... Daar blijkt geen geld voor te zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • richard

   

  Ach ja als er 5 man inzit is het veel. Personeel die tot laat moet werken kunnen lopen naar huis want de bus rijdt niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert