Politie: geen eigen rechter spelen om dode hond

LELYSTAD
De politie roept inwoners van Lelystad op om geen eigen rechter te spelen in de zaak van de vondst van een dode hond. De doodgestoken Stafford werd maandag gevonden bij de Kustrifbrug.

De politie benadrukt dat er bij de zaak een gezin met kinderen is betrokken, die al op een vreselijke manier de dupe zijn van de situatie. Na de vondst doken op sociale media foto's op van de vermoedelijke eigenaar op. Ook werd diens naam openlijk genoemd.

De 33-jarige Lelystedeling is dinsdag door de politie aangehouden. Sindsdien wordt op sociale media veelvuldig gesproken over de straf die de man zou moeten krijgen. Voor de politie is dit aanleiding om mensen op te roepen geen eigen rechter te spelen. De aangehouden eigenaar van de hond wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan zal besloten worden of hij langer vast blijft zitten.

reacties (24)

 • ...

   

  Mensen kunnen het ophef noemen, maar het is niet normaal dat ze dingen gebeuren in Nederland.. Dit geld voor zoveel dingen die hier gebeuren, blijkbaar zijn er mensen die niks om dieren geven.. Wij als mensen zouden wat meer respect moeten hebben voor de plek waar we leven en de dieren en dingen om ons heen.. Helaas zijn er weinig die zo denken en alleen maar aan hunzelf, hun spullen etc denken.. Mensen zijn egoïstisch in tegenstelling tot dieren die onvoorwaardelijk voor hun verzorger klaar staan.. Maar ja, zo kunnen veel mensen niet denken, zoals ik al zei Egoïsten! Word tijd voor hardere straffen in Nederland voordat het een nog erger zooitje ongeregeld word dan het al is!

  reageer
 • anja

   

  nu is het een hond maar wat is het straks ?

  reageer
 • anja

   

  mensen die dieren voor de lol dood maken daar mag van mij ook wel eens iemand mensen die dieren doden voor de lol of wat voor rede daar ook voor is die sporen helemaal niet . ik vind dat de straf hier telaag is voor dierenleed en dan heb je van die mensen die praten over die boot vluchtelingen daar gaat het nu helemaal niet over er is hier een hond dood gestoken wat niet normaal is daar gaat het hier over en of je je nu druk moet maken over een hond ik vind van wel want dat moet goed aan gepakt worden hier in nederland doe maar net zo als in amerika daar denk je wel goed na voor dat je zoiets doet met een dier ik hoop dat de eigenaar een goede straf krijgt en hij mag van mij achter slot en grendel

  reageer
 • jan

   

  het is de schuld van de baas , geen enkele hond wordt vals geboren , het is het baasje die de hond zo maakt, dus die baas een flinke straf geven want het blijft gewoon moord ook al is het op een hond

  reageer
 • San

   

  Seriemoordenaars begonnen ooit met dieren (is met onderzoek aangetoond). Als je een weerloos dier kan vermoorden, waar zal hij dan nog meer toe in staat zijn?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Iksnapernietsmeervan

   

  Blijkbaar vind je dit dus de normaalste zaak van de wereld. Toegegeven, ik slaap er ook niet minder van, maar het doodsteken van een hond is toch te bizar voor woorden en daar mag dan niet over gediscussierd worden? Tuurlijk zijn er meerdere verschrikkingen die nu plaatsvinden (lees: bootvluchtelingen, oorlog etc.), maar op lokaal niveau is dit écht van de gekke. Het verbaast mij werkelijk waar dat er personen zijn die dit verhaal niets doet.

  reageer
 • truus

   

  Ben het helemaal met je eens. Het lijkt wel dat een dierenleven belangrijker is geworden dan een mensenleven. Toen paar week geleden honderden mensen verdronken zijn in de middellandse zee waren heel veel mensen daar blij om.

  reageer
 • Hoe beter je de mens leert kennen hoe meer je van dieren gaat houden, jij bent zeker heel eenzaam.....

  reageer
 • Faerie

   

  Joop, dat je voor het doodrijden van een wegwerker een taakstrafje krijgt vinden mensen ook walgelijk (tenminste als het expres gebeurt, maar dat betreft meestal een ongeluk, hoe verschrikkelijk ook voor slachtoffer en nabestaanden). Dat staat los van de lage straffen voor de walgelijke dingen die met dieren gebeuren met voorbedachte rade. Je ziet dat veel mensen voor moord- of zwaargeweld slachtoffers, zowel mens als dier, hogere straffen willen zien. Meer gerechtigheid. Mensen willen dat criminelen die willens en wetens bepaalde dingen doen een passender straf krijgen die ook voor hun levensveranderend is. En dat zijn taakstrafjes of lage gevangenisstrafjes niet. Daarnaast is er gewoon de bezorgdheid over: als deze man dit met een dier doet, wat is de volgende stap? Zijn kinderen? Ik begrijp uit de verhalen dat dit al geen sociale mensen zijn. Eigen rechter spelen is niet goed, maar het wordt hoog tijd dat het rechtssysteem in Nederland wordt aangepast en er aandacht komt voor zwaardere straffen. Er komt een keer een moment dat mensen, naast roepen op media dat ze eigen rechter gaan spelen, het ook daadwerkelijk gaan doen als de frustratie bij 'het volk' blijft oplopen over de slappe hapstraffen in Nederland.

  reageer
 • de mensen om de dader heen, weten wat er gebeurt is. En dit kan gewoonweg niet!! Justice for Boedha!!

  reageer
 • Truus

   

  Als dit al waar is dan zal hij het vast niet voor zijn lol gedaan hebben, niemand maakt zijn eigen hond af omdat hij dat zo leuk vind om te doen. Staffords zijn hele leuke lieve honden, maar als ze boos zijn en vastgrijpen dan heb je in vele gevallen geen andere keus dan op deze manier in te grijpen. Het is niet goed te praten maar dat volksgericht wat er nu gebeurd is net zo erg.

  reageer
 • Ab

   

  Dat er momenteel in de wereld mensen worden afgeslacht vind ik erger. Maar daar hoor ik hier niemand over, tenzij er een asielzoekerscentrum om de hoek kom. Nou nee, ik kan me niet druk maken over deze hond.

  reageer
 • tamara

   

  Hij heeft het toegegeven... nu jij weer!

  reageer
 • Evelien

   

  Hetzelfde met de

  reageer
 • Jay

   

  dan moet justitie daadkracht stellen en em een fikse straf geven, geef mensen eens het gevoel dat er gerechtigheid is.

  reageer
 • Kitty

   

  het punt is dat er nog nergens is bewezen dat -in dit geval- de eigenaar ook de dader is. Mensen zien een foto en denken niet na. Gek genoeg mag men blijkbaar gewoon namen, rugnummers en adressen op de sociale media zetten en elkaar gek maken met hetze en haatzaaien; pas als de persoon die dit overkomt, aangifte doet, kan er wellicht iets worden gedaan door de politie (iets wat ik heel vreemd vind, want zo kan iedereen vrij simpel een ander verdacht maken). Ik ben erg voor schandpalen, maar dan wel pas nadat het bewezen is dat iemand daadwerkelijk de schuldige is. En eigen rechter spelen? Is gewoon dom en kuddegedrag.

  reageer
 • Joop

   

  Voor het doodrijden van een wegwerker krijg je een taakstrafje. Dus voor een dode hond waarschijnlijk een gratis poepschepje. Ik snap wel de zin om even eigen rechter te spelen. We wachten wel even af wat er uit komt, maar het zou mij niets verbazen als dat nog eens fout afloopt

  reageer
 • noosem

   

  wat er ook gebeurd met dieren, zoals deze hond of paarden die worden mishandeld toegetakeld terwijl ze in de wei staan ,,het moet afgelopen zijn met dierenleed daar gaat het om ..dit is gewoon de druppel dus moeten er zwaardere straffen komen om het te stoppen. en ja wat een ophef over een hond en maar goed ook anders word er nooit wat aan gedaan...als je je eigen hond dood kan steken vraag ik me af wat je een mens kan aan doen :-(

  reageer
 • Femke

   

  Hier heb ik nog geen rechter voorbij zien komen. Wel geschokte mensen die vinden dat dit gebeuren kans biedt tot enige terechte discussie rondom veel voorkomend huisdierenleed.En er is er maar een die de openbaarheid heeft opgezocht en dat is de eigenaar van het dier.

  reageer
 • Spermacel

   

  Had niet anders verwacht van sommige mensen in Lelystad. Heel goed dat de politie oproep doet via Omroep Flevoland. Het is al triest dat dit is gebeurd, eigen rechter spellen is geen optie. Mocht het wel gebeuren dan hoop ik dat de politie keihard optreedt! Zero Tolerance!!!

  reageer
 • Drontense

   

  Advies haal die foto er af. Het is vreselijk om te zien. Laat het nu maar aan de politie over.

  reageer
 • Dirk

   

  Dus een dier is maar een voorwerp mag je mee doen wat je wilt. Het slaat nergens op "wat een ophef over een hond" kun je wel nagaan dat jij geen dierenvriend bent. Wie moet er anders opkomen voor deze dieren ze kunnen niet praten dus dan doen wij het. Er moet nu echt wel wat aan gedaan worden want het geweld naar de dieren toe loopt de spui gaten uit.

  reageer
 • Ab

   

  Wat een ophef allemaal over een hond.

  reageer
 • John

   

  Vind je t gek dat mensen voor een eigen rechter gaan spelen ik zou t ook doen wat een .......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert