Maatschappelijk werk schakelt vaker ombudsman in

FLEVOLAND
De sociaal raadslieden van de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) schakelen steeds vaker de Nationale Ombudsman in om de belastingdienst op het matje te roepen. Het aantal keren dat de ombudsman wordt ingeschakeld, is sinds het begin van de economische crisis verdrievoudigd.

De belastingdienst verrekent vaak openstaande bedragen met lopende toeslagen. Daardoor daalt het inkomen van sommige mensen onder de zogenoemde beslagvrije voet, en dat mag niet. De sociaal raadslieden nemen dan contact op met de belastingdienst, maar krijgen daar vaak nul op het rekest. Als de Nationale Ombudsman wordt ingeschakeld, luistert de belastingdienst wel.

reacties (3)

 • kromme gedachtengang...mdf maakt melding van de fout van de belastingdienst en belastingdienst verzuimd er iets mee te doen. en nu ligt het aan mdf?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het artikel bewijst juist dat de Maatschappelijke Dienstverlening in ieder geval iets nuttigs doet: namelijk mensen helpen met het indienen van bezwaar tegen het illegale gedrag van de belastingdienst. Stel je eens voor wat dat voor de betrokkenen voor verschil maakt!

  reageer
 • Femke

   

  Maatschappelijke dienstverlening stelt vast niet veel meer voor. Misschien een andere naam verzinnen of de zaak opdoeken als je elders ook geen medewerking krijgt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert