Kritiek op bouwplannen bij het Weerwater

ALMERE
De gemeente Almere moet duidelijker aangeven waar groen wordt gecompenseerd dat door bouwplannen rond het Weerwater en de Floriade verloren gaat. De provincie vindt dat de gemeente hierover niet helder genoeg is. Dat schrijft zij aan het college van b en w van Almere.

Zo wil de gemeente in de toekomst woningen en bedrijven toestaan in het groen aan weerszijden van de A6, zoals in de Schakelwijk Zuid, het Vroege Vogelbos en rond het kasteel. Het overgrote deel van deze gebieden ligt binnen de ecologische hoofdstructuur. De provincie vraagt de gemeente om aan te geven waar het groen terugkeert.

Ook moet de noodzaak van bouwen in het groen beter worden onderbouwd en dient de gemeente opnieuw de aanwezigheid van beschermde dieren- en plantensoorten in het gebied te onderzoeken.

In een reactie laat de gemeente Almere weten het advies van de provincie te harte te nemen en te verwerken in de mer en het omgevingsplan.

reacties (10)

 • Hans

   

  Stop dit onzinnige project.

  reageer
 • Ach almere is toch al verpest zo veel groen zo veel mooie natuur langs hoge ring allemaal weg gehaald al die bomen. En maR bouwen en maar bouwen prop maar vol almere hoor. Politie kan die tuig hier niet eens aan en die joritsma doet ook niks aan der bevolking! Woningbouwen zijn corrupt in Almere. Almere gaat alleen maar achteruit laatste 15 jaar. Was het maar nog 30 jaar terug toen was almere nog fijn rustig en mooi!

  reageer
 • Paul

   

  Ja vroeger was alles beter, ook de spelling,droom lekker verder

 • Almeerse

   

  Vertel eens hoeveel ´groenstroken´er verdwijnen. Heb je wel eens op de kaart gekeken naar het groen in Almere? Nooit bedacht dat sommige 'groenstroken' juist bedoeld zijn om er later iets mee te doen, en niet om meteen alles tegelijk in te vullen of te bebouwen?

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik ben blij dat de provincie zich er mee bemoeit. Los van de Floriade zou het toch jammer zijn als er weer een stuk groen bebouwd gaat worden. Dat gebeurt m.i. al veel te vaak in Almere. Menig parkje, voetbalveldje of groenstrook verdwijnt ten faveure van weer een nieuwbouw projectje. En dat groene is/was juist zo aantrekkelijk van Almere...

  reageer
 • Hannes

   

  Deze hele gebeuren wordt eerst een volledige kaalslag. Er moet en zal daar gebouwd worden. Met alle gevolgen van dien, dat de kosten niet meer is te overzien. Hopelijk dat de Gemeente en Provincie, dat ook werkelijk in zien. Op de wereld Expo, wat daar allemaal is te zien, dan loopt de organisatie, Floriade ver achter het werkelijke gebeuren goed achter. Nogmaals deze locatie is niet geschikt, daar hoef je geen kenner voor te zijn. Er zijn nog betere locaties aan te wijzen, als het om de Floriade gaat. Zorg dat de recreatie, op en rond het eiland, daar verder zijn weg kan vinden.

 • Dirk

   

  Wel weer opvallend hoe Europese regelgeving dan weet leidt tot een partijtje politiek armpje drukken! Ik kan slechts adviseren die Floriade ideen nogmaals goed te evalueren alvorens ook dit prestige project weer compleet faalt. Groen was toch het uitgangspunt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Dit wordt het belangrijkste project sinds het ontstaan van Almere. Ik zou zeggen schouders eronder.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, maar dat willen de azijndrinkers niet weten.

 • Erwin

   

  Kan dit belachelijke plan nog gecanceld worden? Stop dit project! Totaal geen toegevoegde waarde op de lange termijn! Ben blij geen Almeerder te zijn, maar dit wordt de zoveelste flop op rij voor Almere!

  reageer
 • Jos

   

  De aap komt nu uit de mouw. Voor de "groene" Floriade wordt het groene hart van Almere opgeofferd.

  reageer
 • frits

   

  zeker kappen met deze onzin het wordt een grote flopiade hier en schulden zijn straks niet op te brengen en de lasten worden zeker op de inwoners verhaald ?. vorge floriade,s kwamen ook met rode cijfers naar voren zo als venlo en Zoetermeer , maar daar denken ze hier niet aan op het stadhuis .

  reageer
 • Nel

   

  Sterke tekst zeg !

 • Pzaal

   

  Gewoon kappen met deze bullshit, dat hele meer gaat eraan en we houden een miljoenen schuld hieraan over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert