100.000 euro om toekomst De Deel uit te zoeken

NOORDOOSTPOLDER
Het college van Noordoostpolder wil 100.000 euro uittrekken om uit te zoeken wat er met De Deel moet gebeuren. Het gaat om het zogenoemde open plan proces. Dat blijkt uit een voorstel aan de gemeenteraad.

Met het geld wordt onder meer een extern begeleider aangetrokken. Ook komt er een interactieve website om inwoners bij de toekomstplannen voor De Deel te betrekken. Op het plein in Emmeloord waren aanvankelijk nieuwe winkels gepland. Onlangs brak de gemeente met de projectontwikkelaar.

Daarom is er nu ruimte voor nieuwe plannen. Ambtenaren, vertegenwoordigers uit de samenleving en raadsleden kunnen tot maart volgend jaar nadenken over toekomstscenario's voor De Deel. De gemeenteraad moet daar vervolgens het beste uit kiezen.

reacties (13)

 • Rein

   

  Tja, of 100.000 euro niet veel gemeenschapsgeld is. Mooie kreet hoor, "open plan proces" maar vast een kreet bedacht door iemand die daar een goede boterham aan verdiend. Kreten verkopen terwijl het gewoon een open vraag is wat we met de deel aan moeten. Volgens mij kan dat veel goedkoper.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Het zal wel wim maar 3x modaal salaris. Zit er niemand op het gemeentehuis die dat werk dan doen? Ik ben zelf ondernemer maar ik vind het veel geld voor een plan wat niet echt ingewikkeld kan zijn.

  reageer
 • Wim van Wegen

   

  Helaas getuigen de meeste reacties ondanks de vele berichtgeving via dit medium van niet al te veel kennis over het dossier Stadshart Emmeloord/De Deel. Mensen vergeten kennelijk nogal snel. Hadden we het traject tien of vijftien jaar geleden maar gestart met een open plan proces, dat had ons mogelijk karrenvrachten geld gescheeld. Om nu moeilijk te doen over een startbedrag van 100.000 euro is nogal makkelijk. Het gaat erom dat het plan dat uit het open plat proces voortkomt concreet is, op draagvlak kan rekenen en dat helder is wat het mag kosten. Dat laatste zal een van de kaders moeten zijn voordat het open plan proces wordt gestart. Samenvattend: Als er een ton nodig is om uiteindelijk tot een goed en niet te duur plan te komen, heb ik er geen moeite mee.

  reageer
 • polderaar

   

  Kwestie van indekken. Het externe buro zei dat.... Tja en dat kost natuurlijk een ton, maar dan hebben we wel een mooi rapportje met ideetjes en kunnen we als gemeenteraad zeggen dat het onderzocht is door een extern buro en zijn wij niet verantwoordelijk.....

  reageer
 • Espelaar

   

  Goede zaak. Inspraak via website: Laagdrempelig. Externe begeleiding: Prima, met eigen mensen kan NOP het blijkbaar niet. En zo'n proces kost nu eenmaal geld, een ton is dan niet eens veel. En niet zeuren over eerst verantwoording afleggen over fouten en verliezen in het verleden, dat kan altijd nog. Nu snel stappen maken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arco

   

  Ze willen gewoon Urk verslaan qua "onderzoek" plannen/kosten.

  reageer
 • kritiesj

   

  Ambtenaren die gaan nadenken, je moet ze ook niet te erg gaan belasten.

  reageer
 • Jaja

   

  Heb het al vaker gezegd, we leven in een ziek land

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Pardon? Is er ruimte voor de uitgave van EURO 100.000,-? Is het niet wenselijker, dat dit gemeentebestuur ons eerst eens voorrekent hoeveel MILJOEN het 'project De Deel' de belastingbetaler heeft gekost? Is het niet wenselijker, dat dit gemeentebestuur eerst eens uit de rode cijfers tracht te komen? En kan die 100.000,- EURO ook worden besteed aan het gerechtelijk vervolgen van de 'bestuurders' die in het verleden ten aanzien van De Deel met publiek geld hebben geblunderd?

  reageer
 • Starke

   

  Een ton voor een extern begeleider en een website. Alsof het niks is... Wanneer begint college in NOP is te beseffen dat elke euro die ze uitgeven opgehoest moet worden door de inwoners van de NOP, en dat ze dus zuinig met die euro's moeten zijn??

  reageer
 • Johan

   

  Ein-de-lijk kan ik dus o.a. via een site straks aangeven wat ik wil. 100.000 euro... dat is best veel maar dat is voor een begeleider (neutraal!?) en een site en een aantal avonden met alle mensen die dat moeten maken en verzorgen? En dan is het klaar neem ik aan? Beter dan dat idee van de VVD om voor 100.000 euro plantenbakken of nieuwe bestrating erin te gooien en daarna nog eens bezig te gaan. Een ding snap ik niet uit dit stuk. OPEN plan proces en daarna staat dat ambtenaren, vertegenwoordigers uit de samenleving en raadsleden nog na kunnen denken? Ik neem aan dat ambtenaren uitzoeken wat de zaken gaan kosten, de raadsleden waarop ik heb gestemd een afgewogen besluit nemen en dat de basis de wens van de bevolking is? Succes allemaal en probeer die 100.000 niet helemaal uit te geven! Kan niet wachten tot die site online is!

  reageer
 • pionier

   

  alweer geld weggooien, het blijft maar doorgaan, al 50 jaar plannen maken, gelukkig niets gerealiseerd, open houden de deel !

  reageer
 • Maartje

   

  Mag weer wat kosten! Plannetjes voor een ton! Huur vooral een dure buitenstaander in! Praat eens met je eigen bevolking!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert