Hospice financieel gezond dankzij vrijwilligers

DRONTEN
Het Hospice in Dronten heeft 2014 met een klein positief resultaat afgesloten. Dat is mede te danken aan de vrijwilligers, die een deel van de taken van het management hebben overgenomen. "Dat levert niet alleen een besparing op, maar daarmee stralen we ook uit dat we een echte vrijwilligersorganisatie zijn", zegt bestuursvoorzitter Luijkx.

2014 was een financieel zwaar jaar. Omdat er meer mensen werden begeleid dan was begroot én omdat de subsidies van het ministerie achterbleven. In het eerste volledige jaar van het Hospice in Dronten werden 36 mensen begeleid in de laatste fase van hun leven.

De komende jaren worden er meer mensen geholpen is de verwachting, Voor die mensen zal wel een vergoeding komen vanuit het Rijk. Een groot deel van het budget van het Hospice is afkomstig van giften.

reacties (1)

  • William

     

    Natuurlijk hartstikke mooi en goed van die vrijwilligers. Het is alleen triest dat onze overheid dit soort belangrijke zaken wegbezuinigd! Dit positieve resultaat bevestigd de keuze van de graaiende overheid maar eens. Voor de vrijwilligers: keep on the good work.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert