Geen andere rechters in zaak Nikki Lawalata

FLEVOLAND
Er komen geen andere rechters in de zaak over de vermoorde Nikki Lawalata. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten. Advocaat Geert-Iem Roos diende een wrakingsverzoek in namens zijn client Sylvana W. Zij is de enige verdachte in de zaak.

Twee van de drie rechters hebben eerder de voorlopige hechtenis van W. verlengd, terwijl dat later door het gerechtshof in Leeuwarden werd teruggedraaid. Volgens Roos staan ze daarom niet onbevangen in de zaak. De rechtbank gaat daar dus niet in mee.

W. wordt verdacht van het doden van Lawalata en het laten verdwijnen van het stoffelijk overschot. Zij is de ex-vriendin van de vriend van Lawalata. Eerder was de Almeerse vriend van Lawalata ook verdachte in de zaak. Het lichaam van de 27-jarige Nikki Lawalata uit Amsterdam, werd in 2013 gevonden aan de Torenvalkweg tussen Almere en Lelystad.

reacties (1)

  • Opa Schoonenberg

     

    De Torenvalkweg begint op de Knardijk, eindigt bij Palazzo. Ligt dus geheel in Lelystad. Meneer en mevrouw zijn mogelijk via de Trekweg erheen gereden. Die loopt wel tussen Almere en Lelystad. De vermiste spullen van het slachtoffer zouden ergens in de Lage Vaart kunnen liggen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert