Woningbrand in Rhonestraat Lelystad

LELYSTAD
In de Rhonestraat in Lelystad woedde vrijdagavond kort een woningbrand. Volgens de brandweer ontstond het vuur op de zolder.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, kort voor acht uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Volgens een buurtbewoner kon de brandweer de waterput moeilijk vinden. Deze zou in een dichtgegroeide groenstrook liggen.

De politie laat weten dat de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is. Er is geen vermoeden van brandstichting. Ook is er geen hennep aangetroffen op zolder wat zou kunnen duiden op een hennepplantage.

reacties (8)

 • Lely...

   

  Wat een sneue opmerking zeg...

  reageer
 • kees d.

   

  Jaarlijks worden alle ondergrondse brandkranen gecontroleerd op hun werking, ligging en bereikbaarheid. Mankementen worden doorgegeven aan waterleidingbedrijf Vitens, betreffende gemeente en of eigenaar van de grond. Hier heeft de gemeente of de aannemer die het onderhoud doet verstek laten gaan.

  reageer
 • Pff

   

  Er sliepen kinderen op zolder. Kan zijn natuurlijk maar lekker makkelijk reageren op afstand.

  reageer
 • m m

   

  wietplantage

  reageer
 • Bibi

   

  Goedgelovige totaal niet geïnformeerde jounalist: Was even wezen kijken want het waterpunt was gewoon op straat waar de slang voor de hoofdkraan in zat ook. Gelukkig is er geen persoonlijke ellende te melden over het gezin en zijn ze cynisch genoeg 2x het middelpunt binnen een jaar; vorig jaar een mooie prijs van de postcodeloterij en nu deze ellende. Sterkte voor de bewoners is het enige wat ik echt kan toewensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • brandkraan

   

  klusje voor gemeente plantsoenendienst

  reageer
 • Cor

   

  De waterput was ERG makkelijk te vinden!! Deze lag in de straat, echter 3 slang lengtes verderop. Het verhaal gaat dat een kind een schilderij in de fik heeft gestoken (geruchten) Daarnaast was er niemand gewond, echter een buurvrouw die naast het huis waar de brand was woont, was een korte periode in shock. Deze dame (die last heeft van hartklachten) heeft na een beker water de rust weer gevonden. De dakpannen moesten worden verwijderder om zo het smeulende vuur te doven. De hoogwerker heeft hiervoor zelfs even naar beneden gemoeten, omdat deze door de dakpannen te zwaar werd. De brandweer heeft een eerste inzet van binnenuit gedaan, en heeft in een later stadium de hoogwerker gebruikt. Dolmans zal worden opgeroepen om het huis weer bewoonbaar te maken. Behalve een ingebeukte deur, hebben de buren verder weinig tot geen schade.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een gezeik op de brandweer. Respect verdienen ze! Die brandkraan zou gewoon verplicht zichtbaar moeten liggen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert