Stichting Opkikker klimt uit het dal

ALMERE
Stichting Opkikker uit Almere zit financieel weer in de lift. De organisatie die langdurig zieke kinderen een speciale dag laat beleven, sloot het afgelopen jaar met drie ton in de plus af. Dat blijkt uit het jaarverslag.

Directeur Ruud Sliphorst is blij dat de maatregelen die hij heeft getroffen, hun vruchten afwerpen. De stichting leed in 2013 een verlies van twee ton door minder giften en minder sponsorgelden. Daarop moesten drie medewerkers worden ontslagen en werd een kantooretage afgestoten. Ook daalde het aantal Opkikkerdagen van 2247 in 2013 naar 1933 in 2014.

De directeur hoopt nu weer meer Opkikkerdagen te kunnen organiseren. "We kunnen weer meer sponsoren vinden. We denken dit jaar weer op het aantal Opkikkerdagen van 2013 uit te komen."

reacties (6)

 • Jeroen

   

  Waarom vind je dit niet kunnen? Wanneer je de verantwoording krijgt over een enorme geldstroom, is het logisch dat je daarvoor iemand aanstelt, die ervoor geleerd heeft, en er ervaring mee heeft.

  reageer
 • joost

   

  Salarissen van stichtingen zijn gelukkig openbaar. Volgens een snelle opvraag werd er 76.602 euro op jaarbasis als basisinkomen gevangen. Los van alle andere declaraties, zoals brandstof, etentjes, overwerken, en andere onkosten gemaakt op kosten van de stichting. Ik vind dit persoonlijk niet kunnen. Vandaar mijn reactie.

  reageer
 • joost

   

  Goed werk verrichten dit soort stichtingen zonder meer, echter zit hier ook een enorme zelfverrijking achter. Salarissen die gelijk liggen aan die van een piloot of arts. Vind ik niet kunnen. Gewoon 2500,- per maand is voldoende.

  reageer
 • snorretje

   

  Opkikker is juist een stichting waar elk jaar honderden ernstig zieke en/of gehandicapte kinderen een leuk dagje weg uit halen. Dat is voor de meeste medewerkers een voltijd baan en daar mag ook voor betaald worden. Ik hoop dat je het die kinderen dan wel gunt.

  reageer
 • johan

   

  wat een onzin en zonder enige achtergrond of onderbouwing. deze club doet heel veel voor heel zieke kinderen volledig door giften. natuurlijk worden er mensen betaald maar wel normaal. voor een goede organisatie heb je nu eenmaal vaste krachten nodig naast heel veel vrijwilligers. ik hoop maar dat jij ze nooit nodig zal hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost

   

  Ik geloof dat de bestuurder een dik salaris, 13e maand en riant vakantie geld pakt. Om nog maar over werknemers te zwijgen. Van mij mogen dit soort stichtingen stoppen. Google maar eens op salaris goede doelen/stichtingen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert