"Almeerse zorg door uniek model klaar voor de toekomst"

FLEVOLAND
Dankzij de unieke organisatievorm van de Almeerse gezondheidszorg is Almere goed voorbereid op de huidige ontwikkelingen in de zorg. Dat zegt bestuurder Bert Groot Roessink van Zorggroep Almere die binnenkort vertrekt, in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

In grote gezondheidscentra in de wijken, werken huisartsen onder één dak samen met andere zorgverleners. Daardoor zijn er korte lijnen naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk en verpleegkundigen, en kunnen problemen snel worden aangepakt.

De financiering door de zorgverzekeraars noemt Groot Roessink wel een lastig punt. Daarom moeten we laten zien dat het inderdaad lukt dat mensen door deze werkwijze minder snel naar een ziekenhuis of verpleeghuis hoeven, zegt hij.


reacties (7)

 • henkie

   

  Dan ben je een uitzondering; ik had elk half jaar een nieuwe tandarts en regelmatig een nieuwe huisarts. Ik ben van ellende maar naar de vrijgevestigden gegaan. En dat bevalt stukken beter dan de loon-artsen van de zorggroep.

  reageer
 • Pzaal

   

  gezondheidszorg is Almere goed voorbereid. Niet dus!!!

  reageer
 • peterh

   

  weet niet waar je je info vandaan hebt, ik woon al 20 jaar+ in Almere en heb al 10 jaar dezelfde huisarts, altijd goed bereikbaar en makkelijk dat als ik extra zorg nodig heb zoals fysio of apotheek etc. het in hetzelfde gebouw kan. zelfs mijn tandarts zit in dezelfde centra. heel tevreden met de zorg.

  reageer
 • Ingrid

   

  Ik vraag me af of deze organisatievorm uniek is voor Almere. Volgens mij zijn er toch echt wel meer plaatsen in Nederland waar dit al bestaat. En zolang de financiering niet goed geregeld is, is de gezondheidszorg dus ook niet goed voorbereid op de huidige ontwikkelingen. Want dat is nou net het punt dat veranderd is! Maar ja, je moet als vertrekkend bestuurder de boel natuurlijk goed achterlaten......

  reageer
 • Roland

   

  Wat staat die man toch ver van de wereld. En wat ben ik blij met een vrijgevestigde huisarts.tenminste beetje stabiel factor en niet zo'n fabriek waar je elke keer een nieuwe vaste huisarts hebt

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  dat kunnen ze zeggen, het is er gewoon een puinbak genoeg mee gemaakt met deze zorg groep. regel mijn zorg zelf wel ergens anders

  reageer
 • tja

   

  Dat laatste zinnetje komt bekend voor, de combinatie van financiering en Almere is nou niet de meest succesvolle

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert