Slogan 'Het kan in Almere' nieuw leven inblazen

ALMERE
Heeft de slogan 'Het kan in Almere' na 18 jaar zijn beste tijd gehad? Die vraag stelt Omroep Flevoland zich door het veelvuldig negatieve gebruik van de uiting. In reacties op Almeerse nieuwsberichten wordt de slogan geregeld op spottende wijze gebruikt.

'Het kan in Almere' werd in 1997 onder leiding van de toenmalige directeur Thom Ummels van Stichting Stadspromotie Almere geïntroduceerd. De promotiecampagne die gepaard ging met het Almere lied zorgde ervoor dat de slogan alom bekend raakte.

Ummels die inmiddels zelfstandig als expert Citymarketing werkt, vindt de uiting nog altijd krachtig en passend bij een nieuwe stad als Almere. Dat de tekst ook negatief wordt gebruikt, is volgens hem niet erg zolang dat niet overheerst. Wel meent hij dat het tijd is om de slogan nieuw leven in te blazen. Veel meer bedrijven en organisaties zouden de tekst 'Het kan in Almere' moeten gebruiken. Dat gebeurt volgens hem nu nog te weinig.

reacties (18)

 • Sofie

   

  Ja hoor maar daar moet je zelf ook wat aan doen en niet zitten afwachten.....

  reageer
 • Peter

   

  Pardon, Folkert Buiter kreeg 60.000,- Euro van de Almeerse belastingbetaler om zijn plannen en/of haalbaarheid beter op papier te krijgen.

  reageer
 • Ton

   

  De meeste mensen hebben vermoedelijk een zwaar en vervelend weekend gehad, wat een negatieve reacties. Kijk eens naar de positieve zaken die in Almere plaatsvinden, maakt het leven een stuk aangenamer en u zal niet zo zuur kijken. Fijne avond.

  reageer
 • jjj

   

  Tja, Ik weet niet hoor, maar er komt geen ijsbaan. Dit heeft de gemeente dus geen geld gekost.

  reageer
 • Gerrit

   

  Allemaal initiatieven waarvan door de initiatiefnemer besloten is niet vor Almere te kiezen. Het was prima mogelijk in Almere, alleen kan het bestuur niet verantwoordelijk worden gehouden voor een besluit van een private partij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere het kan allang niet meer, maar ze doen het toch......miljoenen slurpende kustlinie, Floriade ze gaan maar door, laat ze eerst maar eens de mensen helpen die aan de helaas groeiende voedselbank vastzitten, en over de huisuitzettingen maar te zwijgen...zie genoeg om me heen dit alles gebeuren en de mensen die met die nood aankloppen kunnen er bijna altijd niets aan doen, meestal door werkloosheid en scheidingen. Een nieuwe slogan zal daarbij niet helpen, laat de gemeente maar eerst eens dat allemaal oplossen.

  reageer
 • almere

   

  geld over de balk smijten voor onzin projectjes ook dat kan in almere meneer huis heeft daar vaak een handje van

  reageer
 • Ohm1981

   

  Ik vind het toch tijd voor een nieuwe slogan. Eentje die je niet negatief kan gebruiken wat met de huidige regelmatig gebeurd.

  reageer
 • tja

   

  Vergeet de ijsbaan niet

  reageer
 • Heg

   

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik die punten allemaal interessant zou vinden om wat over te lezen. Ik vraag me deze dingen ook af (al weet ik niks over een nieuwe tattooshop met vechtpartijen, hoor het voor het eerst).

  reageer
 • HH

   

  Typisch een slogan die altijd tegen je gebruikt wordt. Er zijn nl. altijd dingen die NIET kunnen. Op zo'n moment duikt de slogan weer op.

  reageer
 • Joost

   

  Serieus? Dit is hoe diep de journalistiek van Omroep Flevoland gaat? Waarom niet op zoek naar wat echte dingen die in Almere spelen? Bijvoorbeeld de oneerlijke concurrentie die de gemeente creëert wanneer een gesubsidieerd café wordt neergezet op een A-locatie in de stad? (Café op 2). Of hoe het toch zit met al die gemeenteklussen die in de stad door Jorritsma bouw worden gedaan? Waarom wordt het massale drugsdealen en het gehang naast eindelijk gedoogd in Almere Stad? Waarom zorgt de nieuwe tattooshop in Almere voor massale groepen mensen voor de deur tot 12:00 's nachts met regelmatig een vechtpartij? enzovoorts

  reageer
 • Donnie

   

  Ik kon in almere poort zelf een huis ontwerpen en bouwen. Dat kan bijna nergens ander. Dus ja het kan in almere :)

  reageer
 • As

   

  Tuurlijk Kan het in Almere; illegaal een pomp slaan, een kasteel niet afbouwen en ondertussen een bewoner een dwangsom opleggen die zijn huis wat later klaar heeft, groen opofferen zonder naar de bewoners te luisteren, een miljoenen kostende Floriade organiseren terwijl er nog steeds bewoners zijn die gebruik van een voedselbank moeten maken. Alles kan in Almere maar of de bevolking daar ook op zit te wachten

  reageer
 • Kim

   

  De enige manier waarop ik hem lees of hoor is sarcastisch, omdat iets niet kan. Misschien wel beter een nieuwe slogan ja, al denk ik dat de vorige dan nog steeds regelmatig gebruikt zal worden.

  reageer
 • Ikke

   

  Het kan, het kon allemaal. Maar nu niet meer!

  reageer
 • Almere

   

  Het kan in Almere, je doet het in Dronten..

  reageer
 • Re

   

  Persoonlijk vraag ik mij af in hoeverere een slogan zin heeft. Maar mocht het zin hebben laat het alsjeblieft geen geld kosten want dan zijn er wel betere dingen om als gemeente het geld in te steken. Zoals zorg en scholen die wel een extra kunnen gebruiken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert