Wethouder Mulder officieel Almeerder

ALMERE • Zo 10 mei 2015 | 19:30 • Zondag 10 mei 2015 | 19:30
Wethouder Henk Mulder is vanaf half mei officieel een Almeerder. Hij laat weten dan te zijn verhuisd naar een woning in de Noorderplassen.

Mulder moet zich voor 20 mei als ingezetene in de gemeente hebben ingeschreven. De gemeenteraad gaf hem bij zijn installatie als wethouder in 2014 nog een jaar de tijd om vanuit Friesland in Almere te komen wonen. Zelf had hij ook aangegeven het belangrijk te vinden om als wethouder in de stad te wonen waar hij werkt zodat hij nog beter kan voelen wat er leeft. Daarnaast hoeft hij dan niet langer vervoerskosten te declareren. Het woon-werkverkeer van Mulder kostte Almere het afgelopen jaar zo'n 50.000 euro.

Mulder is de opvolger van Adri Duivesteijn. Duivesteijn kreeg jarenlang ontheffing van het ingezetenschap waardoor hij in Den Haag kon blijven wonen. Na zijn vertrek als wethouder spraken de nieuwe coalitiepartijen na de verkiezingen af dat niet nog een keer te willen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel