Leefbaar: azc onder voorwaarden welkom

ZEEWOLDE
Leefbaar Zeewolde is bereid te praten over de komst van een asielzoekerscentrum. Wel stelt de grootste collegepartij van Zeewolde een aantal voorwaarden met betrekking tot de kosten en de druk op lokale voorzieningen. Ook vraagt Leefbaar zich af of de locatie, pal naast het Polenhotel aan de Bosruiterweg, een goede keuze is.

Collegepartij VVD liet eerder al weten tegen de komst van een azc te zijn.

Het COA is met de gemeente in gesprek over een nieuw te openen opvang. Het college van burgemeester en wethouders neemt daar waarschijnlijk dinsdag een besluit over.

reacties (7)

 • Jur

   

  Aangezien de meeste asielzoekers gelukzoekers zijn, Vrees ik voor de veiligheid van het dorp. Als ook voor de wachtlijst van huurwoningen als deze mensen toegelaten worden. Ik heb niks tegen de echte vluchtelingen.

  reageer
 • Barbara

   

  Kan jij ons hier uitleggen wat het woordje geluk hebben of zoeken voor jou inhoudt?

 • naastenliefde

   

  Wat mij betreft zijn ze welkom hoor! Mensen die asielzoeken hebben al flink geleden en omdat wij Nederlanders 'sociaal' willen zijn, zolang het maar ver van huis blijft, krijgen ze hier ook nog eens te horen dat ze niet welkom zijn... Ik ben benieuwd hoe al die schreeuwers zouden reageren als hier oorlog was, geen eten en geen toekomst voor de kinderen. Stel dat je naar bijvoorbeeld Spanje zou vluchten en de mensen daar zouden zeggen: we moeten je niet, nee, ik wil vooral zelf van mijn eigen rijkdom kunnen genieten en jij bent daarbij een bedreiging! Ga maar lekker terug naar je land en laat je daar vermoorden! Ik weet zeker dat wij dan allemaal anders zouden piepen! Ik ben wel een beetje klaar met al dat VVD geklets! Misschien iemand die een nieuwe partij wil beginnen: de PvdE (Partij van de Egoisten).... En by the way, in het (veel kleinere dorp) waar mijn ouders wonen is een veel groter asielzoekerscentrum, en daardoor bloeit de middenstand! Niemand die er last van heeft (behalve mensen die bang zijn voor 'onbekende gezichten') Enne, wie heeft er nou echt last van het polenhotel? Ik niet hoor (en de Lidl ook niet! :-) )

  reageer
 • visser

   

  Drie jaar geleden werd er nog een enorm asielzoekerscentrum gesloten bij hilversum en hier er weer 1 bouwen zeewolde heeft al een polendorp in de bossen datis zat!!!

  reageer
 • Wim

   

  Waren er pas geleden geen verkiezingen? Nou mensen van Zeewolde die voor (on) leefbaar hebben gestemd, jullie zijn bedonderd!! Niemand van ons bewoners wordt ook maar iets gevraagd over een Azc.. Zoals al iemand hier schrijft, verloedering van het mooiste dorp van Nederland is ingezet. Mijn slogan blijft: Zeewolde zegt NEE tegen een AZC!!!!

  reageer
 • Frank

   

  Maak je niet druk ... Ze rammen hun zin toch Door . Dat heet democratie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ex Zeewoldenaar

   

  De verloedering van een van de mooiste gemeente van Nederland gaat beginnen!!! Huizenprijzen zullen flink kelderen... Daar gaat jullie inverstering, bedankt Leefbaar, dit noemen wij stank voor dank!!!

  reageer
 • ach so

   

  Leefbaar Zeewolde heeft er geen problemen mee... Nee zij leven ws als god in Frankrijk al in Zeewolde Wonen op een stuk grondgebied waar wonen niet is toegestaan, althans niet voor de vaste inwoners van Zeewolde, vanwege de natuur/het bestemmingsplan etc.Maar 600 vaste polen en straks 600 asielzoekers.........is prima. Ik mag nooit met twee maten meten, waarom Zeewolde wel?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert