Ambulancepersoneel voert actie voor betere cao

FLEVOLAND
Ambulancepersoneel in Flevoland houdt sinds maandag stiptheidsacties voor een betere cao. De medewerkers draaien bijvoorbeeld geen extra diensten meer en nemen geregeld pauze.

De acties zijn onderdeel van een landelijke actie van de vakbonden FNV en CNV om de werkgevers onder druk te zetten. De bonden willen een loonsverhoging van 2,5 procent en betere werkomstandigheden.

Volgens de vakbonden komt de acute zorg niet in gevaar door de stiptheidsacties, maar zal het reguliere ziekenvervoer met ambulances er op den duur wel last van krijgen. Er wordt actie gevoerd totdat er zicht is op een betere cao.

reacties (10)

 • Bart

   

  Beste Bert, Ik herken uw reactie over het zitten in het zonnetje. Wellicht kunnen wij u eens uitnodigen voor een gesprek dan vertellen we hoe ons werk er uit ziet?! Met vriendelijke groet, Bart, ambulancemedewerker

  reageer
 • Job

   

  Geen speld tussen te krijgen! Top.

  reageer
 • joost

   

  Net als politie moeten dit soort hulpverleners veel beter beschermd worden. Minimum straffen voor hun aanvallers en goede CAO en salaris.

  reageer
 • nnn

   

  Inderdaad is echt een zeer zwaar beroep .bij nacht en ontij en de meest gruwelijk ongelukken zien .en tja soms is het even rustig dan eten ze een broodje of zitten even in de zon .

  reageer
 • Jos '56

   

  Had het niet beter kunnen verwoorden :-))

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hoi

   

  Wat een domme reactie is dit zeg

  reageer
 • Freddy

   

  Genoeg mensen die met ze willen ruilen ????????? Waarschijnlijk mensen die dat salaris willen hebben en niet realiseren wat voor werk ze moeten doen. Het is geen kantoorbaantje hoor , dat kan bijna iedereen. Wel eens een hoog bejaarde proberen te reanimeren ? Wel eens een plat gereden kindje proberen nog een hartslag te geven ? Wel eens een verbrand persoon nieuw leven in proberen te blazen ? Wel eens bij een vechtpartij een gewonde proberen te verzorgen terwijl er 10 dronken nietsnutten je uit staan te kafferen en spugen ? O nee alleen maar een beetje in die ambu willen racen zeker en beetje wachten tot je een keertje een melding krijgt. Respect voor deze mensen en dat mag best iets beter beloond worden.

  reageer
 • arie

   

  Alweer misselijkmakende reacties voor mensen die graag een normaal salaris willen en niet eens buitensporig hoor voor levensreddend werk. Ik vind het beschamend dat agenten, brandweermensen en mensen in de zorg minder verdienen als ik terwijl ik echt niets bijzonders doe maar toevallig goed ben in centjes binnen harken voor het management en de aandeelhouders.

  reageer
 • Hans. Hans

   

  Kies dan een ander vak, genoeg mensen die met ze willen ruilen

  reageer
 • Bert

   

  Stiptheidsacties vanwege hoge werkdruk en slechte beloning? Ik zie dat er dagelijks stiptheidsacties worden gevoerd. Regelmatig zie ik personeel van de ambulancedienst in het zonnetje zitten. Hoezo hoge werkdruk? En in het zonnetje zitten moet beter worden beloond? Ga toch weg! Er zal ongetwijfeld een hoge werkdruk zijn. Maar er zijn ook vele momenten om tot rust te komen. Daarop is ambulancepersoneel geselecteerd als het goed is. pieken op momenten dat het nodig is en dat onderscheidt hen van personeel in bijvoorbeeld verpleeg- en ziekenhuizen. Daar staat men continu onder een hoge werkdruk. Dat personeel verdiend een betere waardering en respect!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert