Agora rekent weer op 40.000 bezoekers

LELYSTAD
Het Agora Theater in Lelystad heeft dit seizoen meer bezoekers getrokken. Er kwamen 40.000 mensen het theater binnen, 5.000 meer dan een jaar eerder.

Directeur Jan Gras hoopt de 40.000 bezoekers komend seizoen te behouden. De Agora hoopt op extra publiek dat try-outs van nieuwe voorstellingen wil zien. Zo zijn er komend seizoen zes try-outs gepland. Verder wordt het aantal dansvoorstellingen uitgebreid waarmee de Agora het danstheater van Flevoland hoopt te worden.

Komend seizoen staan er ook optredens gepland van cabaretiers Bert Visscher en Ronald Goedemondt, maar ook twee klassieke concerten van het Festival Oude Muziek. Ook is de toneelversie van 'Ventoux' van het boek van Bert Wagendorp te zien en zijn er voorstellingen voor kinderen.

reacties (7)

 • Ash

   

  Van theater bezoek naar staatschuld. Overdrijven is ook een vak. Groot gross van ons vertier is betaalt met gelden vanuit onze overheid. Ons geld. Ook jou hobby komt mede tot stand gekomen door ons allen. Dat we in het verleden zijn doorgeslagen prima. Maar een pessimist blijven schiet je niks mee op. Glas is ook half vol.

  reageer
 • frits

   

  Belachelijk om €23 per bezoek aan andermans hobby bij te dragen. Dit is geen kerntaak van de overheid. De tijd dat de bomen tot aan de hemel groeiden is toch echt voorbij. Maar ja, sommigen leven in een fantasiewereld. Daar is de staatsschuld ook door ontstaan.

  reageer
 • Peter

   

  voor de goede orde: subsidie bedraagt € 935.000. Ben trouwens een groot voorstander dat ze dit krijgen!

  reageer
 • ikke

   

  Top theater! Zodra het boekje er is, zal ik zeker weer een abonnement boeken!

  reageer
 • Jolanda

   

  Laten we blij en trots zijn op dit prachtige theater. En vooral genieten van alle prachtige voorstellingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ash

   

  In ettelijke tonnen kan je 40000 keer zeiken.Zeker azijnpissers. On: Goed teken zo'n grote toename aan bezoekers. Hopelijk blijft het aantrekken en kunnen ze zelfstandig opereren. Met de ontwikkelingen van een naastgelegen bioscoop en andere faciliteiten wordt het misschien nog wat. Ik ben blij gestemd.

  reageer
 • frits

   

  En hoeveel subsidie wordt er besteed aan die 40.000 bezoekers? Ettelijke tonnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert