Rechter wil gesprek over huurschuld broodjeszaak

ALMERE
De directeur van broodjeszaak Délifrance en de vrouw die een vestiging van dat concern runt in Almere, moeten van de rechter met elkaar rond de tafel. Dat is afgesproken bij een kort geding voor de rechtbank in Lelystad.

De directeur eiste ontruiming van het pand aan de Korte Promenade, omdat er een huurachterstand van ruim 50.000 euro zou zijn. De advocaat van de franchiseneemster bracht naar voren dat de vrouw nooit is verteld dat er een tweede Délifrance aan de Stationsstraat zou komen. Daardoor loopt ze volgens hem omzet mis. Uit onmacht zou de vrouw gestopt zijn met het betalen van de huur.

De vrouw wil doorgaan met de onderneming en wil de financiële situatie oplossen. Als het gesprek tussen de vrouw en de directeur niets oplevert, kan de rechter alsnog vonnis wijzen.

reacties (6)

 • advocaat

   

  rechter heeft beslist in voordeel van eigenaresse en volkomen terecht ! er mag GEEN ontruiming plaatsvinden om zeer begrijpelijke redenen het recht heeft ook nu weer de juiste uitspraak gedaan

  reageer
 • Jaap

   

  Dus ook niet bij v&d? Ook niet op reis met Oad?

  reageer
 • Niek

   

  Principieel koop ik geen broodjes bij een ondernemer die haar rekeningen niet betaalt.

  reageer
 • Paul

   

  En lekkere en betaalbare broodjes heeft.

  reageer
 • kees

   

  wel raar, volgens mij kun je als delifrance of andere franchiser altijd laten vastleggen dat je het 1e recht hebt op een 2de locatie in je stad? Of zullen ze dat vergeten zijn...Wel rot voor die mevrouw

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • croissantje

   

  Denk dat ze meer last heeft van die diepvries tent die naast haar zit en inmiddels ook broodjes verkoopt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert