Politiek kritisch over extern advies De Deel

EMMELOORD
Verschillende fracties binnen de gemeenteraad van Noordoostpolder zijn kritisch over het plan om 100.000 euro uit te trekken voor een extern advies over De Deel in Emmeloord.

Jarenlang is met projectontwikkelaar Provast gesproken om nieuwe winkels op het plein te bouwen. Eerder dit jaar is de stekker uit dat plan getrokken. Wethouder Henk Suelmann wil nu onder leiding van een extern bureau kijken welke alternatieven mogelijk zijn. Winkeliers en bewoners kunnen dan ideeën aandragen.

Onder andere de VVD, de ChristenUnie/SGP en ONS-Noordoostpolder vinden een ton een forse uitgave. Coalitiepartij VVD noemt het zelfs "te gek voor woorden" dat de plannen door een extern bureau gemaakt worden. De gemeente Noordoostpolder heeft volgens de liberalen zelf voldoende kennis in huis. Wethouder Suelmann wil juist een externe partij om tunnelvisie te voorkomen.

reacties (13)

 • Piet

   

  Die kleurloze Willem Keur is de weg volledig kwijt...

  reageer
 • sander

   

  Als de gemeente nu nog niet weet wat we willen , moeten ze de oren laten uitspuiten dat kost minder dan die ton .

  reageer
 • bergerac

   

  Ik vraag me steeds meer af of de vvd wel blij is met wat de heer Keur allemaal uitroept. Het kan haast niet dat de vvd daar achter staat.

  reageer
 • Espelaar

   

  Nu eens ophouden met dat populistische gedoe en meters maken! In het verleden is al ruimschoots aangetoond dat de gemeente zelf onvoldoende kennis in huis heeft. Externe begeleiding kost nu eenmaal geld, een ton is niet veel.

  reageer
 • sjon

   

  Geef deze adviseur duidelijke opdracht mee. Controleer elke maand de voortgang en het financiële deel, wat in zijn opdracht is omschreven. Het kan niet zo zijn dat na enige tijd de kostten weer de pan uitreizen en er geen voortgang is geboekt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Margriet

   

  ik vind het zo jammer dat er al zolang gediscussieerd moet worden over de Deel! Het moet het visitekaartje voor Emneloord zijn! Gewoon opnieuw bestraten en een paar boompjes er in en klaar! En een mooi overdekt fietsenstalling dan ziet het er al veel beter uit! Gewoon doen!

  reageer
 • Bewoner

   

  De eersten die niet meer mogen meepraten in het open planproces zijn de omwonenden, welke groep wordt als volgende uitgesloten. Deze politici maken dezelfde fouten als 5 jaar terug. Ze hebben gigantische verliezen geleden, niets geleerd maar blijven gewoon zitten.

  reageer
 • Johan

   

  Willem Keur, is hij niet als wethouder op (een deel van) de Deel gesneuveld en nu roept hij om het hardst.... Ga je schamen oud wethouder Keur. Doe mij maar die ton voor die adviseur. Een ton voor een goed proces plus een soort referendum. Dat is het mij wel waard als ik mee kan praten!!! En even een ambtenaar die dit wel kan uit een hoge hoed toveren? Net zo onmogelijk als binnen een willekeurig bedrijf spontaan een directeur naar boven hengelen...

  reageer
 • Rinus

   

  Tunnelvisie ? Een soort van Noord Zuidlijn dus ? Zijn er niet al jaren lang andere mogelijkheden voorgesteld ? Kortom de bodemloze put.

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Partijen zoals de VVD, die zelf een wethouder Emmeloord Centrum heeft geleverd, zouden er goed aan doen zich juist nu wat in te houden.

  reageer
 • tja

   

  De enige reden voor een externe partij is om bij mislukking van een plan de schuld naar hen toe te schuiven.

  reageer
 • jaja

   

  he waar zijn de roeptoeters van ONS, ze roepen altijd wat over dit soort dingen maar komen nooit met oplossingen. kom op jongens: 5 minutes of fame!

  reageer
 • Andreeee

   

  Evident heeft de gemeente niet genoeg kennis. Jarenlang hebben zich een oor aan laten naaien door Provast. Beter doet men niets en zorgt men eerst maar eens dat de huidige winkels verhuurd worden en goed draaien. Maak de deel wat beter geschikt voor festiviteiten en laat het daarbij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert