Belparkeren ingevoerd op straat

LELYSTAD
Automobilisten kunnen sinds dinsdag belparkeren in Lelystad. Bij belparkeren moet je je aan- en afmelden via een app op je smartphone. Dat kan via verschillende serviceproviders. Zoals bijvoorbeeld Yellowbrick, Parkmobile en ANWB parkeren.

Parkeercontroleurs kunnen zien of je wel of niet hebt betaald. Het belparkeren kan alleen op straat, nog niet in de parkeergarages.

De gemeente Lelystad hoopt dat het parkeren in de stad hierdoor makkelijker wordt, zodat er meer mensen komen winkelen in het stadshart.

reacties (12)

 • ik

   

  Er staat 'hebt betaald' dus wel zeker met een d, Nk!

  reageer
 • truus

   

  Afschaffen dat betaald parkeren. Dan kom ik ook weer eens gezellig naat de stad.

  reageer
 • Nk

   

  Omroep Flevoland: betaalt is hier niet met een 'd' . Let aub op de taal!

  reageer
 • Peter

   

  leuke reclame voor yellowbrick. Maar andere apps doen het ook. Parkmobile werkt ook perfect en niks geen €10 registratie. En wat een zeurders dat ze nu kunnen zien dat je je auto geparkeerd hebt. Ben je anders wel lekker anoniem dan? Gooi je pinpas maar weg, anders zien ze nog waar je gepind hebt. Qua extra kosten valt dit wel mee hoor. Hoevaak ik nu niet kleiner dan €2 erin gooi om vervolgens na een kwartier weer weg te zijn. Ook zonde.

  reageer
 • Cobus

   

  Denken ze nu echt dat dit werkt Laten ze de tarieven maar aanpassen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Er zijn meerdere apps om op straat te parkeren, en niet alleen Yellowbrick.

  reageer
 • Plien

   

  Hoezo goedkoper? Registratiekosten bij Yellowbrick: 10,00. Transactiekosten 0,34 per keer! (Zonder abo) of 0,75 per week als je een abo neemt. Verder berekenen zij de normale parkeerkosten, alleen dan per minuut. Wil je echt goedkoper, dan zet je in het centrum de auto in een van de garages. Daar betaal je per 10 minuten en kost een uur 1,50. Op straat betaal je in het centrum 1,90 per uur. Garages in het centrum zijn dus altijd goedkoper dan Yellowbrick op straat. (En de jumbo in de waag geeft je een uur korting bij je boodschappen) Bij het Lelycentre betaal je 0,85 per uur. Dus voor 35 cent sta je hier 25 minuten. Dat is best wel lang. En bij het Lelycente zijn ook heel veel gratis parkeerplekken. Yellowbrick zou wel handig kunnen zijn in duurdere steden, maar het is knap (of juist niet) als het je lukt om in Lelystad goedkoper uit te zijn met Yellowbrick.

  reageer
 • Ik denk dat je ook nog wel een gewoon kaartje kan kopen, en over 2á3 jaar ontkom je niet meer aan een smartphone

  reageer
 • Ash

   

  Ook al vind ik dat betaalt parkeren geldklopperij is, heeft dit niks te maken met een 'duur' mobiel. Voor tientallen euro's heb je al een mobiel met app mogelijkheden. Nu is de vraag of je via diverse mogelijkheden kan betalen of alleen via mobiel?

  reageer
 • Erwin

   

  t,is niet waar , nu al ! Wij lopen hier ook altijd voorop met de nieuwste snufjes . Echt een provinciehoofdstad !

  reageer
 • frits

   

  Het belparkeren komt toch niet in de plaats van de betaalautomaten? Die enkele keer dat ik in het stadshart kom doe ik dat ook, want mijn gegevens krijgen ze ook niet, en ik wil ook niet betalen voor een smartphone en parkeerabonnement. Zonder meer kom ik maar weinig in het stadshart; ik ga liever naar winkels met gratis parkeren. Betaald parkeren in Lelystad is nergens voor nodig; met een schaarste aan parkeerplaatsen heeft het hier niets te maken, wel met een overheid die zijn geld aan verkeerde zaken uitgeeft, en met de bouw van onnodige nieuwe parkeergarages.

  reageer
 • jade

   

  zo wordt je langzamerhand verplicht een dure mobiel aan te schaffen. Wil je goedkoop kunnen parkeren. Dan eerst maar eens uitrekenen hoe lang het duurt voordat je het toestel eruit hebt. Gelijk kunnen ze ook zien waar en hoe lang je in de stad bent geweest. Weer een controle erbij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert