Gemeente draait niet op voor duurdere Floriade

ALMERE
De gemeente Almere is zelf géén extra geld kwijt voor de Floriade nu blijkt dat de begroting van het evenement geen 77 miljoen maar 92 miljoen is. Dat benadrukt wethouder Henk Mulder.

Almere heeft eerder al besloten om 10 miljoen aan het evenement mee te betalen en 7 miljoen apart te zetten om tegenvallers op te kunnen vangen. Bij dat bedrag blijft het. De 92 miljoen zijn de totale kosten voor het evenement die ook door het bedrijfsleven, provincie, en het Rijk worden opgehoest.

Wethouder Mulder geeft aan dat het verschil tussen 77 en 92 miljoen komt doordat de gemeente in eerste instantie uitging van een opbrengst uit een nieuwbouwwijk op het Floriadegebied, maar dat bedrag wordt nu uit de berekening gehaald.

reacties (16)

 • Gwen

   

  Ik ben 23 april op de bijeenkomst geeewst in het Filmwijkcentrum over de Floriade.Waar wij ons als bewoners aan de Fellinilaan zorgen over maken is de hel aan herrie die op ons afkomt in de naaste toekomst. Dat begint al met het bouwklaar maken van het Vogeleiland, zoals hijen voor de bouw van de percelen. Daar komt nog bovenop dat de hoeveelheid decibels die straks toegestaan zijn op de Esplanade van 80 naar 100 gaat!!! Hoe halen ze het in hun hoofd op het gemeentehuis. Tel daar nog bij op de herrie van de scooters op het Fongerspad en het verkeer op de A-6. Wij vragen ons af of alles bij elkaar opgeteld nog sprake kan zijn van een leefbare situatie. Dat de flats in waarde zullen dalen, daar wordt niet over gerept.

  reageer
 • Geloven ze het zelf ??? Per directe ingang cancelen die onzin.

  reageer
 • Karel

   

  Aan alle reaguurders : verdiep je eens in hoe het echt is opgezet voordat je hier begint te schreeuwen. Iedereen weet het beter en moet zo nodig zijn gelijk halen. Irritant negatief gedram.

  reageer
 • Hannes

   

  Is het niet Ymere die op de vergunning zit te wachten, om daar een woonwijk te bouwen. Deze hele gebeuren rammelt aan alle kanten. En wie wil er zo dicht bij een snelweg wonen. En hoe kortzichtig kan je zijn om nu al de prijs van de entre te bepalen. Nogmaals laat het aan de recreatie over, dat mooie eiland.

  reageer
 • almere

   

  @bert doe daar dan maar 22 euro bij . dus te duur hier ik ga zeker niet naar die flopiade toe

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob.Erto

   

  Prima, ik sla dit bericht even op. Mochten er toch miljoenen verliezen worden geleden in de toekomst, en deze worden verhaald op de burger (lastenverzwaring) dan stuur ik de rekening door naar Dhr. Mulder met bovenstaand bericht.

  reageer
 • KC

   

  Verder dromen kan in Almere! .

  reageer
 • bert

   

  Wat is dat , die Floriade ? Iets met bloemen of zo ? Misschien ga ik wel kijken, mits het niet meer kost dan ongeveer 10 euri .

  reageer
 • Jay

   

  Kappen met die hap! Geldverlinderij omdat een paar stampvoetende verwende mannetjes dit koste wat kost door willen zetten. Zet gewoon die woonwijk er neer en daarmee basta. Irritant dat een paar van die figuurtjes met een oversized ego dit door kunnen drukken. Er zit helemaal NIEMAND op die stomme Floriade te wachten. In '72 misschien nog wel, nu niet meer. We kunnen ons geld (want dat is het) wel beter gebruiken.

  reageer
 • almere

   

  de kop van dit bericht zegt genoeg, want daar draaien de inwoners wel voor op straks want die krijgen later de rekening wel . gewoon kappe met deze achterlijke onzin

  reageer
 • cirefrin

   

  Hoe dom kan die Mulder zijn dat wisten wij burgers van Almere allang. De huizenmarkt ligt op zijn gat denkt hier wnist uit te kunnen halen. Moeten we toch maat de buschauffeur van Almere op de burgemeesters plaats zetten. Nu blijkt maar weer dat burgers niet dom zijn.

  reageer
 • wup

   

  Zo dat is een flink bedrag.. Ze praten er over alsof het niks is. Alles gaat failliet maar even zoveel miljoen voor floriade is geen probleem?

  reageer
 • joop

   

  wie heeft een antwoord: wat nou als er geen 2.1 miljoen bezoekers komen? wie moet dan het gat in de begroting vullen?

  reageer
 • Pzaal

   

  Mooi dat de gemeente niet extra voor gaat betalen. En alsnog blijf ik erbij kap ermee dit kost teveel geld voor iets wat maar 2x in de zoveel jaar is en altijd met miljoenen schuld eindigt.

  reageer
 • kritisch

   

  Nee en zoals ze in de UK zeggen and pigs fly, is Mulder vergeten dat de gemeente de gunning heeft gekregen en verantwoordelijk is voor organisatie van de Floriade? dit staat in het document van de NTR De op te richten Stichting Floriade 2022 is verantwoordelijk voor de realisatie van de tentoonstelling. Zij krijgt hiertoe de beschikking over het terrein en een toereikend werkkapitaal, beide beschikbaar gesteld door de organiserende partij. Sponsoring is mogelijk. Het sponsorbeleid behoeft de goedkeuring van de NTR. Afspraken over een meerjarenbegroting en eventuele nadere voorwaarden worden in een overeenkomst tussen de Nederlandse Tuinbouwraad en de organiserende partij vastgelegd. In het selectietraject (voorselectie en bidbookfase), leidend naar een organiserende partij en een locatie, zullen de financiële aspecten veel aandacht krijgen en aan een grondige analyse onderworpen zijn, waarvoor de Nederlandse Tuinbouwraad zich zonodig zal laten bijstaan door externe deskundigen. De partij die zich officieel aanmeldt als kandidaat voor Floriade 2022 is een bedrag van € 2.500,- (excl. BTW) als inschrijfgeld verschuldigd aan de NTR. Kandidaten die na de voorselectie deelnemen aan de bidbookfase dienen een bedrag van € 20.000,- (excl. BTW) te betalen aan de Nederlandse Tuinbouwraad. De organiserende partij die Floriade 2022 toegewezen krijgt zal vanaf het jaar van toewijzing tot en met het jaar 2022 jaarlijks een bedrag van €15.000,- (excl. BTW) aan de NTR afdragen. De organiserende partij aan wie de Floriade 2022 wordt gegund is aan de Nederlandse Tuinbouwraad een bijdrage van € 3 miljoen verschuldigd als co-financiering voor hoogwaardige inzendingen van de diverse tuinbouwsectoren. Het concreet beschikbaar stellen van deze co-financiering wordt opgenomen in de met de Nederlandse Tuinbouwraad af te sluiten overeenkomst. de gemeente kan net zoals in Venlo niet onder de aansprakelijkheid uit bij een eventueel verlies. Maar alleen zeggen dat ze niet meer willen betalen is niet voldoende ik vraag me af wat de grondslag is waarom de gemeente denkt niet verantwoordelijk te zijn voor eventuele grotere verliezen

  reageer
 • frits

   

  Leuke theorie, maar wie staat werkelijk garant voor de tekorten? Waarschijnlijk de gemeente. Dat was bij de Floriades in de Haarlemmermeer en Venlo ook al het geval. Hier is het al helemaal bijzonder, want de gemeentelijke grondexploitatie van een nieuwe woonwijk wordt uit de Floriade-exploitatie verwijderd. Een gemeente moet zich niet met dit soort prestigeobjectem bezig houden! Dit is geen gemeentelijke kerntaak!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert