Almere geen kandidaat voor Europese Spelen 2019

FLEVOLAND
Almere stelt zich niet kandidaat om één of meer sportonderdelen te organiseren tijdens de Europese Spelen van 2019. De gemeente Almere wil daar geen geld voor uittrekken omdat ze andere prioriteiten heeft. Dat heeft de gemeente woensdagmiddag bekendgemaakt.

De gemeente en de provincie Flevoland hebben de afgelopen weken op verzoek van sportkoepel NOC*NSF onderzocht of Almere kandidaat-speelstad kan zijn. Gedacht werd aan de onderdelen triatlon en inline skaten. Nederland heeft zich eind vorige maand officieel kandidaat gesteld om de Spelen te organiseren.

De Europese Spelen zijn een soort Olympische Spelen voor Europese landen. Ze worden dit jaar voor het eerst gehouden in Azerbeidzjan. 

reacties (4)

 • Jessica

   

  Wat noem jij goedkoop? Utrecht zou uitkomen op 9 miljoen.

  reageer
 • Jk

   

  T zal ook nooit goed zijn... Hadden ze het wel gedaan is het geldverspilling, doen ze het niet komen dit soort reacties...

  reageer
 • KC

   

  Kan Almere op een goedkope manier op de Europese kaart komen te staan, doen ze het niet. De benodigdheden zijn al aanwezig en de Almere triatlon kan dan ook direct worden gehouden. Veel goedkoper.

  reageer
 • Bejaarde

   

  Al het geld moet gereserveerd worden om eventuele verliezen van de floriade te dekken natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert