Gerechtshof wil nieuw onderzoek naar koolmonoxide-ongeluk

ZEEWOLDE
Het Gerechtshof wil dat er nieuw onderzoek wordt gedaan naar wat er precies fout is gegaan in een huisje op park Flevonatuur bij Zeewolde. In januari 2013 overleden daar een vader en een zoon door koolmonoxidevergiftiging.

Het openbaar ministerie had in hoger beroep 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden geëist tegen installateurs uit Harderwijk. Zij worden door het OM verantwoordelijk gehouden voor het verkeerd aansluiten van de cv-ketel. Dat gebeurde enkele maanden voor het ongeluk.

Het Gerechtshof kwam tot de conclusie dat het geen beslissing kan nemen of de installateurs schuldig zijn, omdat het onderzoek van het Openbaar Ministerie onvolledig is geweest. Daarom wordt het onderzoek heropend. Eind juli moet het onderzoek zijn afgerond, onduidelijk is wanneer deze zaak weer wordt behandeld.


reacties (2)

 • joost

   

  'Staat niet zo leuk op de CV'tjes' goede woordspeling als de zaak niet zo ernstig was.

  reageer
 • Werknemer

   

  Dit is wel heftig, de veroodeling hebben de monteurs alvast in de pocket maar ze zijn toch onschuldig!! Hoe wordt zoiets teruggedraaid??? Staat niet zo leuk op de CVtjes van de mannen!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert