Bewoners willen extra verdieping op huis

NAGELE
Sommige inwoners van Nagele willen een extra verdieping op hun huis, maar het dorp heeft de status van beschermd dorpsgezicht. De gemeente Noordoostpolder moet eerst instemmen met een wijziging in het bestemmingsplan.

De huizen met de platte daken zijn te klein voor gezinnen met drie of meer kinderen vindt een aantal bewoners aan de Lucernehof. De inwoners van het dorp willen graag in Nagele blijven wonen, maar als ze geen opbouw kunnen realiseren voelen ze zich gedwongen om het dorp te verlaten.

Aan de Lucernehof staat ook een aantal huurhuizen van woningcorporatie Mercatus. Volgens de huiseigenaren staat Mercatus positief tegenover de uitbreidingsplannen. Een architect heeft inmiddels ontwerpen gemaakt waarbij de beeldbepalende platte daken van Nagele intact blijven.

reacties (7)

  • Jan

     

    De stelling 'Had men toendertijd deze eisen gesteld dan had de architect dat zelf ook zo gedaan' is wel heel erg mosterd na de maaltijd of niet? Toen lagen de wooneisen, zoals u als 'oude' ingenieur ongetwijfeld zult weten, niet zo hoog. Ik zeker dat er toen ook even grote gezinnen waren die in dezelfde soort huizen hebben gewoond. Ik hoop als geboren en getogen Nagelees in ieder geval van harte dat die extra verdieping er niet gaat komen. Het zou het aangezicht van het dorp ingrijpend veranderen.

    reageer
  • mr ik

     

    Weg is dan de status als plat dorp zonde !!

    reageer
  • Nagelees

     

    Typisch een wens van en bewoner die niets met Nagele op heeft. Nagele is zo ontworpen en helaas dan huur/koop je de leegstaande woning ernaast maar bij. Juist door nu toestemming te geven tot een vreemde opbouw zal het dorpsgezicht ( wat er nog van over is ) totaal zijn glans gaan verliezen.

    reageer
  • De oude ingenieur

     

    Veel bijzonders is het niet zo'n straatje. Gewoon een verdieping er op in dezelfde rabatdelen stijl. Had men toendertijd deze eisen gesteld dan had de architect dat zelf ook zo gedaan. In sommige situaties is de straat dan wel te smal. Ook zal men minder licht in de tuinen hebben. Het is niet voor niets dat in moderne buurten puntdaken toegepast worden. Meer licht beneden en minder lekkage kans. Een platdak is niets voor Nederland. Overigens hebben de bewoners al zelf andere houtdelen geplaatst. Dat had helemaal niet gemogen en die zullen er weer af moeten. Er wordt duidelijk te weinig toezicht gehouden.

    reageer
  • Ik

     

    of gewoon stoppen met kinderen maken als de kamers vol zijn

    reageer
  • laat alle reacties zien
  • Hans de Boer, Lelystad

     

    Pardon?

    reageer
  • Tim

     

    Gewoon aan voor en achterkant terugliggend en 1 ontwerp die leidend is voor een heel ensemble

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert