Wegpiraat vijf keer in de fout

LELYSTAD
Een man uit Amsterdam is donderdag door de politie betrapt op vijf overtredingen tijdens het autorijden over de Oostvaardersdijk bij Lelystad. De politie meldt dat hij in zijn invalidewagen op een weg reed waar hij niet mocht rijden.

Dat deed hij met 61 kilometer per uur terwijl 25 de maximale snelheid is voor zijn auto. Hij haalde ook andere mensen in, terwijl dat daar niet mag. Dit deed hij al bellend en zonder gordel.

De man heeft boetes gekregen voor het hard rijden en voor het bellen. Het zal hem bijna 500 euro kosten. Voor de andere overtredingen kreeg hij alleen een waarschuwing.

reacties (12)

 • De plantsoenman

   

  De maximumsnelheid van een brommobiel is 45 kilometer per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.En wat er nog bij komt bij snelheids controle van scooters en bromfietsers gaan de brommobielen tegenwoordig ook op de rollenbank.

  reageer
 • Joop

   

  Die dingen moeten helemaal verboden worden. Dan koop je maar een auto (tegenwoordig niet duurder) en haal je maar een echt rijbewijs. En anders maar gewoon met ov of taxi, daar zijn regelingen voor als je het echt nodig hebt.

  reageer
 • wellus

   

  bromfiets- of autorijbewijs is nodig voor t besturen van dit voertuig. certificaat geldt niet meer.

  reageer
 • itsme

   

  ik vind het overigens knap dat als je 60 km/h rijd op een weg waar je 80 mag je toch nog kan inhalen...

  reageer
 • willem

   

  Sorry er zijn stukken bij waar je maar 50 mag en je mag tegenwoordig niks meer bellen achter het stuur 230 te hard rijden 50 iemand dood rijden 40 uur rood licht 120 wat mag je nog in nederland

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Toon

   

  Ze scheuren ook met die dingen op fietspaden...

  reageer
 • kees d

   

  De Oostvaardersdijk is een 80 km weg waar je wel met een brommobiel mag rijden. De maximum snelheid voor een brommobiel is 45 en niet 25 km/u. Net als bij een bromfiets goed inrijden en hij gaat standaard harder. Dienders hadden de constructie snelheid moeten weten. Daarbij komt dat het verschil tussen 80 km/u en 45 km/u erg groot is. Als je het snelheid verschil kan terug brengen door iets harder te rijden komt dat de veiligheid te goede. Verder vind ik dit allemaal vergezocht. Alleen terecht voor autogordel en bellen en anders niet.

  reageer
 • Danny

   

  voor een brommobiel heb je volgens mij geen rijbewijs nodig dus die kan je ook niet afpakken.

  reageer
 • HO

   

  En waarom zou iemand die in een invalidenwagen of brommobiel rijdt geen eigen geld of inkomen hebben?

  reageer
 • Carry

   

  Moeten al die automobilisten ook hun rijbewijs inleveren voor hun aso gedrag op de weg. Geen voorrang verlenen proberen je van de weg te drukken enz. Werkt twee kanten op zou ik zeggen. Als iedereen zich nu eens aan de regels houden scheelt een hoop!

  reageer
 • HM

   

  Zo iemand zou een ontzegging van de rijbevoegdheid moeten krijgen. Die man is niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar vooral ook voor anderen. Invaliditeit is misschien zielig maar dat is absoluut geen rechtvaardiging voor zulk gedrag. Volgende vraag is trouwens wie de boetes gaat betalen? Bijzondere bijstand van de gemeente?

  reageer
 • Jan

   

  Invalidewagen? Volgens mij bedoelen ze hier brommobiel, dat is toch even iets anders..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert