Loonsverlaging voor medewerkers TSN Thuiszorg

FLEVOLAND
Zo'n 100 Flevolandse medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen een loonsverlaging en tijdelijke contracten worden niet verlengd. TSN biedt in Almere en Lelystad hulp in het huishouden.

De organisatie heeft gekeken of mensen met hun werkzaamheden nog in de juiste loonschaal zitten. De maatregelen zijn volgens de directeur nodig omdat gemeenten de financiering van de thuiszorg stopzetten. Daardoor is er minder werk.

Landelijk vallen er circa 650 ontslagen van medewerkers in vaste dienst. Maar dat is in Flevoland niet aan de orde.

reacties (11)

 • Bert

   

  Niet alleen in Flevoland moeten de medewerkers inleveren. Ook in de achterhoek wordt er gewoon 20% van het salaris van mijn vrouw afgepakt. Het is inderdaad asociaal dat dit zo maar kan gebeuren. Niemand heeft de zekerheid dat er volgend jaar nog werk is. Als ze dan alsnog worden ontslagen kunnen ze nog een keer 30% inleveren. Directie met salarissen die boven de Balkenende norm liggen. En maar roepen dat ze niet meer betaald worden. Daar gaan ze zelf mee akkoord. Ze weten wat de kosten zijn, dus waarom niet gewoon een prijs bij de gemeenten neerleggen dat er betaald moet worden voor de diensten. Als alle aanbieders van thuiszorg nu eens beginnen met een minimum bedrag dat ze betaald willen hebben, verschuif je het probleem naar de gemeente en niet naar de medewerkers. TSN en gemeenten moeten zich diep schamen dat ze het gewoon laten gebeuren dat hardwerkende medewerkers zoveel moeten inleveren dat er maar een oplossing over blijft. Staken, laat de directie maar eens een week gaan stofzuigen, ramen lappen en andere werkzaamheden uitvoeren. Dan piepen ze wel anders. Het zijn zelf de grootse zakkenvullers.

  reageer
 • Martin

   

  Alleen de thuishulpen moeten salaris inleveren en niemand op kantoor. Werkelijk ASOCIAAL

  reageer
 • Lezeres

   

  De foto gaat over zorg, die wordt geleverd door de zorgverzekeraar en niet door de gemeente. De korting gaat over huishoudelijke hulp. De directeur heeft het over stopzetten van thuiszorg door de gemeente. Daar is dus de zorgverzekeraar verantwoordelijk voor vanuit de basisverzekering. De gemeente is wel verantwoordelijk voor de huishoudelijke hulp inzet. De gemeente heeft daarvoor 40% minder geld gekregen van het Rijk en moet dus bezuinigen. Op deze manier een erg verwarrend artikel.

  reageer
 • Rinus

   

  Lekker toch de regering bezuinigd en de gemeenteen zijn katvanger. Hoelang laten we de VVD en PvdA nog regeren?

  reageer
 • cirefrin

   

  Wordt deze directeur ook gekort op zijn salaris.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jassie

   

  Ik zie een bonus voor de directie aankomen.

  reageer
 • Thuiszorgmedewerker A

   

  Ook de gemeente Dronten hoort hierbij. Altijd wordt er gekort op de lagere salarissen, het kantoor personeel en de directie hoeven niks in te leveren. En nergens voor tekenen het gebeurt gewoon iedereen gaat naar loonschaal 10, dat is 10,27 bruto. FNV was juist bezig dat iedereen in fwg 15 zou komen en nu dit! Inderdaad zou iedereen zijn werk moeten stilleggen, maar ja wie zijn daar weer de dupe van "weer de ouderen" en dan gaat er ook nog een brief rond van de gemeente Dronten dat mensen uren kunnen in kopen en dat de gemeente daarvan 12,50 betaald , de cliënten betalen voor die extra uren 10 euro. De gemeente heeft van het Rijk voor 2015 en 2016 extra geld gekregen. Snappen we het nog.......ik niet :-(

  reageer
 • ikke

   

  BELACHELIJK!! Ik hoop dat alle medewerkers direct hun werk neerleggen.

  reageer
 • Carry

   

  hoe halen ze het in hun hoofd. Deze mensen hoeven zeker niet meer rond te komen van hun loon. Trouwens wettelijk mag dit toch helemaal niet.

  reageer
 • Paul

   

  Wat levert de Directeur in van zijn salaris?

  reageer
 • lezer

   

  Ik neem aan dat de directeur ook salaris inlevert.

  reageer
 • Frederik

   

  Nee hoor alleen mensen op de werkvloer gemiddeld 25 tot 30 procent dat wat is opgebouwd na jarenlang trouwe dienst ze gaan weer terug naar het minimum schandalig, maar de gemeente houd zich stil en de ambtenaren welke dit regelen vragen om loonsverhoging hoe krom kan het zijn

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert