Norovirus in woonzorgcentrum Polderburen

ALMERE
In woonzorgcentrum Polderburen in Almere is het norovirus geconstateerd. Het management van het centrum heeft naar eigen zeggen direct na vaststelling de nodige maatregelen genomen. Zo is er meteen een opnamestop ingevoerd.

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus dat een maag-darminfectie kan veroorzaken. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid is het gevaarlijk.

In januari van dit jaar was er al een uitbraak van het virus in De Kiekendief. Oktober vorig jaar was het raak bij verzorgingstehuis Flevoburen.

reacties (3)

 • Ineke

   

  Norovirus komt ook voor in andere instellingen in het hele land. Besmetting kan via aanraking van deurkrukken, lichtknoppen enz. binnen komen door bezoekers/familie. Ligt beslist niet aan de zorg, die moeten nu extra hard werken door ziek personeel en extra handelingen en dat in deze tijd van bezuinigingen door de regering waardoor steeds minder personeel aan de bedden aanwezig is. Dus denk eens een keer goed na voordat je iets plaatst.

  reageer
 • johan54

   

  Dit is dus de 2e keer in korte tijd. Gaat goed daar. Wordt tijd dat daar eens ingegrepen wordt. Gaat meer mis in dit zorgcentrum.

  reageer
 • ano

   

  alweer daar????

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert