Camping Waterhout ontevreden over masterplan Floriade

ALMERE
Camping Waterhout in Almere vindt dat in het masterplan Floriade duidelijker omschreven moet staan, hoe de camping op de huidige locatie aan het Weerwater kan blijven. De eigenaresse roept de gemeenteraad op voor deze duidelijkheid te zorgen, voordat die met het masterplan instemt.

In dat plan staat dat de gemeente met de eigenaren in gesprek is om afspraken te maken. Inzet daarbij is dat de camping tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling in afgeslankte vorm op de huidige plek blijft. Na het evenement kan de camping weer 4,5 hectare groot woren.

Eigenaresse Tineke Fokkens vindt het vreemd, dat er nog altijd geen definitieve afspraken zijn over hoe de camping kan blijven. En dat na twee jaar overleg met de gemeente.

reacties (12)

 • -Z-

   

  Een gemeente die geen toerismebeleid WIL, kan niet anders dan toeristische ondernemers geen perspectief bieden. De Floriade is de utopische droom van te velen, die op beslissende posities in hun droom ongegeneerd durven te denken aan miljoenen Euro-muntjes en rijen werknemers voor bedrijfspoorten. In politiek en ambtenarij is en heeft realiteitsbesef geen waarde, een maandelijkse toelage of een vast salaris zijn geen stimulans tot (normaal) denken. De utopie Floriade maakt Utopia kapot. Urban Greeners hebben Utopia bezet en geclaimd voor de Floriade. Almeerders met een hart en verstand zouden de camping kunnen helpen, door deze te vergroten naar Vogeleiland en Utopia. Als Urban Greeners dit als campagne voor mogen, mag het als campagne tegen natuurlijk ook. Lang leve de grootse stadscamping !

  reageer
 • Hannes

   

  Hoe je het ook wend of keert de kosten van de Floriade zal nooit worden terug verdient. Waar het om gaat over 7 jaar moeten er 600 woningen gerealiseerd worden en dan ook nog hoogwaardig. En dat zal gepaard gaan met flinke hoogbouw. Weer zo´n lelijke skyline waar Almere zo trots op mag zijn. De Gemeente verkoopt zijn grond voor een habbekrats, en de vastgoedhandelaren vieren er wel bij. En dit bilijft als een mysterie boven de Floriade hangen. Uit het verleden heeft de gemeente nog niets geleerd, de gevolgen zijn nu nog goed zichtbaar. Hoezo Democratisch. Dit zal zijn weergave zeker prijs geven. Deze Masterplan rammelt aan alle kanten. Nogmaals de Floriade hoort op deze locatie niet thuis

  reageer
 • Linda Muller

   

  Eigenaresse heeft helemaal gelijk! Er wordt met miljoenen gesmeten en plannen gemaakt over de rug van anderen. Mensen praten erg makkelijk over een familiebedrijf, wat er jarenlang over gedaan heeft om de huidige infrastructuur te bereiken. Camping heeft recht op duidelijkheid. Afgeslankte vorm? Misschien net genoeg voor de vaste plaatsen? Valt er weinig extra te verdienen. Deze "flutondernemer" ligt helemaal niet dwars, sterker nog heeft oplossing aangedragen waarbij de camping perfect in het plan past. Het is de gemeente die dwars is en willens en wetens hun zin doordrijven.

  reageer
 • Andreeee

   

  Het is beter om geen grote permanente gebouwen neer te zetten in de Floriade. Na afloop wordt het park teruggegeven aan de omgeving zonder hoogbouw of villacomplexen. Inmiddels hoort het Weerwater met oevers gewoon bij de stad en kan het niet de bedoeling zijn ineens eenderde weg te geven aan allerlei nieuwbouw voor buitenstaanders. Zorg eerst maar dat het kasteel afgebouwd wordt en gebruik daar de omgeving maar voor wat rustieke plekjes.

  reageer
 • ron

   

  Andree, Jij en ik kunne wel vinden dat je daar niet moet bouwen maar dat daar gebouwd gaat worden is allang besloten.

 • johan

   

  die mevrouw moet nou maar is ophouden met zeuren. Ze heeft de beste plek van de hele floriade en zal de hele periode helemaal overvol zitten met toeristen. Ze kan rustig 50 procent meer vragen.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Dagjesmensen gaan helemaal niet kamperen. Ze heeft minder omzet en langdurig slechte bereikbaarheid.

 • Ron

   

  wat eenzijdig en kortzichtig lijkt mij. tuurlijk prijsverhoging kan; stel dat je dat voor al je "eenmalige" klanten zou doen. stel dat dat dus voor 50 % van je gasten op gaat. dan heb je 1 seizoen bij verdubbeling van tarief 50 % meer verdiend tegen 10 jaar mogelijk gemiddeld tot 50 % minder verdiend. Noem dat maar de beste plek.

 • laat alle reacties zien
 • As

   

  Je verwacht toch niet dat de gemeente met de €97 miljoen kostende beerput rekening gaat houden met een "kleine" ondernemer, dat is alleen maar lastig.

  reageer
 • Karel S.

   

  Kan er niet onteigend worden?

  reageer
 • Irene

   

  Wat is dit voor een flutonderenemer dat ze elke keer de gemeenteraad voor haar karretje wil spannen. Ook voor haar is de Florida een grote kans zo lijkt mij. Wil ze niet teveel?

  reageer
 • Ron

   

  leg eens uit .... tot en met 2021 middenin een bouwput, een deel van je terrein afstaan, en na de florioade nog steeds afwachten wat dan de bedreigingen zijn (waarschijnlijk op zijn minst nog 10 jaar een bouwput vanwege de bouw van het nieuwe stadsdeel ? en alsnog een verhuizing ?) Ik zou niet in haar schoenen willen staan.

 • Peter

   

  Het is goed erbij te vermelden dat Tineke Fokkens ex-gemeenteraadslid is voor het CDA.

  reageer
 • Ron

   

  leg uit: wat voegt dat toe? Dat ze weet dat daar de meeste invloed is te bereiken? wat is er mis met die kennis? die kennis heb ik ook.

 • Reactie

   

  terechte opmerking van de eigenaresse! Zorg gewoon voor duidelijkheid. betreffende ambtenaren kunnen zich toch wel verplaatsen in de situatie?

  reageer
 • Gemeente is helemaal gek en doorgeslagen met die Floriade, nokken met die geldslurpende onzin.

  reageer
 • Koos Almere

   

  Hallo, het gaat hier om de gemeente, hoor. En om de Flo-ri-a-de!! Kleine ondernemers doen er niet toe, da's toch wel duidelijk, na twee jaar?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert