Steeds meer sojateelt op Flevolandse bodem

DRONTEN
Steeds meer Flevolandse boeren zijn geïnteresseerd in sojateelt. Twee jaar geleden is er in Dronten gestart met sojateelt op een proefveld van bijna vier hectare. Inmiddels wordt er al op ruim 20 hectare soja geteeld op diverse plekken in Flevoland.

Volgens Erwin Boogaard van de agrarische coöperatie Agrifirm is de Flevolandse bodem geschikt voor het gewas. De provincie telt nu zeven sojatelers. Boogaard verwacht dat dit aantal de komende jaren gaat groeien.

In september wordt de soja geoogst. Daarna wordt het verwerkt in diverse voedingsmiddelen, zoals vleesvervangers en zuivelproducten.

reacties (7)

 • jan bakker

   

  Niks mis met gen - soja !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat er toch wel enige voorzichtigheid geboden is. En dat is niet omdat ik bokkeballeharensokken draag, tegen inentingen ben, vegetaries gekleed ga, en een irrationele haat onderhoud tegen de VS, Big Pharma, Monsanto etc.

  reageer
 • jordy

   

  Helemaal gelijk kees !

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Er is van alles mis met genetisch gemanipuleerde soja, net als met gentechmais: De soja is prima eetbaar, maar de biodiversitijd in het teeltgebied neemt sterk af, want er wordt heel veel met herbiciden en fungiciden gespoten, de soja is resistent, het 'onkruid' in de omgeving niet. Ook bijen en andere insectecten nemen sterk af in populatie, en de schadelijkheid van de herbiciden voor de mens is aangetoond. Niet voor niets wordt Roundup en verwandte stoffen verboden in de EU.... In de 'cornbelt' van de VS zit roundup al in het drinkwater! Soja is prima, maar gentech is gevaarlijk.

  reageer
 • jordy

   

  Er is niks mis genetisch gemanipuleerde soja !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees Priem

   

  prima, maar als de geiten wollen sokken maar uit de polder wegblijven. Prachtig product genetisch gemanipuleerde soja!

  reageer
 • ik

   

  Fijn. Zolang het maar niet genetisch gemanipuleerde soja is. Hoop dat er wordt gegaan voor goede en gezonde kwaliteit!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert